Smulpaapje kookt! – Gembercitroen ice tea



Op iedere hoek van de straat kun je in New York wel iets te eten kopen. In streetcarts verkopen ze hotdogs, pretzels, maar ook drankjes zoals iced coffee en ice tea. Deze ice tea werd op maat voor mij gemaakt omdat ik last had van mijn keel en oh jeetje wat was ‘ie lekker!

Het ideale zomerdrankje wat mij betreft en wil je het écht Amerikaans doen dan neem je het grootste glas denkbaar, volgegooid met ijs én een rietje. Of je neemt ‘mee voor onderweg, in een thermosfles. Naar kantoor, het strand of een picknick in het park. Central Park denk je er dan gewoon bij 😉

Voor een grote kan ice tea

1 – 1,5 L Kokend water
3 zakjes Citroen/gember thee (of een andere thee naar keuze)
Verse citroen, in schijfjes
1 eetlepel honing
Heel veel ijsblokjes

Zo zet je ice tea

Zet theewater en laat dat nadat het gekookt heeft iets afkoelen. Doe het water in een grote kan, die ook in de koelkast kan, en doe daar de theezakjes in. Laat trekken tot het de smaak heeft waar je van houdt. Zet alleen niet té sterk. Doe als je iets zoetere thee wilt nog wat honing naar smaak erbij. Zeker als je keelpijn hebt is dat erg lekker. Laat het nu helemaal afkoelen, voordat je de kan in de koelkast zet om goed koud te worden.

Serveer je ice tea ijskoud!

Om te serveren pak je een groot glas, doe daar flink wat ijsblokjes in en citroenschijfjes naar smaak. Giet de ijsthee erbij en serveer meteen. Of neem het mee, to go zoals de Amerikanen doen!
 

Gepubliceerd op 15 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.