Smulpaapje kookt! – Fruit crumble



Dat moment dat je met je kleuter moet vechten om ook maar één hapje uit haar bakje te krijgen weet je dat je een gouden recept in handen hebt. Deze fruitcrumble kan met ieder seizoensfruit gemaakt worden. In de zomer bijvoorbeeld met perziken, nectarines en bosbessen. In de herfst of winter met appel, peer of zelfs met fruit uit de vriezer.

Afhankelijk van de rijpheid en dus zoetheid van je fruit gebruik je meer of minder dan de aangegeven hoeveelheid suiker. En zet een hekje om je bakje heen om aanvallen van kinderen af te wenden!

Voor vier ruime porties

Fruit naar keuze, in blokjes gesneden
75g – 100g (bruine) basterdsuiker
120g havermout
100g boter
40g bloem
1tl kaneel

Verwarm de oven voor op 200C

Seizoensfruit uit de oven

Verdeel het fruit over de ovenvaste schaaltjes of maak één grote schaal. In een aparte kom verkruimel je de boter, met je handen, door het havermout/suiker/bloem/kaneel mengsel tot je grove kruimels hebt. Sprenkel dat over je fruit, zodanig dat alles bedekt is. De tijd die het in de oven moet is afhankelijk van een aantal zaken. Gebruik je hard of zacht fruit. En hoe klein heb je je fruit gesneden. Ga er van uit dat bij zacht fruit in ruime blokjes je minstens een kwartieroventijd rekent. Een goede graadmeter is of de bovenkant goudbruin kleurt en krokant is.

Fruitdessert

Je kunt je fruit cumble zo serveren, maar waarom niet een bolletje ijs naar keuze erbij. Of een lepel dikke (Griekse) yoghurt of crème fraiche. Dan is je toetje in één keer een dessert. Geniet ervan!

 

Gepubliceerd op 22 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.