Smulpaapje kookt! – Groenteschotel met zalm uit de oven



Wil je wel eens wat anders dan een stukje gebakken zalm, maak dan deze makkelijke groenteschotel met zalm uit de oven. Eigenlijk kun je er iedere groente voor gebruiken die je nog hebt liggen.

Ideaal om aan het eind van de week de restjes groente op te maken. Oh en super makkelijk te maken, altijd fijn!

Voor 4 personen

400g sperziebonen, topjes eraf (verder heel laten)
350g zalm
250g cherrytomaatjes, gehalveerd (vocht eruit)
4 aardappels, gewassen en in stukken
2tl kruidenboter
versgemalen zwarte peper & Maldon zout

Oven voorverwarmen op 200C

Groente uit de oven

Blancheer de sperziebonen 5 minuutjes in kokend, gezouten water. Giet af en leg op de bodem van een ovenschaal. Halveer de tomaatjes en duw het vocht eruit (doe dit boven de spoelbak, anders wordt het een zooitje!) Leg de tomaatje op de boontjes. De schil kun je aan de aardappel laten zitten, maar boen ‘even goed schoon. Duw de stukken aardappel tussen de groenten. Breng alles op smaak met zout & peper en verspreid de kruidenboter gelijkmatig over de groenten. Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Varieer met groenten

Natuurlijk kun je nog meer smaakmakers door de groente doen. Denk aan wat stukjes rode ui, verse tijm, wat extra paprika, courgette misschien zelfs. Kijk wat er nog in de groentela ligt wat je wilt opmaken en laat je fantasie de vrije loop!

Zalm uit de oven

Kruid de zalm met nog wat zout en peper en in de laatste vijf minuten dat de groenten in de oven staan leg je de zalm er boven op. De zalm is op deze manier mooi rosé, wil je ‘helemaal doorbakken laat dan een paar minuten langer staan.

Efficiënt koken

Als altijd hou ik er van als lekker koken ook makkelijk en efficiënt koken betekent. Deze ovenschotel kun je in z’n geheel voorbereiden, tot het moment dat ‘ie de oven in moet. Dat betekent dat de dag dat je de ovenschotel eet je ‘alleen nog in de oven hoeft te zetten en in een half uur aan tafel zit!

Gepubliceerd op 29 augustus 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!