Smulpaapje kookt! – Freekeh met spinazie & halloumi



Wil je eens iets anders dan pasta, rijst of couscous dan is er sinds kort een lekkere nieuwe graansoort op de markt, Freekeh. Lekker stevig qua bite en met van alles te combineren.

Wij maakten er een warme  mediterrane salade mee, die je lauwwarm eet. Maar ook koud, mee naar kantoor of school, erg lekker is.

Voor 4 personen

1 pak Freekeh a 200g (ik gebruikte Artisan Grains, o.a. bij AH te koop)
1el olie
1teen knoflook, fijngehakt
1 paprika, in reepjes
450g spinazie
handje gele rozijnen
sap van ½ citroen
lekkere olijfolie, naar smaak
1 verpakking Halloumi a 225g, in plakken

Snelle maaltijdsalade

Kook de Freekeh volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Verhit in de tussentijd een wok met de olie en fruit hierin de knoflook en spinazie op middelhoog vuur in 5 minuten aan. Dan handje voor handje de spinazie erbij, en die laten slinken. Omdat er redelijk wat vocht vrij komt laat ik alles daarna even uitlekken en doe het dan terug in de warme pan. Dan ook de rozijnen erbij en alles doorwarmen.

Verhit een koekenpan met een klein drupje olie en bak hierin de Halloumi goudbruin aan.

Freekeh met Halloumi

Meng de gekookte Freekeh nu met het groentemengsel, op smaak brengen met zout, peper en wat lekkere olijfolie en leg de plakken Halloumi erop, dan kan iedereen nú aan tafel!
 

Gepubliceerd op 15 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!