Smulpaapje kookt! – Gepofte aardappel met ricotta topping



Ik ben niet echt een aardappeleter, maar in de zomer verandert dat volledig. Want dan poffen we de aardappels op de barbecue. En dat is me toch lekker!

Varieer met de topping die je erop serveert. Klassiek, met een beetje boter en zeezout is al lekker. Maar probeer ook eens deze ricottatopping. Smullen maar!

Voor 2 personen

2 grote aardappels (kruimig)
280g ricotta
4el bieslook, fijngehakt
zout & peper
½ tl knoflookpoeder
citroensap van 1 citroen

Aardappels poffen

De aardappels laat je in de schil, die je onder stromend water even goed schoonboent. Kook de aardappels (die je een aantal keer met een vork inprikt) 10 minuten in kokend water (of 8 minuten in de magnetron op 600W). Giet ze af en laat even uitdampen. Verpak de aardappel in een flinke laag aluminiumfolie en pof ze in ongeveer 20-30 minuten gaar, onder in de bbq rechtstreeks op de kolen. De tijd kan per bbq en grootte van de aardappel variëren, maar zodra je ze gemakkelijk met een vork in kunt prikken zijn ze gaar.

Topping voor gepofte aardappel

Terwijl de aardappels poffen maak je de topping door de ricotta met de rest van de ingrediënten te mengen. Proef of je het zo lekker vindt of dat er misschien wat meer bieslook en/of citroensap bij moet.

Gepofte aardappel van de barbecue

Maak het aluminiumfolie rondom de gepofte aardappels voorzichtig open, halveer de aardappel en schep er lekker wat van de topping op. Serveer meteen! Lekker bijvoorbeeld bij cola kip of hamburgers Meer bbq recepten vind je hier

Gepubliceerd op 16 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.