Smulpaapje kookt! – New York geïnspireerde El Pastor tortilla’s



Zoals gezegd hebben we recentelijk in New York bakken met inspiratie opgedaan qua eten. De Mexicaanse keuken in Amerika lijkt in niks op wat wij hier in Mexicaanse restaurants geserveerd krijgen. Daar eet je kleine, vers gemaakte tortilla’s met de mooiste toppings erop. Van kreeft tot (gefrituurde) vis, maar ook met bijvoorbeeld geroosterd varkensvlees. In New York aten we onder andere de tortilla ‘El Pastor’.

Die El Pastor, daar ben ik voor jullie mee aan de slag gegaan. En de verse tortilla’s en salsa die ze er daar bij serveerde heb ik er maar meteen bijgemaakt. Je vindt die ook terug in het weekmenu van deze week.

Voor vier personen

4 speklapjes, (van een goede slager!) niet te dun gesneden
Cajunkruiden (of als je kunt vinden een kruidenmengsel met chipotle erin)
Zelfgemaakte bloemtortilla’s
Maisananas salsa

Vulling voor de tortilla

Kruid de speklapjes en bak ze op hoog vuur. Je wilt dat ze een beetje krokant worden. Het voordeel van het gebruiken van speklapjes is dat het vlees er niet van uitdroogt en dus lekker sappig blijft. Na een minuut of 7-10 zijn ze gaar. Laat goed het vet eraf druipen en snijd, als ze iets zijn afgekoeld, het vet er af. De rest van het vlees snijd je vervolgens in hele dunne reepjes. Je houdt een bergje fijngesneden vlees over.

Echte Mexicaanse maaltijd

Zorg dat je nu de salsa en tortilla’s klaar hebt. Wil je nog guacemole bij je maaltijd (altijd lekker!) maak die dan nu en zet alles op tafel. Bak de reepjes vlees nog één keer in een droge pan, zodat je ze lekker warm op tafel zet. Laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 21 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!