Smulpaapje kookt! – Gevulde eieren



We blazen graag oude klassiekers nieuw leven in. Dat lieten we onlangs al zien met de gevulde paprika’s die we in een nieuw jasjes deden.

En deze week nemen we het gevulde eitje onder handen!

Vrolijk pasen!

Niets zegt Pasen als eieren. Maar je wilt wel eens iets anders. Vul ze dan met één of misschien wel alle twee de vullingen. Maar het is ook een uitgelezen kans om zelf te experimenteren. Presenteer ze bij de Paasbrunch, of gewoon een keer in het weekend bij de borrel

Voor 12 gevulde eieren

Doosje eieren 6 stuks, 8 minuten hardgekookt
Magere kwark
(Truffel) Mayonaise
Bieslook en Peterselie
Kerriepoeder
Zout en peper

Voor de truffeleitjes

Meng 1 eetlepel kwark met 1 eetlepel Truffelmayonaise en roer goed door elkaar. Doe daar een eetlepel peterselie (uit de diepvries of vers) doorheen en breng op smaak met zout en peper. Daarbij de eidooiers van drie doormidden gesneden eieren. Goed prakken en fijnmaken.

Voor de kerrie eitjes

Meng 1 eetlepel kwark met 1 eetlepel (citroen)mayonaise goed door elkaar. Doe daar een eetlepel gesneden bieslook en halve theelepel kerriepoeder doorheen en breng op smaak met zout en peper. Daarbij de eidooiers van drie doormidden gesneden eieren. Goed prakken en fijnmaken.

Serveren

Snijd de eieren in de lengte doormidden en doe de eidooiers bij de smaakmakers. Als alles goed is gemengd vul je de helften met een flinke theelepel van het mengsel. Garneer met driehoekjes paprika, om er bootjes van te maken. Maar ook zonder zijn ze natuurlijk net zo lekker. Leg op een grote schaal met wat veldsla erop. Dat voorkomt ook dat de eitjes gaan glijden!
 

Gepubliceerd op 9 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!