Smulpaapje kookt! – Gepofte aardappel met ricotta topping



Ik ben niet echt een aardappeleter, maar in de zomer verandert dat volledig. Want dan poffen we de aardappels op de barbecue. En dat is me toch lekker!

Varieer met de topping die je erop serveert. Klassiek, met een beetje boter en zeezout is al lekker. Maar probeer ook eens deze ricottatopping. Smullen maar!

Voor 2 personen

2 grote aardappels (kruimig)
280g ricotta
4el bieslook, fijngehakt
zout & peper
½ tl knoflookpoeder
citroensap van 1 citroen

Aardappels poffen

De aardappels laat je in de schil, die je onder stromend water even goed schoonboent. Kook de aardappels (die je een aantal keer met een vork inprikt) 10 minuten in kokend water (of 8 minuten in de magnetron op 600W). Giet ze af en laat even uitdampen. Verpak de aardappel in een flinke laag aluminiumfolie en pof ze in ongeveer 20-30 minuten gaar, onder in de bbq rechtstreeks op de kolen. De tijd kan per bbq en grootte van de aardappel variëren, maar zodra je ze gemakkelijk met een vork in kunt prikken zijn ze gaar.

Topping voor gepofte aardappel

Terwijl de aardappels poffen maak je de topping door de ricotta met de rest van de ingrediënten te mengen. Proef of je het zo lekker vindt of dat er misschien wat meer bieslook en/of citroensap bij moet.

Gepofte aardappel van de barbecue

Maak het aluminiumfolie rondom de gepofte aardappels voorzichtig open, halveer de aardappel en schep er lekker wat van de topping op. Serveer meteen! Lekker bijvoorbeeld bij cola kip of hamburgers Meer bbq recepten vind je hier

Gepubliceerd op 16 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.