Smulpaapje kookt! – Groenteschotel met zalm uit de oven



Wil je wel eens wat anders dan een stukje gebakken zalm, maak dan deze makkelijke groenteschotel met zalm uit de oven. Eigenlijk kun je er iedere groente voor gebruiken die je nog hebt liggen.

Ideaal om aan het eind van de week de restjes groente op te maken. Oh en super makkelijk te maken, altijd fijn!

Voor 4 personen

400g sperziebonen, topjes eraf (verder heel laten)
350g zalm
250g cherrytomaatjes, gehalveerd (vocht eruit)
4 aardappels, gewassen en in stukken
2tl kruidenboter
versgemalen zwarte peper & Maldon zout

Oven voorverwarmen op 200C

Groente uit de oven

Blancheer de sperziebonen 5 minuutjes in kokend, gezouten water. Giet af en leg op de bodem van een ovenschaal. Halveer de tomaatjes en duw het vocht eruit (doe dit boven de spoelbak, anders wordt het een zooitje!) Leg de tomaatje op de boontjes. De schil kun je aan de aardappel laten zitten, maar boen ‘even goed schoon. Duw de stukken aardappel tussen de groenten. Breng alles op smaak met zout & peper en verspreid de kruidenboter gelijkmatig over de groenten. Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Varieer met groenten

Natuurlijk kun je nog meer smaakmakers door de groente doen. Denk aan wat stukjes rode ui, verse tijm, wat extra paprika, courgette misschien zelfs. Kijk wat er nog in de groentela ligt wat je wilt opmaken en laat je fantasie de vrije loop!

Zalm uit de oven

Kruid de zalm met nog wat zout en peper en in de laatste vijf minuten dat de groenten in de oven staan leg je de zalm er boven op. De zalm is op deze manier mooi rosé, wil je ‘helemaal doorbakken laat dan een paar minuten langer staan.

Efficiënt koken

Als altijd hou ik er van als lekker koken ook makkelijk en efficiënt koken betekent. Deze ovenschotel kun je in z’n geheel voorbereiden, tot het moment dat ‘ie de oven in moet. Dat betekent dat de dag dat je de ovenschotel eet je ‘alleen nog in de oven hoeft te zetten en in een half uur aan tafel zit!

Gepubliceerd op 29 augustus 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.