Smulpaapje kookt! – Geroosterde bloemkool



Er is weinig zó lekker als geroosterde bloemkool. Dat kun je het hele jaar in de oven doen, maar in de zomer is het nog lekkerder als je dat op de barbecue doet. Ik koos dit keer voor een Midden Oosten kruidenmengsel. Maar zelfs met alleen zout en peper werkt het al, en proef je de pure smaak van bloemkool.

Serveer de geroosterde bloemkool in dit geval met gekookte freekeh en kip of een stukje gebakken vis.

Wat heb je nodig

1 bloemkool, in gelijke partjes (stronk meegesneden)
1tl al Andalousie kruiden (ik gebruikte die uit de FoodweLovebox, maar ook Jonnie Boer verkoopt ze in de supermarkt)
1tl Za’ atar (bijvoorbeeld uit de Souqlijn van Nadia & Merijn)

Om erbij te serveren

200g freekeh, gekookt
100g feta
verse munt, naar smaak

Geroosterde bloemkool

Doe de bloemkool in een ovenvaste schaal en meng met de kruiden. Steek de barbecue aan en verhit tot 200C. Zet de schaal met de bloemkool op het rooster, klep dicht en zo laat je ‘m roosteren tot de bloemkool beetgaar is. Tussentijds schep je de bloemkool om, zodat alle kanten mooi kleuren. Afhankelijk van de dikte van je bloemkool en je barbecue trek je hier 30-40 minuten voor uit. Uiteraard kan dit ook in de oven, op gelijke temperatuur.

Arabische bloemkool

Kook halverwege de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en meng met de feta en verse munt. De geroosterde bloemkool schep je er tot slot doorheen. Eet smakelijk!
 

Gepubliceerd op 8 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.