Smulpaapje kookt! – Gemarineerde yoghurtkip



Door het gebruik van yoghurt, in combinatie met de kruiden, wordt je kip super mals. Hoe langer je marineert, des te meer de smaken in de kip trekken.

Je kunt de kip heel goed gewoon in een koekenpan bakken, maar probeer het ook eens op de barbecue. Je zult verrast zijn door de heerlijk frisse smaak!

Voor 4 personen

250ml yoghurt (liefst halfvol of Griekse)
Bosje koriander, fijngehakt
Bosje platte peterselie, fijngehakt
2el citroensap
3 teentjes knoflook
1tl cayenne
1tl gemalen komijn
zout en versgemalen peper
kilo kippendijen

Gemarineerde kip

Doe alle ingrediënten in een ziplock zakje (of goed afsluitbare kom) en doe daar de kip bij. Zakje goed sluiten en de kip rondom in de marinade kneden. Leg de zak weg in de koelkast, liefst de hele dag of nacht en laat de marinade zijn werk doen.

Kip op de barbecue

Haal de kip uit de marinade, schud de overtollige marinade eraf en bak in een goed hete pan met wat olie. Of leg ze op de barbecue. In de pan heb je ongeveer 10 minuten nodig. Op de barbecue is dat afhankelijk van de hitte van je kolen. Draai de kip halverwege om, zodat beide kanten mooi goudbruin kleuren.

Serveer met een frisse salade.

 

Gepubliceerd op 30 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.