Smulpaapje kookt! – Gemarineerde yoghurtkip



Door het gebruik van yoghurt, in combinatie met de kruiden, wordt je kip super mals. Hoe langer je marineert, des te meer de smaken in de kip trekken.

Je kunt de kip heel goed gewoon in een koekenpan bakken, maar probeer het ook eens op de barbecue. Je zult verrast zijn door de heerlijk frisse smaak!

Voor 4 personen

250ml yoghurt (liefst halfvol of Griekse)
Bosje koriander, fijngehakt
Bosje platte peterselie, fijngehakt
2el citroensap
3 teentjes knoflook
1tl cayenne
1tl gemalen komijn
zout en versgemalen peper
kilo kippendijen

Gemarineerde kip

Doe alle ingrediënten in een ziplock zakje (of goed afsluitbare kom) en doe daar de kip bij. Zakje goed sluiten en de kip rondom in de marinade kneden. Leg de zak weg in de koelkast, liefst de hele dag of nacht en laat de marinade zijn werk doen.

Kip op de barbecue

Haal de kip uit de marinade, schud de overtollige marinade eraf en bak in een goed hete pan met wat olie. Of leg ze op de barbecue. In de pan heb je ongeveer 10 minuten nodig. Op de barbecue is dat afhankelijk van de hitte van je kolen. Draai de kip halverwege om, zodat beide kanten mooi goudbruin kleuren.

Serveer met een frisse salade.

 

Gepubliceerd op 30 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.