Gezonde spaghetti carbonara (uit Jamie’s Super Food)

De enige échte manier om een nieuw kookboek te reviewen is wat mij betreft om er uit te koken. Want je kunt van alles van een boek vinden, of de recepten smaken is het állerbelangrijkste.
Deze carbonara uit Jamie’s Super Food was voor mij hét bewijs dat de recepten van Jamie toegankelijk, niet te moeilijk, betaalbaar maar vooral on-ge-lofelijk lekker zijn.
Pasta voor 2 personen
200g tuinerwten (AH, diepvries (biologisch)
1el geschaafde amandel
1 teen knoflook
15g basilicum (ongeveer één plantje uit de supermarkt)
15g geraspte Parmezaanse kaas
sap van 1 citroen
150g spaghetti
1 plakje bacon (ik gebruikte er trouwens vier, gezonde recepten kennen zo hun grenzen 😉
1 ei
100g yoghurt (ik gebruikte halfvolle, ipv magere)
zout & versgemalen peper
Gezonde pasta carbonara
Zet een pan met kokend water op en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing al dente. Doe de erwtjes in een zeef en hang die 30 seconden in het kokende water (voor je de pasta afgiet)
Pesto van erwtjes
In een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) gaat de geschaafde amandel (volgens het recept eerst in een droge pan roosteren, maar zo veel geduld had ik niet), basilicum, knoflook, kaas en het citroensap. Pulse/pureer dat fijn. De erwtjes gaan hierbij. Je wilt nog wel wat textuur houden, dus mix ze niet helemaal fijn. Breng op smaak met zout en peper.
Geen room in de carbonara
Klop het ei los in de yoghurt en zet dat even apart. Bak in een droge koekenpan de bacon uit Haal uit het vet en dep op keukenpapier. In het resterende vet doe je nu het erwtjesmengsel, warm even door. Giet de pasta af en doe die erbij en meng goed door.
Haal de pan van het vuur (cruciaal, anders stolt je ei en heb je roerei!) en meng nu het ei/yoghurtmengsel erdoor. Stukjes bacon erover en meteen serveren. Ooooh dat wordt smullen!
Gepubliceerd op 15 november 2015