Verse eierkoeken



Eierkoek is een gezonde variant voor het dagelijkse tussendoortje. Te koop in alle supermarkten en vaak ook bij de bakker. En hoewel die prima zijn is er toch niks lekkerder dan vers gemaakt en zo uit de oven. En laten ze nu ook nog eens super snel klaar zijn, wat wil je nog meer?

Onze dochter is er dol op en ik durf te wedden dat jouw kinderen dat ook zullen zijn! Maak ze zeker ook een keer samen, want het recept kinderlijk eenvoudig!

Voor ongeveer 15 mini eierkoeken

75g basterdsuiker
3 eieren
theelepel vanille extract (of gebruik een zakje vanillesuiker)
snufje zout
120g zelfrijzend bakmeel
Brownieblik of bakplaat

optioneel: 1 tl kaneel of speculaaskruiden bij de bloem

Luchtige eierkoeken

Terwijl de oven op 200C voorverwarmt mix je met een mixer de eieren, suiker, zout en vanille. De truc is om dit minstens 5 minuten te doen. Niet minder! Zie het maar als een onverwacht Zenmoment. Ogen dicht, mixen en even vijf minuten dagdromen. Het is om voor je het weet! Hiermee krijg je namelijk lekker veel lucht in het beslag en daar worden de eierkoeken straks extra lekker van!

Eierkoeken maak je heel makkelijk zelf

Als je terug op aarde bent zeef je de bloem (eventueel samen met de kruiden) in het beslag en met een spatel of lepel meng je dit luchtig door het eierbeslag. Laat het daarna even 5 minuten staan. Zet in de tussentijd een bakplaat of brownieblik klaar en vet deze in. Of makkelijker nog, leg er een vel bakpapier in. Giet het mengsel hierin en zet het in de oven, ongeveer een minuut of vijftien. Check na tien minuten of het al goudbruin is, als dat zo is mag het er ook eerder uit.

Laat het goed afkoelen, verwijder het bakpapier en snijd ze in stukjes of steek er met een vormpje figuurtjes uit. Direct opeten is het lekkerst, maar luchtdicht opgeborgen zijn ze nog een dag of twee houdbaar.

Variatie

Je kunt de suiker vervangen door zoetstof naar smaak. Wat ook leuk is, is om de eierkoeken in een muffinblik te bakken en te versieren met wat marsepein, uitgestoken in leuke vormpjes. Dan heb je op slag een lekkere traktatie!

Gepubliceerd op 22 maart 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.