Smulpaapje kookt! – Gemarineerde drumsticks



Soms is het niet voorstellen hoé gemakkelijk het is om te koken. Dit is zo’n recept. Een paar handelingen, er 24 uur niet naar omkijken en dan in nog een half uur lekker aan tafel.

Nee, geen utopie maar gewoon de heerlijke Smulpaapje werkelijkheid!

Voor vier personen

4 drumsticks (scharrel)
½ liter karnemelk
4-6 teentjes knoflook, gekneusd
zout & peper

Bakblik – aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 180C

Gemarineerde drumsticks

De marinade is te simpel voor woorden, maar zorgt voor ultiem sappige kip. Giet de karnemelk in een schaal die je kunt afdekken en leg daar de kip en gekneusde knoflook in. Dek heel goed af en zet 24 uur in de koelkast. Hoe langer de kip staat des te malser hij wordt. Ik zette ‘de avond voordat ik de kip wilde eten in de koelkast. Scheelt ook weer nadenken de dag erna! Draai als het kan wel af en toe de kip om, zodat alle kanten in de marinade hebben gelegen.

Kip uit de oven

Op de dag dat je ‘wilt eten verwarm je de oven voor, leg je een goede laag aluminiumfolie op de bakplaat en haal je de kip uit de marinade. De kip nu 20-25 minuten in de oven, tot ‘ie mooi goudbruin en gaar is. Je zou dit eventueel ook op de barbecue kunnen doen, daar wordt ‘ie nóg lekkerder van.

Serveer met gebakken aardappeltjes en je favoriete groente.

Gepubliceerd op 26 april 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!