Gevulde kip met spinazie



Een hele simpele manier om een stukje kippendij te ‘pimpen’ tot een verrukkelijk doordeweeks kippetje. Wat een uitgedroogd stuk vlees op je bord, daar maak je niemand blij mee, toch?

Wil je doordeweeks snel aan tafel vul de kip dan de avond ervoor en zet, goed afgedekt, koel in de koelkast weg. Je kunt zelfs de aardappeltjes de dag van tevoren al klaarmaken en met de kip nog even kort mee warmen in de oven.

Voor vier personen

4 (scharrel) kippendijen, opengeklapt
75g spinazie (alleen de blaadjes)
½ bakje ricotta
citroenrasp van ½ citroen
1 bol buffelmozzarella
Panko broodkruim (o.a. bij Toko verkrijgbaar)
zout & peper

Oven voorverwarmen op 200C – ovenschotel – satéprikkers

Snelle kip

Snijd de blaadjes spinazie fijn en meng ze met de ricotta, citroenrasp en wat zout en peper. Leg de openklapte kippendijen op een plak en doe een schep van het mengsel op één kant. Klap de kip dicht en zet vast met een satéprikker. Leg ze in de ovenschaal.

Snijd plakken van de buffelmozzarella en dek daar de kip met af. Bestrooi met het broodkruim. Bak de kip nu 25 minuten in de voorverwarmde oven tot hij gaar is en de bovenkant mooi goudbruin kleurt.

Serveer met gewokte spinazie en ovenaardappeltjes.

Gepubliceerd op 6 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.