Smulpaapje kookt! – Gepofte aardappel met ricotta topping



Ik ben niet echt een aardappeleter, maar in de zomer verandert dat volledig. Want dan poffen we de aardappels op de barbecue. En dat is me toch lekker!

Varieer met de topping die je erop serveert. Klassiek, met een beetje boter en zeezout is al lekker. Maar probeer ook eens deze ricottatopping. Smullen maar!

Voor 2 personen

2 grote aardappels (kruimig)
280g ricotta
4el bieslook, fijngehakt
zout & peper
½ tl knoflookpoeder
citroensap van 1 citroen

Aardappels poffen

De aardappels laat je in de schil, die je onder stromend water even goed schoonboent. Kook de aardappels (die je een aantal keer met een vork inprikt) 10 minuten in kokend water (of 8 minuten in de magnetron op 600W). Giet ze af en laat even uitdampen. Verpak de aardappel in een flinke laag aluminiumfolie en pof ze in ongeveer 20-30 minuten gaar, onder in de bbq rechtstreeks op de kolen. De tijd kan per bbq en grootte van de aardappel variëren, maar zodra je ze gemakkelijk met een vork in kunt prikken zijn ze gaar.

Topping voor gepofte aardappel

Terwijl de aardappels poffen maak je de topping door de ricotta met de rest van de ingrediënten te mengen. Proef of je het zo lekker vindt of dat er misschien wat meer bieslook en/of citroensap bij moet.

Gepofte aardappel van de barbecue

Maak het aluminiumfolie rondom de gepofte aardappels voorzichtig open, halveer de aardappel en schep er lekker wat van de topping op. Serveer meteen! Lekker bijvoorbeeld bij cola kip of hamburgers Meer bbq recepten vind je hier

Gepubliceerd op 16 juli 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.