Smulpaapje kookt! – Gemarineerde drumsticks



Soms is het niet voorstellen hoé gemakkelijk het is om te koken. Dit is zo’n recept. Een paar handelingen, er 24 uur niet naar omkijken en dan in nog een half uur lekker aan tafel.

Nee, geen utopie maar gewoon de heerlijke Smulpaapje werkelijkheid!

Voor vier personen

4 drumsticks (scharrel)
½ liter karnemelk
4-6 teentjes knoflook, gekneusd
zout & peper

Bakblik – aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 180C

Gemarineerde drumsticks

De marinade is te simpel voor woorden, maar zorgt voor ultiem sappige kip. Giet de karnemelk in een schaal die je kunt afdekken en leg daar de kip en gekneusde knoflook in. Dek heel goed af en zet 24 uur in de koelkast. Hoe langer de kip staat des te malser hij wordt. Ik zette ‘de avond voordat ik de kip wilde eten in de koelkast. Scheelt ook weer nadenken de dag erna! Draai als het kan wel af en toe de kip om, zodat alle kanten in de marinade hebben gelegen.

Kip uit de oven

Op de dag dat je ‘wilt eten verwarm je de oven voor, leg je een goede laag aluminiumfolie op de bakplaat en haal je de kip uit de marinade. De kip nu 20-25 minuten in de oven, tot ‘ie mooi goudbruin en gaar is. Je zou dit eventueel ook op de barbecue kunnen doen, daar wordt ‘ie nóg lekkerder van.

Serveer met gebakken aardappeltjes en je favoriete groente.

Gepubliceerd op 26 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.