Smulpaapje kookt! – Gehakt en groentesaus



Multifunctionele sauzen, wie houdt er niet van. Deze saus kan een pastasaus zijn, maar ook als topping op een verse tortilla, zoals op de foto. Kies qua groente vooral ook jouw favoriet uit het seizoen.

En waarom, als je toch bezig bent, niet meteen een dubbele hoeveelheid maken om in te vriezen. Daar heb je dan op een later moment weer profijt van!

Voor vier personen

400g (biologisch) rundergehakt
1 bosje groene asperges, in stukken gesneden
1 blikje tomatenblokjes
zout & peper
Knoflook, fijngehakt
Ui, gesnipperd
Klein scheutje olijfolie

Eenvoud siert de saus

Fruit de ui en knoflook aan in het olie, op halfhoog vuur. Ze hoeven geen kleur te krijgen, alleen hun smaak af te geven. Na een minuut of vijf doe je het gehakt erbij. Zet het vuur wat hoger en bak tot het gehakt rul en bijna gaar is. Als laatste het hele blikje tomatenblokjes erbij en de stukjes asperge.

Alle smaken komen samen

Breng dit aan de kook, zet het vuur iets lager en laat het pruttelen tot het meeste van het tomatenvocht verdampt is, de asperges gaar zijn en de saus is ingekookt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met bijvoorbeeld pasta en lekker wat geraspte Parmezaanse kaas. Of zoals op de foto, op je zelfgemaakte tortilla’s

Variatie met seizoensgroente

Wil je iets anders dan asperges? Varieer dan met bijvoorbeeld courgette of kleine roosjes broccoli. Ook die gaan rauw de saus is en koken gaar in de tomatensaus. Je zou zelfs diepvriesgroente kunnen gebruiken!

 

Gepubliceerd op 4 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.