Smulpaapje kookt! – Groenteschotel met zalm uit de oven
Wil je wel eens wat anders dan een stukje gebakken zalm, maak dan deze makkelijke groenteschotel met zalm uit de oven. Eigenlijk kun je er iedere groente voor gebruiken die je nog hebt liggen.
Ideaal om aan het eind van de week de restjes groente op te maken. Oh en super makkelijk te maken, altijd fijn!
Voor 4 personen
400g sperziebonen, topjes eraf (verder heel laten)
350g zalm
250g cherrytomaatjes, gehalveerd (vocht eruit)
4 aardappels, gewassen en in stukken
2tl kruidenboter
versgemalen zwarte peper & Maldon zout
Oven voorverwarmen op 200C
Groente uit de oven
Blancheer de sperziebonen 5 minuutjes in kokend, gezouten water. Giet af en leg op de bodem van een ovenschaal. Halveer de tomaatjes en duw het vocht eruit (doe dit boven de spoelbak, anders wordt het een zooitje!) Leg de tomaatje op de boontjes. De schil kun je aan de aardappel laten zitten, maar boen ‘even goed schoon. Duw de stukken aardappel tussen de groenten. Breng alles op smaak met zout & peper en verspreid de kruidenboter gelijkmatig over de groenten. Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Varieer met groenten
Natuurlijk kun je nog meer smaakmakers door de groente doen. Denk aan wat stukjes rode ui, verse tijm, wat extra paprika, courgette misschien zelfs. Kijk wat er nog in de groentela ligt wat je wilt opmaken en laat je fantasie de vrije loop!
Zalm uit de oven
Kruid de zalm met nog wat zout en peper en in de laatste vijf minuten dat de groenten in de oven staan leg je de zalm er boven op. De zalm is op deze manier mooi rosé, wil je ‘helemaal doorbakken laat dan een paar minuten langer staan.
Efficiënt koken
Als altijd hou ik er van als lekker koken ook makkelijk en efficiënt koken betekent. Deze ovenschotel kun je in z’n geheel voorbereiden, tot het moment dat ‘ie de oven in moet. Dat betekent dat de dag dat je de ovenschotel eet je ‘alleen nog in de oven hoeft te zetten en in een half uur aan tafel zit!
Gepubliceerd op 29 augustus 2015