Smulpaapje kookt! – Fruit crumble



Dat moment dat je met je kleuter moet vechten om ook maar één hapje uit haar bakje te krijgen weet je dat je een gouden recept in handen hebt. Deze fruitcrumble kan met ieder seizoensfruit gemaakt worden. In de zomer bijvoorbeeld met perziken, nectarines en bosbessen. In de herfst of winter met appel, peer of zelfs met fruit uit de vriezer.

Afhankelijk van de rijpheid en dus zoetheid van je fruit gebruik je meer of minder dan de aangegeven hoeveelheid suiker. En zet een hekje om je bakje heen om aanvallen van kinderen af te wenden!

Voor vier ruime porties

Fruit naar keuze, in blokjes gesneden
75g – 100g (bruine) basterdsuiker
120g havermout
100g boter
40g bloem
1tl kaneel

Verwarm de oven voor op 200C

Seizoensfruit uit de oven

Verdeel het fruit over de ovenvaste schaaltjes of maak één grote schaal. In een aparte kom verkruimel je de boter, met je handen, door het havermout/suiker/bloem/kaneel mengsel tot je grove kruimels hebt. Sprenkel dat over je fruit, zodanig dat alles bedekt is. De tijd die het in de oven moet is afhankelijk van een aantal zaken. Gebruik je hard of zacht fruit. En hoe klein heb je je fruit gesneden. Ga er van uit dat bij zacht fruit in ruime blokjes je minstens een kwartieroventijd rekent. Een goede graadmeter is of de bovenkant goudbruin kleurt en krokant is.

Fruitdessert

Je kunt je fruit cumble zo serveren, maar waarom niet een bolletje ijs naar keuze erbij. Of een lepel dikke (Griekse) yoghurt of crème fraiche. Dan is je toetje in één keer een dessert. Geniet ervan!

 

Gepubliceerd op 22 september 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.