Smulpaapje kookt! – Gebakken wintergroente



Gebakken aardappeltjes zijn lekker. Twee soorten gebakken aardappeltjes is nóg lekkerder. Maar die aardappeltjes gecombineerd met knolselderij en appel is helemaal je van het.

En zonder dat ze er op bedacht zijn krijgen je kinderen een heleboel goeds binnen. Maak dus een lekker grote hoeveelheid en gooi een deel in de vriezer voor andere drukke dagen.

Voor vier personen als bijgerecht

2 rode uien, in halve ringetjes gesneden
2el neutrale olie
450g knolselderij (netto gewicht)
350g zoete aardappel (netto gewicht)
350g gewone aardappel (netto gewicht)
2 appels
1tl paprikapoeder
1tl gemberpoeder
zout & peper

Gebakken wintergroente en aardappel

Snijd de knolselderij, zoete en gewone aardappel, maar ook de appel in gelijkmatige blokjes van ongeveer een centimeter. Verhit in een grote koekenpan (als je in delen bakt, anders 2 pannen opzetten) de olie en fruit hierin de uien een paar minuten aan. Dan de andere groente erbij (nog niet de appel!) en bak dit alles op medium vuur 20-25. Je wilt dat alle groente mooi aangebakken en gaar zijn. Regelmatig omscheppen dus tussentijds.

Nu de appel erbij, als ook de kruiden en nog even goed een paar minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Wij aten dit met een zelfgemaakte hamburger (dit keer zonder bacon en broodje) maar ook lekker met zelfgemaakte kipnuggets. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 11 januari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!