Smulpaapje kookt! – Gepofte aardappel met ricotta topping

Ik ben niet echt een aardappeleter, maar in de zomer verandert dat volledig. Want dan poffen we de aardappels op de barbecue. En dat is me toch lekker!
Varieer met de topping die je erop serveert. Klassiek, met een beetje boter en zeezout is al lekker. Maar probeer ook eens deze ricottatopping. Smullen maar!
Voor 2 personen
2 grote aardappels (kruimig)
280g ricotta
4el bieslook, fijngehakt
zout & peper
½ tl knoflookpoeder
citroensap van 1 citroen
Aardappels poffen
De aardappels laat je in de schil, die je onder stromend water even goed schoonboent. Kook de aardappels (die je een aantal keer met een vork inprikt) 10 minuten in kokend water (of 8 minuten in de magnetron op 600W). Giet ze af en laat even uitdampen. Verpak de aardappel in een flinke laag aluminiumfolie en pof ze in ongeveer 20-30 minuten gaar, onder in de bbq rechtstreeks op de kolen. De tijd kan per bbq en grootte van de aardappel variëren, maar zodra je ze gemakkelijk met een vork in kunt prikken zijn ze gaar.
Topping voor gepofte aardappel
Terwijl de aardappels poffen maak je de topping door de ricotta met de rest van de ingrediënten te mengen. Proef of je het zo lekker vindt of dat er misschien wat meer bieslook en/of citroensap bij moet.
Gepofte aardappel van de barbecue
Maak het aluminiumfolie rondom de gepofte aardappels voorzichtig open, halveer de aardappel en schep er lekker wat van de topping op. Serveer meteen! Lekker bijvoorbeeld bij cola kip of hamburgers Meer bbq recepten vind je hier
Gepubliceerd op 16 juli 2015