Gevulde paprika
De meeste kinderen zijn dol op paprika. Het zoet van de groente is vaak een makkelijke smaak als ze wat jonger zijn. Gevulde paprika is daarnaast een leuke manier om ze ook eens paprika uit de oven te laten proeven. Bovendien is het een geweldige, budgetvriendelijke manier om restjes couscoussalade op te maken.
De couscoussalade kun je al op een eerder moment maken en als je een goede hoeveelheid maakt is dat meteen de vulling voor deze gevulde paprika’s. Zo maak je met één keer koken twee heerlijke kidsproof gerechten. Een makkelijke maaltijd dus voor doordeweek of andere drukke dagen. Geen couscoussalade? dan kun je gevulde paprika natuurlijk ook maken met andere restjes uit de koelkast die je lekker vindt.
Gevulde paprika voor 4 personen
3 paprika’s – per kind een helft, per volwassene 2 helften
Restje couscoussalade
Ovenschaal
Lekkere olijfolie
Gevulde paprika
Verwarm je oven voor op 175 C. Was je paprika’s goed. Snijd ze door de helft, maar laat het steeltje zitten. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten en als het nodig is snijd met mate wat overtollige paprika weg, zodat je een mooie opening hebt. Vul de paprika’s met couscoussalade. Goed aandrukken en de randen even schoonvegen.
Leg de paprika’s in de ovenschaal, besprenkel met wat lekkere olijfolie en zet ze nu 30-40 minuten in de oven, tot de paprika goed gaar is en de couscous door en door warm. Je kunt deze paprika’s heel goed als vegetarische hoofdmaaltijd serveren. Wil je er toch iets bij eten serveer dan met een stukje gebakken vis.
Gepubliceerd op 28 juni 2015