Gerookte zalmpaté

Dit is een supersnel, maar oh zo lekker (en budgetvriendelijk) hapje dat het goed doet bij de borrel, maar zelfs lekkers is op bijvoorbeeld een bagel bij de lunch.
Kies voor gerookte zalmsnippers van de visboer, dat is niet alleen fijner qua smaak maar ook vriendelijker voor je portemonnee dan plakken gerookte zalm.
Voor één bakje
100g roomkaas (niet light!)
150g gerookte zalmsnippers
1tl mierikswortel (Kühne)
½ tl gedroogde dille
1tl citroensap
vers gemalen zwarte peper
borrelhapje met vis
In een foodprocessor (of met een staafmixer) meng je de roomkaas en zalm. Je wilt wel nog een beetje textuur houden, dus mix het niet te fijn. Breng op smaak met de mierikswortel, dille, citroensap en peper. Zout is niet nodig, aangezien de zalm aan zout van smaak is.
Zalmpaté
Roer alles goed door en zet koud (en afgedekt) weg in de koelkast tot gebruik. Serveer met melbatoast.
Gepubliceerd op 10 december 2015