Smulpaapje kookt! – Geroosterde bloemkool



Er is weinig zó lekker als geroosterde bloemkool. Dat kun je het hele jaar in de oven doen, maar in de zomer is het nog lekkerder als je dat op de barbecue doet. Ik koos dit keer voor een Midden Oosten kruidenmengsel. Maar zelfs met alleen zout en peper werkt het al, en proef je de pure smaak van bloemkool.

Serveer de geroosterde bloemkool in dit geval met gekookte freekeh en kip of een stukje gebakken vis.

Wat heb je nodig

1 bloemkool, in gelijke partjes (stronk meegesneden)
1tl al Andalousie kruiden (ik gebruikte die uit de FoodweLovebox, maar ook Jonnie Boer verkoopt ze in de supermarkt)
1tl Za’ atar (bijvoorbeeld uit de Souqlijn van Nadia & Merijn)

Om erbij te serveren

200g freekeh, gekookt
100g feta
verse munt, naar smaak

Geroosterde bloemkool

Doe de bloemkool in een ovenvaste schaal en meng met de kruiden. Steek de barbecue aan en verhit tot 200C. Zet de schaal met de bloemkool op het rooster, klep dicht en zo laat je ‘m roosteren tot de bloemkool beetgaar is. Tussentijds schep je de bloemkool om, zodat alle kanten mooi kleuren. Afhankelijk van de dikte van je bloemkool en je barbecue trek je hier 30-40 minuten voor uit. Uiteraard kan dit ook in de oven, op gelijke temperatuur.

Arabische bloemkool

Kook halverwege de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en meng met de feta en verse munt. De geroosterde bloemkool schep je er tot slot doorheen. Eet smakelijk!
 

Gepubliceerd op 8 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.