Smulpaapje kookt! – Gestreepte bramenijsjes



Niks lekkerder dan zelf ijsjes maken. Nog fijner is het als dat super snel gaat. Zo als wij testten met de Zoku Quick Pop Master.

Deze ijsjes maakten wij uit het 50 ijslolly receptenboekje dat we begin dit jaar in Londen kochten, maar dat inmiddels ook in het Nederlands vertaald en te koop is.

voor 6 ijsjes

250g bramen
30-60g suiker (afhankelijk van hoe zoet je de ijsjes wilt)
1,5 tl sinaasappelsap (of citroen/limoensap)
3el slagroom (of Griekse yoghurt)

Zo maak je bramenijsjes zelf

Mix alle ingredienten – met uitzondering van de room – in een blender tot het fijngemalen is. Doe het dan door een zeef, die je boven een grote kom hangt, zodat je puur sap overhoudt en de pitjes in de zeef achterblijven. Verdeel het sap in twee delen. Door een deel roer je de room, het andere deel laat je puur.

Giet eerst een deel puur sap in de Zoku, en laat dat 5 minuten staan. Dan een deel sap met room. Weer 5 minuten laten staan. En tot slot nog een deel puur sap. Laat het dan nog 10 minuten staan. Haal je ijsje eruit en geniet maar!

IJs maken zonder Zoku

Dan heb je wat meer geduld nodig. Per laatgje moet je het dan een uur laten opvriezen, voor je een nieuwe laag erop giet. Alle laagjes erin? Dan nog 4-8 uur volledig laten bevriezen.

Gepubliceerd op 13 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.