Smulpaapje kookt een geitenkaasfondue



Naar aanleiding van ons recept voor traditionele kaasfondue kregen we de vraag of er ook geitenkaasfondue mogelijk is, in verband met een koemelkallergie. En dat kan. Hèèl goed zelfs.

Wij gingen aan de slag met een mooie mix aan geitenkazen. En het resultaat was echt onverwacht en verrassend lekker!

Voor 2 personen (ruime hoeveelheid)

150g Sikkepit pittige geitenkaas, geraspt
250g Vleitegeit belegen, geraspt
200ml (geiten)melk
2el boter (kies voor een koemelkvrije variant)
4el bieslook, fijngesneden
1 grote sjalot, fijngehakt (ongeveer 4 el)
1el maïzena + 2 el koud water

Voor erbij, denk aan bijvoorbeeld

roosjes bloemkool of broccoli (geblancheerd of rauw)
stokbrood
reepjes paprika
Tortilla chips, naturel
cherry tomaatjes

Kaasfondue zonder wijn

Verwarm een pan met daarin de melk, zonder dat ie kookt. Voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe tot alles is gesmolten. Daar doe je dan de boter bij en warm je mee tot ie ook is gesmolten. Als laatste de bieslook en sjalot. Kijk dan even of je ‘dik genoeg vindt. Zo niet, verdik dan met het maïzenamengsel. Beetje bij beetje, tot je de gewenste dikte hebt.

Geitenkaasfondue verrassend lekker

Als je de fondue meteen in een caquelon maakt, kun je ‘zo op tafel zetten. Wij maken de fondue altijd in een gewone pan en verwarmen de caquelon in de oven. Dan is de overgang van de kaasfondue naar de uiteindelijke pan (die op een rechaud) kan niet zo groot. Wij waren aangenaam verrast door het resultaat. Veel zal afhangen van de soorten geitenkaas die je gebruikt. Wil je dezelfde geitenkaas gebruiken als in dit recept kijk dan even op deze site, daar kun je ook meteen online bestellen. 

De kaas voor dit recept werd ter beschikking gesteld door DeLekkersteKaas.nl

Gepubliceerd op 20 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.