Smulpaapje kookt! – Groenteschotel met zalm uit de oven



Wil je wel eens wat anders dan een stukje gebakken zalm, maak dan deze makkelijke groenteschotel met zalm uit de oven. Eigenlijk kun je er iedere groente voor gebruiken die je nog hebt liggen.

Ideaal om aan het eind van de week de restjes groente op te maken. Oh en super makkelijk te maken, altijd fijn!

Voor 4 personen

400g sperziebonen, topjes eraf (verder heel laten)
350g zalm
250g cherrytomaatjes, gehalveerd (vocht eruit)
4 aardappels, gewassen en in stukken
2tl kruidenboter
versgemalen zwarte peper & Maldon zout

Oven voorverwarmen op 200C

Groente uit de oven

Blancheer de sperziebonen 5 minuutjes in kokend, gezouten water. Giet af en leg op de bodem van een ovenschaal. Halveer de tomaatjes en duw het vocht eruit (doe dit boven de spoelbak, anders wordt het een zooitje!) Leg de tomaatje op de boontjes. De schil kun je aan de aardappel laten zitten, maar boen ‘even goed schoon. Duw de stukken aardappel tussen de groenten. Breng alles op smaak met zout & peper en verspreid de kruidenboter gelijkmatig over de groenten. Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Varieer met groenten

Natuurlijk kun je nog meer smaakmakers door de groente doen. Denk aan wat stukjes rode ui, verse tijm, wat extra paprika, courgette misschien zelfs. Kijk wat er nog in de groentela ligt wat je wilt opmaken en laat je fantasie de vrije loop!

Zalm uit de oven

Kruid de zalm met nog wat zout en peper en in de laatste vijf minuten dat de groenten in de oven staan leg je de zalm er boven op. De zalm is op deze manier mooi rosé, wil je ‘helemaal doorbakken laat dan een paar minuten langer staan.

Efficiënt koken

Als altijd hou ik er van als lekker koken ook makkelijk en efficiënt koken betekent. Deze ovenschotel kun je in z’n geheel voorbereiden, tot het moment dat ‘ie de oven in moet. Dat betekent dat de dag dat je de ovenschotel eet je ‘alleen nog in de oven hoeft te zetten en in een half uur aan tafel zit!

Gepubliceerd op 29 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!