Smulpaapje kookt een geitenkaasfondue



Naar aanleiding van ons recept voor traditionele kaasfondue kregen we de vraag of er ook geitenkaasfondue mogelijk is, in verband met een koemelkallergie. En dat kan. Hèèl goed zelfs.

Wij gingen aan de slag met een mooie mix aan geitenkazen. En het resultaat was echt onverwacht en verrassend lekker!

Voor 2 personen (ruime hoeveelheid)

150g Sikkepit pittige geitenkaas, geraspt
250g Vleitegeit belegen, geraspt
200ml (geiten)melk
2el boter (kies voor een koemelkvrije variant)
4el bieslook, fijngesneden
1 grote sjalot, fijngehakt (ongeveer 4 el)
1el maïzena + 2 el koud water

Voor erbij, denk aan bijvoorbeeld

roosjes bloemkool of broccoli (geblancheerd of rauw)
stokbrood
reepjes paprika
Tortilla chips, naturel
cherry tomaatjes

Kaasfondue zonder wijn

Verwarm een pan met daarin de melk, zonder dat ie kookt. Voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe tot alles is gesmolten. Daar doe je dan de boter bij en warm je mee tot ie ook is gesmolten. Als laatste de bieslook en sjalot. Kijk dan even of je ‘dik genoeg vindt. Zo niet, verdik dan met het maïzenamengsel. Beetje bij beetje, tot je de gewenste dikte hebt.

Geitenkaasfondue verrassend lekker

Als je de fondue meteen in een caquelon maakt, kun je ‘zo op tafel zetten. Wij maken de fondue altijd in een gewone pan en verwarmen de caquelon in de oven. Dan is de overgang van de kaasfondue naar de uiteindelijke pan (die op een rechaud) kan niet zo groot. Wij waren aangenaam verrast door het resultaat. Veel zal afhangen van de soorten geitenkaas die je gebruikt. Wil je dezelfde geitenkaas gebruiken als in dit recept kijk dan even op deze site, daar kun je ook meteen online bestellen. 

De kaas voor dit recept werd ter beschikking gesteld door DeLekkersteKaas.nl

Gepubliceerd op 20 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.