Smulpaapje kookt! – New York geïnspireerde El Pastor tortilla’s



Zoals gezegd hebben we recentelijk in New York bakken met inspiratie opgedaan qua eten. De Mexicaanse keuken in Amerika lijkt in niks op wat wij hier in Mexicaanse restaurants geserveerd krijgen. Daar eet je kleine, vers gemaakte tortilla’s met de mooiste toppings erop. Van kreeft tot (gefrituurde) vis, maar ook met bijvoorbeeld geroosterd varkensvlees. In New York aten we onder andere de tortilla ‘El Pastor’.

Die El Pastor, daar ben ik voor jullie mee aan de slag gegaan. En de verse tortilla’s en salsa die ze er daar bij serveerde heb ik er maar meteen bijgemaakt. Je vindt die ook terug in het weekmenu van deze week.

Voor vier personen

4 speklapjes, (van een goede slager!) niet te dun gesneden
Cajunkruiden (of als je kunt vinden een kruidenmengsel met chipotle erin)
Zelfgemaakte bloemtortilla’s
Maisananas salsa

Vulling voor de tortilla

Kruid de speklapjes en bak ze op hoog vuur. Je wilt dat ze een beetje krokant worden. Het voordeel van het gebruiken van speklapjes is dat het vlees er niet van uitdroogt en dus lekker sappig blijft. Na een minuut of 7-10 zijn ze gaar. Laat goed het vet eraf druipen en snijd, als ze iets zijn afgekoeld, het vet er af. De rest van het vlees snijd je vervolgens in hele dunne reepjes. Je houdt een bergje fijngesneden vlees over.

Echte Mexicaanse maaltijd

Zorg dat je nu de salsa en tortilla’s klaar hebt. Wil je nog guacemole bij je maaltijd (altijd lekker!) maak die dan nu en zet alles op tafel. Bak de reepjes vlees nog één keer in een droge pan, zodat je ze lekker warm op tafel zet. Laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 21 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!