Smulpaapje kookt een geitenkaasfondue



Naar aanleiding van ons recept voor traditionele kaasfondue kregen we de vraag of er ook geitenkaasfondue mogelijk is, in verband met een koemelkallergie. En dat kan. Hèèl goed zelfs.

Wij gingen aan de slag met een mooie mix aan geitenkazen. En het resultaat was echt onverwacht en verrassend lekker!

Voor 2 personen (ruime hoeveelheid)

150g Sikkepit pittige geitenkaas, geraspt
250g Vleitegeit belegen, geraspt
200ml (geiten)melk
2el boter (kies voor een koemelkvrije variant)
4el bieslook, fijngesneden
1 grote sjalot, fijngehakt (ongeveer 4 el)
1el maïzena + 2 el koud water

Voor erbij, denk aan bijvoorbeeld

roosjes bloemkool of broccoli (geblancheerd of rauw)
stokbrood
reepjes paprika
Tortilla chips, naturel
cherry tomaatjes

Kaasfondue zonder wijn

Verwarm een pan met daarin de melk, zonder dat ie kookt. Voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe tot alles is gesmolten. Daar doe je dan de boter bij en warm je mee tot ie ook is gesmolten. Als laatste de bieslook en sjalot. Kijk dan even of je ‘dik genoeg vindt. Zo niet, verdik dan met het maïzenamengsel. Beetje bij beetje, tot je de gewenste dikte hebt.

Geitenkaasfondue verrassend lekker

Als je de fondue meteen in een caquelon maakt, kun je ‘zo op tafel zetten. Wij maken de fondue altijd in een gewone pan en verwarmen de caquelon in de oven. Dan is de overgang van de kaasfondue naar de uiteindelijke pan (die op een rechaud) kan niet zo groot. Wij waren aangenaam verrast door het resultaat. Veel zal afhangen van de soorten geitenkaas die je gebruikt. Wil je dezelfde geitenkaas gebruiken als in dit recept kijk dan even op deze site, daar kun je ook meteen online bestellen. 

De kaas voor dit recept werd ter beschikking gesteld door DeLekkersteKaas.nl

Gepubliceerd op 20 februari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!