Verse eierkoeken



Eierkoek is een gezonde variant voor het dagelijkse tussendoortje. Te koop in alle supermarkten en vaak ook bij de bakker. En hoewel die prima zijn is er toch niks lekkerder dan vers gemaakt en zo uit de oven. En laten ze nu ook nog eens super snel klaar zijn, wat wil je nog meer?

Onze dochter is er dol op en ik durf te wedden dat jouw kinderen dat ook zullen zijn! Maak ze zeker ook een keer samen, want het recept kinderlijk eenvoudig!

Voor ongeveer 15 mini eierkoeken

75g basterdsuiker
3 eieren
theelepel vanille extract (of gebruik een zakje vanillesuiker)
snufje zout
120g zelfrijzend bakmeel
Brownieblik of bakplaat

optioneel: 1 tl kaneel of speculaaskruiden bij de bloem

Luchtige eierkoeken

Terwijl de oven op 200C voorverwarmt mix je met een mixer de eieren, suiker, zout en vanille. De truc is om dit minstens 5 minuten te doen. Niet minder! Zie het maar als een onverwacht Zenmoment. Ogen dicht, mixen en even vijf minuten dagdromen. Het is om voor je het weet! Hiermee krijg je namelijk lekker veel lucht in het beslag en daar worden de eierkoeken straks extra lekker van!

Eierkoeken maak je heel makkelijk zelf

Als je terug op aarde bent zeef je de bloem (eventueel samen met de kruiden) in het beslag en met een spatel of lepel meng je dit luchtig door het eierbeslag. Laat het daarna even 5 minuten staan. Zet in de tussentijd een bakplaat of brownieblik klaar en vet deze in. Of makkelijker nog, leg er een vel bakpapier in. Giet het mengsel hierin en zet het in de oven, ongeveer een minuut of vijftien. Check na tien minuten of het al goudbruin is, als dat zo is mag het er ook eerder uit.

Laat het goed afkoelen, verwijder het bakpapier en snijd ze in stukjes of steek er met een vormpje figuurtjes uit. Direct opeten is het lekkerst, maar luchtdicht opgeborgen zijn ze nog een dag of twee houdbaar.

Variatie

Je kunt de suiker vervangen door zoetstof naar smaak. Wat ook leuk is, is om de eierkoeken in een muffinblik te bakken en te versieren met wat marsepein, uitgestoken in leuke vormpjes. Dan heb je op slag een lekkere traktatie!

Gepubliceerd op 22 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.