Smulpaapje kookt! – Freekeh met spinazie & halloumi



Wil je eens iets anders dan pasta, rijst of couscous dan is er sinds kort een lekkere nieuwe graansoort op de markt, Freekeh. Lekker stevig qua bite en met van alles te combineren.

Wij maakten er een warme  mediterrane salade mee, die je lauwwarm eet. Maar ook koud, mee naar kantoor of school, erg lekker is.

Voor 4 personen

1 pak Freekeh a 200g (ik gebruikte Artisan Grains, o.a. bij AH te koop)
1el olie
1teen knoflook, fijngehakt
1 paprika, in reepjes
450g spinazie
handje gele rozijnen
sap van ½ citroen
lekkere olijfolie, naar smaak
1 verpakking Halloumi a 225g, in plakken

Snelle maaltijdsalade

Kook de Freekeh volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Verhit in de tussentijd een wok met de olie en fruit hierin de knoflook en spinazie op middelhoog vuur in 5 minuten aan. Dan handje voor handje de spinazie erbij, en die laten slinken. Omdat er redelijk wat vocht vrij komt laat ik alles daarna even uitlekken en doe het dan terug in de warme pan. Dan ook de rozijnen erbij en alles doorwarmen.

Verhit een koekenpan met een klein drupje olie en bak hierin de Halloumi goudbruin aan.

Freekeh met Halloumi

Meng de gekookte Freekeh nu met het groentemengsel, op smaak brengen met zout, peper en wat lekkere olijfolie en leg de plakken Halloumi erop, dan kan iedereen nú aan tafel!
 

Gepubliceerd op 15 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.