Smulpaapje kookt! – Fetaspread met zongedroogde tomaatjes



Wil je eens iets anders serveren dan de geijkte kaasjes of kruidenboter? Dan is dit een hele lekkere zomerse optie.

Snel gemaakt, een beetje zoutig en fris tegelijk door de combinatie van feta en munt maar bovenal heel erg lekker!

Voor één bakje

150g feta
55g zongedroogde tomaten (incl wat olie) + paar extra voor garnering (fijngesneden)
25g kalamata olijven (zonder pit) + paar extra voor garnering (gehalveerd)
5 blaadjes munt, fijngesneden

Fetaspread

Verkruimel de feta in een hoge maatbeker en doe daar de tomaatjes en olijven bij. Schenk eerst een eetlepel van de olie uit het potje tomaatjes erbij en zet dan de staafmixer erop. Je wilt een puree krijgen, dus heb je wat meer olie nodig giet dat er dan beetje bij beetje bij. Niet teveel, anders overheerst de oliesmaak.

Roer tot slot de fijngesneden munt er door en proef of je nog wat zwarte peper wilt toevoegen. Geen zout extra erbij, de feta is al zout genoeg.

Dip voor rauwkost of brood

Serveer als dip met rauwkost of als smeersel voor lekker vers brood.

Gepubliceerd op 12 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.