Smulpaapje kookt! – Fetaspread met zongedroogde tomaatjes
Wil je eens iets anders serveren dan de geijkte kaasjes of kruidenboter? Dan is dit een hele lekkere zomerse optie.
Snel gemaakt, een beetje zoutig en fris tegelijk door de combinatie van feta en munt maar bovenal heel erg lekker!
Voor één bakje
150g feta
55g zongedroogde tomaten (incl wat olie) + paar extra voor garnering (fijngesneden)
25g kalamata olijven (zonder pit) + paar extra voor garnering (gehalveerd)
5 blaadjes munt, fijngesneden
Fetaspread
Verkruimel de feta in een hoge maatbeker en doe daar de tomaatjes en olijven bij. Schenk eerst een eetlepel van de olie uit het potje tomaatjes erbij en zet dan de staafmixer erop. Je wilt een puree krijgen, dus heb je wat meer olie nodig giet dat er dan beetje bij beetje bij. Niet teveel, anders overheerst de oliesmaak.
Roer tot slot de fijngesneden munt er door en proef of je nog wat zwarte peper wilt toevoegen. Geen zout extra erbij, de feta is al zout genoeg.
Dip voor rauwkost of brood
Serveer als dip met rauwkost of als smeersel voor lekker vers brood.
Gepubliceerd op 12 juli 2015