Smulpaapje kookt! – Griekse pitta pizza

Een soort fastfood, niet alleen qua snelheid van maken overigens, maar dan zoals wij het graag eten. Zelfgemaakt, smaakvol en toch net effe anders dan anders.
Wil je er een volwaardige maaltijd van maken, serveer dan met een lekkere Griekse salade.
Voor 6 pittapizza’s
6 pittabroodjes
250g lamsgehakt
½ tl gemalen komijn
½ tl gedroogde peterselie
150g feta (Dodoni)
½ tl gemalen komijn
½ tl gedroogde peterselie
rasp van ½ citroen
verse munt, fijgesneden (naar smaak)
½ rode ui, in flinterdunne ringen
kalamata olijven zonder pit (AH)
Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C
Snelle pittapizza
Rooster de pitta’s in de broodrooster en leg ze op de bakplaat. In een droge, verhitte koekenpan bak je het lamsgehakt, met de komijn en peterselie bestrooid, rul en gaar. Laat het daarna uitlekken in een zeef. Prak de feta in een kom fijn en meng met de komijn, peterselie en citroenrasp.
Griekse pitta’s
Beleg de bovenkant van de pitta’s (die je niet opensnijdt!) met het fetamengsel, daarboven op gaat wat lamsgehakt. Garneer met ui en gehalveerde kalamata olijven. Bak de pitta’s in de voorverwarmde oven, een kwartiertje, tot de feta iets gesmolten is. Serveer met een grote Griekse salade
Gepubliceerd op 29 mei 2015