Smulpaapje kookt! – Freekeh met spinazie & halloumi
Wil je eens iets anders dan pasta, rijst of couscous dan is er sinds kort een lekkere nieuwe graansoort op de markt, Freekeh. Lekker stevig qua bite en met van alles te combineren.
Wij maakten er een warme mediterrane salade mee, die je lauwwarm eet. Maar ook koud, mee naar kantoor of school, erg lekker is.
Voor 4 personen
1 pak Freekeh a 200g (ik gebruikte Artisan Grains, o.a. bij AH te koop)
1el olie
1teen knoflook, fijngehakt
1 paprika, in reepjes
450g spinazie
handje gele rozijnen
sap van ½ citroen
lekkere olijfolie, naar smaak
1 verpakking Halloumi a 225g, in plakken
Snelle maaltijdsalade
Kook de Freekeh volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Verhit in de tussentijd een wok met de olie en fruit hierin de knoflook en spinazie op middelhoog vuur in 5 minuten aan. Dan handje voor handje de spinazie erbij, en die laten slinken. Omdat er redelijk wat vocht vrij komt laat ik alles daarna even uitlekken en doe het dan terug in de warme pan. Dan ook de rozijnen erbij en alles doorwarmen.
Verhit een koekenpan met een klein drupje olie en bak hierin de Halloumi goudbruin aan.
Freekeh met Halloumi
Meng de gekookte Freekeh nu met het groentemengsel, op smaak brengen met zout, peper en wat lekkere olijfolie en leg de plakken Halloumi erop, dan kan iedereen nú aan tafel!
Gepubliceerd op 15 januari 2015