Verse eierkoeken



Eierkoek is een gezonde variant voor het dagelijkse tussendoortje. Te koop in alle supermarkten en vaak ook bij de bakker. En hoewel die prima zijn is er toch niks lekkerder dan vers gemaakt en zo uit de oven. En laten ze nu ook nog eens super snel klaar zijn, wat wil je nog meer?

Onze dochter is er dol op en ik durf te wedden dat jouw kinderen dat ook zullen zijn! Maak ze zeker ook een keer samen, want het recept kinderlijk eenvoudig!

Voor ongeveer 15 mini eierkoeken

75g basterdsuiker
3 eieren
theelepel vanille extract (of gebruik een zakje vanillesuiker)
snufje zout
120g zelfrijzend bakmeel
Brownieblik of bakplaat

optioneel: 1 tl kaneel of speculaaskruiden bij de bloem

Luchtige eierkoeken

Terwijl de oven op 200C voorverwarmt mix je met een mixer de eieren, suiker, zout en vanille. De truc is om dit minstens 5 minuten te doen. Niet minder! Zie het maar als een onverwacht Zenmoment. Ogen dicht, mixen en even vijf minuten dagdromen. Het is om voor je het weet! Hiermee krijg je namelijk lekker veel lucht in het beslag en daar worden de eierkoeken straks extra lekker van!

Eierkoeken maak je heel makkelijk zelf

Als je terug op aarde bent zeef je de bloem (eventueel samen met de kruiden) in het beslag en met een spatel of lepel meng je dit luchtig door het eierbeslag. Laat het daarna even 5 minuten staan. Zet in de tussentijd een bakplaat of brownieblik klaar en vet deze in. Of makkelijker nog, leg er een vel bakpapier in. Giet het mengsel hierin en zet het in de oven, ongeveer een minuut of vijftien. Check na tien minuten of het al goudbruin is, als dat zo is mag het er ook eerder uit.

Laat het goed afkoelen, verwijder het bakpapier en snijd ze in stukjes of steek er met een vormpje figuurtjes uit. Direct opeten is het lekkerst, maar luchtdicht opgeborgen zijn ze nog een dag of twee houdbaar.

Variatie

Je kunt de suiker vervangen door zoetstof naar smaak. Wat ook leuk is, is om de eierkoeken in een muffinblik te bakken en te versieren met wat marsepein, uitgestoken in leuke vormpjes. Dan heb je op slag een lekkere traktatie!

Gepubliceerd op 22 maart 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.