Smulpaapje kookt! – Gevulde eieren



We blazen graag oude klassiekers nieuw leven in. Dat lieten we onlangs al zien met de gevulde paprika’s die we in een nieuw jasjes deden.

En deze week nemen we het gevulde eitje onder handen!

Vrolijk pasen!

Niets zegt Pasen als eieren. Maar je wilt wel eens iets anders. Vul ze dan met één of misschien wel alle twee de vullingen. Maar het is ook een uitgelezen kans om zelf te experimenteren. Presenteer ze bij de Paasbrunch, of gewoon een keer in het weekend bij de borrel

Voor 12 gevulde eieren

Doosje eieren 6 stuks, 8 minuten hardgekookt
Magere kwark
(Truffel) Mayonaise
Bieslook en Peterselie
Kerriepoeder
Zout en peper

Voor de truffeleitjes

Meng 1 eetlepel kwark met 1 eetlepel Truffelmayonaise en roer goed door elkaar. Doe daar een eetlepel peterselie (uit de diepvries of vers) doorheen en breng op smaak met zout en peper. Daarbij de eidooiers van drie doormidden gesneden eieren. Goed prakken en fijnmaken.

Voor de kerrie eitjes

Meng 1 eetlepel kwark met 1 eetlepel (citroen)mayonaise goed door elkaar. Doe daar een eetlepel gesneden bieslook en halve theelepel kerriepoeder doorheen en breng op smaak met zout en peper. Daarbij de eidooiers van drie doormidden gesneden eieren. Goed prakken en fijnmaken.

Serveren

Snijd de eieren in de lengte doormidden en doe de eidooiers bij de smaakmakers. Als alles goed is gemengd vul je de helften met een flinke theelepel van het mengsel. Garneer met driehoekjes paprika, om er bootjes van te maken. Maar ook zonder zijn ze natuurlijk net zo lekker. Leg op een grote schaal met wat veldsla erop. Dat voorkomt ook dat de eitjes gaan glijden!
 

Gepubliceerd op 9 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.