Smulpaapje kookt! – Gevulde eieren



We blazen graag oude klassiekers nieuw leven in. Dat lieten we onlangs al zien met de gevulde paprika’s die we in een nieuw jasjes deden.

En deze week nemen we het gevulde eitje onder handen!

Vrolijk pasen!

Niets zegt Pasen als eieren. Maar je wilt wel eens iets anders. Vul ze dan met één of misschien wel alle twee de vullingen. Maar het is ook een uitgelezen kans om zelf te experimenteren. Presenteer ze bij de Paasbrunch, of gewoon een keer in het weekend bij de borrel

Voor 12 gevulde eieren

Doosje eieren 6 stuks, 8 minuten hardgekookt
Magere kwark
(Truffel) Mayonaise
Bieslook en Peterselie
Kerriepoeder
Zout en peper

Voor de truffeleitjes

Meng 1 eetlepel kwark met 1 eetlepel Truffelmayonaise en roer goed door elkaar. Doe daar een eetlepel peterselie (uit de diepvries of vers) doorheen en breng op smaak met zout en peper. Daarbij de eidooiers van drie doormidden gesneden eieren. Goed prakken en fijnmaken.

Voor de kerrie eitjes

Meng 1 eetlepel kwark met 1 eetlepel (citroen)mayonaise goed door elkaar. Doe daar een eetlepel gesneden bieslook en halve theelepel kerriepoeder doorheen en breng op smaak met zout en peper. Daarbij de eidooiers van drie doormidden gesneden eieren. Goed prakken en fijnmaken.

Serveren

Snijd de eieren in de lengte doormidden en doe de eidooiers bij de smaakmakers. Als alles goed is gemengd vul je de helften met een flinke theelepel van het mengsel. Garneer met driehoekjes paprika, om er bootjes van te maken. Maar ook zonder zijn ze natuurlijk net zo lekker. Leg op een grote schaal met wat veldsla erop. Dat voorkomt ook dat de eitjes gaan glijden!
 

Gepubliceerd op 9 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.