Smulpaapje kookt! – Freekeh met spinazie & halloumi



Wil je eens iets anders dan pasta, rijst of couscous dan is er sinds kort een lekkere nieuwe graansoort op de markt, Freekeh. Lekker stevig qua bite en met van alles te combineren.

Wij maakten er een warme  mediterrane salade mee, die je lauwwarm eet. Maar ook koud, mee naar kantoor of school, erg lekker is.

Voor 4 personen

1 pak Freekeh a 200g (ik gebruikte Artisan Grains, o.a. bij AH te koop)
1el olie
1teen knoflook, fijngehakt
1 paprika, in reepjes
450g spinazie
handje gele rozijnen
sap van ½ citroen
lekkere olijfolie, naar smaak
1 verpakking Halloumi a 225g, in plakken

Snelle maaltijdsalade

Kook de Freekeh volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Verhit in de tussentijd een wok met de olie en fruit hierin de knoflook en spinazie op middelhoog vuur in 5 minuten aan. Dan handje voor handje de spinazie erbij, en die laten slinken. Omdat er redelijk wat vocht vrij komt laat ik alles daarna even uitlekken en doe het dan terug in de warme pan. Dan ook de rozijnen erbij en alles doorwarmen.

Verhit een koekenpan met een klein drupje olie en bak hierin de Halloumi goudbruin aan.

Freekeh met Halloumi

Meng de gekookte Freekeh nu met het groentemengsel, op smaak brengen met zout, peper en wat lekkere olijfolie en leg de plakken Halloumi erop, dan kan iedereen nú aan tafel!
 

Gepubliceerd op 15 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.