Gevulde kip met spinazie
Een hele simpele manier om een stukje kippendij te ‘pimpen’ tot een verrukkelijk doordeweeks kippetje. Wat een uitgedroogd stuk vlees op je bord, daar maak je niemand blij mee, toch?
Wil je doordeweeks snel aan tafel vul de kip dan de avond ervoor en zet, goed afgedekt, koel in de koelkast weg. Je kunt zelfs de aardappeltjes de dag van tevoren al klaarmaken en met de kip nog even kort mee warmen in de oven.
Voor vier personen
4 (scharrel) kippendijen, opengeklapt
75g spinazie (alleen de blaadjes)
½ bakje ricotta
citroenrasp van ½ citroen
1 bol buffelmozzarella
Panko broodkruim (o.a. bij Toko verkrijgbaar)
zout & peper
Oven voorverwarmen op 200C – ovenschotel – satéprikkers
Snelle kip
Snijd de blaadjes spinazie fijn en meng ze met de ricotta, citroenrasp en wat zout en peper. Leg de openklapte kippendijen op een plak en doe een schep van het mengsel op één kant. Klap de kip dicht en zet vast met een satéprikker. Leg ze in de ovenschaal.
Snijd plakken van de buffelmozzarella en dek daar de kip met af. Bestrooi met het broodkruim. Bak de kip nu 25 minuten in de voorverwarmde oven tot hij gaar is en de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Serveer met gewokte spinazie en ovenaardappeltjes.
Gepubliceerd op 6 juni 2015