Smulpaapje kookt! – Geroosterde bloemkool
Er is weinig zó lekker als geroosterde bloemkool. Dat kun je het hele jaar in de oven doen, maar in de zomer is het nog lekkerder als je dat op de barbecue doet. Ik koos dit keer voor een Midden Oosten kruidenmengsel. Maar zelfs met alleen zout en peper werkt het al, en proef je de pure smaak van bloemkool.
Serveer de geroosterde bloemkool in dit geval met gekookte freekeh en kip of een stukje gebakken vis.
Wat heb je nodig
1 bloemkool, in gelijke partjes (stronk meegesneden)
1tl al Andalousie kruiden (ik gebruikte die uit de FoodweLovebox, maar ook Jonnie Boer verkoopt ze in de supermarkt)
1tl Za’ atar (bijvoorbeeld uit de Souqlijn van Nadia & Merijn)
Om erbij te serveren
200g freekeh, gekookt
100g feta
verse munt, naar smaak
Geroosterde bloemkool
Doe de bloemkool in een ovenvaste schaal en meng met de kruiden. Steek de barbecue aan en verhit tot 200C. Zet de schaal met de bloemkool op het rooster, klep dicht en zo laat je ‘m roosteren tot de bloemkool beetgaar is. Tussentijds schep je de bloemkool om, zodat alle kanten mooi kleuren. Afhankelijk van de dikte van je bloemkool en je barbecue trek je hier 30-40 minuten voor uit. Uiteraard kan dit ook in de oven, op gelijke temperatuur.
Arabische bloemkool
Kook halverwege de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en meng met de feta en verse munt. De geroosterde bloemkool schep je er tot slot doorheen. Eet smakelijk!
Gepubliceerd op 8 juli 2015