Smulpaapje kookt! – Gehaktpasteitjes met kersen en blauwe kaas



Dat je een muffinblik voor meer kunt gebruiken dan alleen muffins lieten we al zien met de bacon & egg muffins. Maar je kunt het ook super goed gebruiken om gehaktpasteitjes in te maken, zo ontdekte in onlangs.

Ik probeerde een meatloaf te maken, maar in een gewoon bakblik werd het wat droog. Met deze manier van bakken werden ze echter perfect, probeer maar!

Voor 12 pasteitjes heb je nodig

400g halfomhalf gehakt
400g rundergehakt
1 ei
50g Panko
2tl Dijon mosterd
20g peterselie
zout & peper
Stukje blauwe kaas naar keuze
Kersen, ontpit en gehalveerd

Muffinblik, ingevet. Oven voorverwarmd op 200C

Gehaktpasteitjes

Meng het gehakt met de panko, mosterd, peterselie, zout, peper en het ei tot één geheel. Neem een deel gehakt en vorm dat in de bodem van het muffinblik. Daarop gaat twee halve kersen en een stukje blauwe kaas. Het zoete met het hartige van de kaas werkt geweldig. Het overheerst niet, omdat de kaas tijdens het bakken deels smelt. Uiteraard kun je ook een andere kaas gebruiken als je wilt. Dek dit nu af met nog wat gehakt, zodat de kers en kaas goed omhult zijn. Herhaal tot je gehakt op is.

Meatloaf maar dan als muffin

Bak de muffins nu ongeveer 15 minuten, tot het gehakt mooi bruin kleurt. Afhankelijk van je oven kan het iets korter of iets langer duren. Controleer het na 10 minuten even. Haal de pasteitjes uit het blik en laat even op wat keukenpapier uitlekken. Het meeste vet blijft achter in het blik.

Serveren

Wat aten de pasteitjes bij een ouderwetse Hollandse maaltijd met aardappeltjes, groente en wat zelfgemaakte appelmoes. Serveer ze eens met de bloemkoolpasteitjes. Maar ook in een lunchtrommel, afgekoeld, is het een heerlijk hapje.

Invriezen kan super makkelijk door ze helemaal af te laten koelen en dan individueel verpakt in te vriezen. Ideaal voor die drukkere dagen als je minder tijd hebt om te koken.

 

Gepubliceerd op 16 september 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!