Smulpaapje kookt! – Gestreepte bramenijsjes



Niks lekkerder dan zelf ijsjes maken. Nog fijner is het als dat super snel gaat. Zo als wij testten met de Zoku Quick Pop Master.

Deze ijsjes maakten wij uit het 50 ijslolly receptenboekje dat we begin dit jaar in Londen kochten, maar dat inmiddels ook in het Nederlands vertaald en te koop is.

voor 6 ijsjes

250g bramen
30-60g suiker (afhankelijk van hoe zoet je de ijsjes wilt)
1,5 tl sinaasappelsap (of citroen/limoensap)
3el slagroom (of Griekse yoghurt)

Zo maak je bramenijsjes zelf

Mix alle ingredienten – met uitzondering van de room – in een blender tot het fijngemalen is. Doe het dan door een zeef, die je boven een grote kom hangt, zodat je puur sap overhoudt en de pitjes in de zeef achterblijven. Verdeel het sap in twee delen. Door een deel roer je de room, het andere deel laat je puur.

Giet eerst een deel puur sap in de Zoku, en laat dat 5 minuten staan. Dan een deel sap met room. Weer 5 minuten laten staan. En tot slot nog een deel puur sap. Laat het dan nog 10 minuten staan. Haal je ijsje eruit en geniet maar!

IJs maken zonder Zoku

Dan heb je wat meer geduld nodig. Per laatgje moet je het dan een uur laten opvriezen, voor je een nieuwe laag erop giet. Alle laagjes erin? Dan nog 4-8 uur volledig laten bevriezen.

Gepubliceerd op 13 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.