Smulpaapje kookt! – Gevulde eieren



We blazen graag oude klassiekers nieuw leven in. Dat lieten we onlangs al zien met de gevulde paprika’s die we in een nieuw jasjes deden.

En deze week nemen we het gevulde eitje onder handen!

Vrolijk pasen!

Niets zegt Pasen als eieren. Maar je wilt wel eens iets anders. Vul ze dan met één of misschien wel alle twee de vullingen. Maar het is ook een uitgelezen kans om zelf te experimenteren. Presenteer ze bij de Paasbrunch, of gewoon een keer in het weekend bij de borrel

Voor 12 gevulde eieren

Doosje eieren 6 stuks, 8 minuten hardgekookt
Magere kwark
(Truffel) Mayonaise
Bieslook en Peterselie
Kerriepoeder
Zout en peper

Voor de truffeleitjes

Meng 1 eetlepel kwark met 1 eetlepel Truffelmayonaise en roer goed door elkaar. Doe daar een eetlepel peterselie (uit de diepvries of vers) doorheen en breng op smaak met zout en peper. Daarbij de eidooiers van drie doormidden gesneden eieren. Goed prakken en fijnmaken.

Voor de kerrie eitjes

Meng 1 eetlepel kwark met 1 eetlepel (citroen)mayonaise goed door elkaar. Doe daar een eetlepel gesneden bieslook en halve theelepel kerriepoeder doorheen en breng op smaak met zout en peper. Daarbij de eidooiers van drie doormidden gesneden eieren. Goed prakken en fijnmaken.

Serveren

Snijd de eieren in de lengte doormidden en doe de eidooiers bij de smaakmakers. Als alles goed is gemengd vul je de helften met een flinke theelepel van het mengsel. Garneer met driehoekjes paprika, om er bootjes van te maken. Maar ook zonder zijn ze natuurlijk net zo lekker. Leg op een grote schaal met wat veldsla erop. Dat voorkomt ook dat de eitjes gaan glijden!
 

Gepubliceerd op 9 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!