Smulpaapje kookt! – New York geïnspireerde El Pastor tortilla’s
Zoals gezegd hebben we recentelijk in New York bakken met inspiratie opgedaan qua eten. De Mexicaanse keuken in Amerika lijkt in niks op wat wij hier in Mexicaanse restaurants geserveerd krijgen. Daar eet je kleine, vers gemaakte tortilla’s met de mooiste toppings erop. Van kreeft tot (gefrituurde) vis, maar ook met bijvoorbeeld geroosterd varkensvlees. In New York aten we onder andere de tortilla ‘El Pastor’.
Die El Pastor, daar ben ik voor jullie mee aan de slag gegaan. En de verse tortilla’s en salsa die ze er daar bij serveerde heb ik er maar meteen bijgemaakt. Je vindt die ook terug in het weekmenu van deze week.
Voor vier personen
4 speklapjes, (van een goede slager!) niet te dun gesneden
Cajunkruiden (of als je kunt vinden een kruidenmengsel met chipotle erin)
Zelfgemaakte bloemtortilla’s
Maisananas salsa
Vulling voor de tortilla
Kruid de speklapjes en bak ze op hoog vuur. Je wilt dat ze een beetje krokant worden. Het voordeel van het gebruiken van speklapjes is dat het vlees er niet van uitdroogt en dus lekker sappig blijft. Na een minuut of 7-10 zijn ze gaar. Laat goed het vet eraf druipen en snijd, als ze iets zijn afgekoeld, het vet er af. De rest van het vlees snijd je vervolgens in hele dunne reepjes. Je houdt een bergje fijngesneden vlees over.
Echte Mexicaanse maaltijd
Zorg dat je nu de salsa en tortilla’s klaar hebt. Wil je nog guacemole bij je maaltijd (altijd lekker!) maak die dan nu en zet alles op tafel. Bak de reepjes vlees nog één keer in een droge pan, zodat je ze lekker warm op tafel zet. Laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen. Eet smakelijk!
Gepubliceerd op 21 mei 2014