Smulpaapje kookt! – Gemarineerde yoghurtkip

Door het gebruik van yoghurt, in combinatie met de kruiden, wordt je kip super mals. Hoe langer je marineert, des te meer de smaken in de kip trekken.
Je kunt de kip heel goed gewoon in een koekenpan bakken, maar probeer het ook eens op de barbecue. Je zult verrast zijn door de heerlijk frisse smaak!
Voor 4 personen
250ml yoghurt (liefst halfvol of Griekse)
Bosje koriander, fijngehakt
Bosje platte peterselie, fijngehakt
2el citroensap
3 teentjes knoflook
1tl cayenne
1tl gemalen komijn
zout en versgemalen peper
kilo kippendijen
Gemarineerde kip
Doe alle ingrediënten in een ziplock zakje (of goed afsluitbare kom) en doe daar de kip bij. Zakje goed sluiten en de kip rondom in de marinade kneden. Leg de zak weg in de koelkast, liefst de hele dag of nacht en laat de marinade zijn werk doen.
Kip op de barbecue
Haal de kip uit de marinade, schud de overtollige marinade eraf en bak in een goed hete pan met wat olie. Of leg ze op de barbecue. In de pan heb je ongeveer 10 minuten nodig. Op de barbecue is dat afhankelijk van de hitte van je kolen. Draai de kip halverwege om, zodat beide kanten mooi goudbruin kleuren.
Serveer met een frisse salade.
Gepubliceerd op 30 juli 2014