Smulpaapje kookt! – New York geïnspireerde El Pastor tortilla’s



Zoals gezegd hebben we recentelijk in New York bakken met inspiratie opgedaan qua eten. De Mexicaanse keuken in Amerika lijkt in niks op wat wij hier in Mexicaanse restaurants geserveerd krijgen. Daar eet je kleine, vers gemaakte tortilla’s met de mooiste toppings erop. Van kreeft tot (gefrituurde) vis, maar ook met bijvoorbeeld geroosterd varkensvlees. In New York aten we onder andere de tortilla ‘El Pastor’.

Die El Pastor, daar ben ik voor jullie mee aan de slag gegaan. En de verse tortilla’s en salsa die ze er daar bij serveerde heb ik er maar meteen bijgemaakt. Je vindt die ook terug in het weekmenu van deze week.

Voor vier personen

4 speklapjes, (van een goede slager!) niet te dun gesneden
Cajunkruiden (of als je kunt vinden een kruidenmengsel met chipotle erin)
Zelfgemaakte bloemtortilla’s
Maisananas salsa

Vulling voor de tortilla

Kruid de speklapjes en bak ze op hoog vuur. Je wilt dat ze een beetje krokant worden. Het voordeel van het gebruiken van speklapjes is dat het vlees er niet van uitdroogt en dus lekker sappig blijft. Na een minuut of 7-10 zijn ze gaar. Laat goed het vet eraf druipen en snijd, als ze iets zijn afgekoeld, het vet er af. De rest van het vlees snijd je vervolgens in hele dunne reepjes. Je houdt een bergje fijngesneden vlees over.

Echte Mexicaanse maaltijd

Zorg dat je nu de salsa en tortilla’s klaar hebt. Wil je nog guacemole bij je maaltijd (altijd lekker!) maak die dan nu en zet alles op tafel. Bak de reepjes vlees nog één keer in een droge pan, zodat je ze lekker warm op tafel zet. Laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 21 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.