Gezonde spaghetti carbonara (uit Jamie’s Super Food)



De enige échte manier om een nieuw kookboek te reviewen is wat mij betreft om er uit te koken. Want je kunt van alles van een boek vinden, of de recepten smaken is het állerbelangrijkste.

Deze carbonara uit Jamie’s Super Food was voor mij hét bewijs dat de recepten van Jamie toegankelijk, niet te moeilijk, betaalbaar maar vooral on-ge-lofelijk lekker zijn.

Pasta voor 2 personen

200g tuinerwten (AH, diepvries (biologisch)
1el geschaafde amandel
1 teen knoflook
15g basilicum (ongeveer één plantje uit de supermarkt)
15g geraspte Parmezaanse kaas
sap van 1 citroen
150g spaghetti
1 plakje bacon (ik gebruikte er trouwens vier, gezonde recepten kennen zo hun grenzen 😉
1 ei
100g yoghurt (ik gebruikte halfvolle, ipv magere)
zout & versgemalen peper

Gezonde pasta carbonara

Zet een pan met kokend water op en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing al dente. Doe de erwtjes in een zeef en hang die 30 seconden in het kokende water (voor je de pasta afgiet)

Pesto van erwtjes

In een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) gaat de geschaafde amandel (volgens het recept eerst in een droge pan roosteren, maar zo veel geduld had ik niet), basilicum, knoflook, kaas en het citroensap. Pulse/pureer dat fijn. De erwtjes gaan hierbij. Je wilt nog wel wat textuur houden, dus mix ze niet helemaal fijn. Breng op smaak met zout en peper.

Geen room in de carbonara

Klop het ei los in de yoghurt en zet dat even apart. Bak in een droge koekenpan de bacon uit Haal uit het vet en dep op keukenpapier. In het resterende vet doe je nu het erwtjesmengsel, warm even door. Giet de pasta af en doe die erbij en meng goed door.

Haal de pan van het vuur (cruciaal, anders stolt je ei en heb je roerei!) en meng nu het ei/yoghurtmengsel erdoor. Stukjes bacon erover en meteen serveren. Ooooh dat wordt smullen!

Gepubliceerd op 15 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd