Smulpaapje kookt! – Fruitijsjes



Ja, het is heel makkelijk om zelf fruitijsjes te kopen. Maar weet je dat het eigenlijk veel makkelijker is om ze zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn houdertjes en, tadaaa, fruit!

Ik maakte deze versie onlangs, maar voel je vrij om te variëren met ieder soort fruit dat in het seizoen is en vooral, lekker rijp is. Succes gegarandeerd!

Voor 6-8 ijsjes

1 rijpe mango
1 doosje aardbeien (400g)
½ doosje blauwe bessen (125g)
scheutje yoghurt

Zelf ijsjes maken

Mix alle ingrediënten in een blender (of met een staafmixer) en giet in de vormpjes. Bij Ikea ontdekte ik niet alleen de standaard ijsjesvormpjes, maar ook de zgn. Calippo ijsvormpjes. Leuk om mee af te wisselen.

Vries de ijsjes minstens 4 uur in, maar liever nog een dag. Even onder de warme kraan houden en smullen maar!

Gepubliceerd op 28 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.