Gevulde paprika



De meeste kinderen zijn dol op paprika. Het zoet van de groente is vaak een makkelijke smaak als ze wat jonger zijn. Gevulde paprika is daarnaast een leuke manier om ze ook eens paprika uit de oven te laten proeven. Bovendien is het een geweldige, budgetvriendelijke manier om restjes couscoussalade op te maken.

De couscoussalade kun je al op een eerder moment maken en als je een goede hoeveelheid maakt is dat meteen de vulling voor deze gevulde paprika’s. Zo maak je met één keer koken twee heerlijke kidsproof gerechten. Een makkelijke maaltijd dus voor doordeweek of andere drukke dagen. Geen couscoussalade? dan kun je gevulde paprika natuurlijk ook maken met andere restjes uit de koelkast die je lekker vindt.

Gevulde paprika voor 4 personen

3 paprika’s – per kind een helft, per volwassene 2 helften
Restje couscoussalade
Ovenschaal
Lekkere olijfolie

Gevulde paprika

Verwarm je oven voor op 175 C. Was je paprika’s goed. Snijd ze door de helft, maar laat het steeltje zitten. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten en als het nodig is snijd met mate wat overtollige paprika weg, zodat je een mooie opening hebt. Vul de paprika’s met couscoussalade. Goed aandrukken en de randen even schoonvegen.

Leg de paprika’s in de ovenschaal, besprenkel met wat lekkere olijfolie en zet ze nu 30-40 minuten in de oven, tot de paprika goed gaar is en de couscous door en door warm. Je kunt deze paprika’s heel goed als vegetarische hoofdmaaltijd serveren. Wil je er toch iets bij eten serveer dan met een stukje gebakken vis.

Gepubliceerd op 28 juni 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!