Gezonde spaghetti carbonara (uit Jamie’s Super Food)



De enige échte manier om een nieuw kookboek te reviewen is wat mij betreft om er uit te koken. Want je kunt van alles van een boek vinden, of de recepten smaken is het állerbelangrijkste.

Deze carbonara uit Jamie’s Super Food was voor mij hét bewijs dat de recepten van Jamie toegankelijk, niet te moeilijk, betaalbaar maar vooral on-ge-lofelijk lekker zijn.

Pasta voor 2 personen

200g tuinerwten (AH, diepvries (biologisch)
1el geschaafde amandel
1 teen knoflook
15g basilicum (ongeveer één plantje uit de supermarkt)
15g geraspte Parmezaanse kaas
sap van 1 citroen
150g spaghetti
1 plakje bacon (ik gebruikte er trouwens vier, gezonde recepten kennen zo hun grenzen 😉
1 ei
100g yoghurt (ik gebruikte halfvolle, ipv magere)
zout & versgemalen peper

Gezonde pasta carbonara

Zet een pan met kokend water op en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing al dente. Doe de erwtjes in een zeef en hang die 30 seconden in het kokende water (voor je de pasta afgiet)

Pesto van erwtjes

In een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) gaat de geschaafde amandel (volgens het recept eerst in een droge pan roosteren, maar zo veel geduld had ik niet), basilicum, knoflook, kaas en het citroensap. Pulse/pureer dat fijn. De erwtjes gaan hierbij. Je wilt nog wel wat textuur houden, dus mix ze niet helemaal fijn. Breng op smaak met zout en peper.

Geen room in de carbonara

Klop het ei los in de yoghurt en zet dat even apart. Bak in een droge koekenpan de bacon uit Haal uit het vet en dep op keukenpapier. In het resterende vet doe je nu het erwtjesmengsel, warm even door. Giet de pasta af en doe die erbij en meng goed door.

Haal de pan van het vuur (cruciaal, anders stolt je ei en heb je roerei!) en meng nu het ei/yoghurtmengsel erdoor. Stukjes bacon erover en meteen serveren. Ooooh dat wordt smullen!

Gepubliceerd op 15 november 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...