Verse eierkoeken



Eierkoek is een gezonde variant voor het dagelijkse tussendoortje. Te koop in alle supermarkten en vaak ook bij de bakker. En hoewel die prima zijn is er toch niks lekkerder dan vers gemaakt en zo uit de oven. En laten ze nu ook nog eens super snel klaar zijn, wat wil je nog meer?

Onze dochter is er dol op en ik durf te wedden dat jouw kinderen dat ook zullen zijn! Maak ze zeker ook een keer samen, want het recept kinderlijk eenvoudig!

Voor ongeveer 15 mini eierkoeken

75g basterdsuiker
3 eieren
theelepel vanille extract (of gebruik een zakje vanillesuiker)
snufje zout
120g zelfrijzend bakmeel
Brownieblik of bakplaat

optioneel: 1 tl kaneel of speculaaskruiden bij de bloem

Luchtige eierkoeken

Terwijl de oven op 200C voorverwarmt mix je met een mixer de eieren, suiker, zout en vanille. De truc is om dit minstens 5 minuten te doen. Niet minder! Zie het maar als een onverwacht Zenmoment. Ogen dicht, mixen en even vijf minuten dagdromen. Het is om voor je het weet! Hiermee krijg je namelijk lekker veel lucht in het beslag en daar worden de eierkoeken straks extra lekker van!

Eierkoeken maak je heel makkelijk zelf

Als je terug op aarde bent zeef je de bloem (eventueel samen met de kruiden) in het beslag en met een spatel of lepel meng je dit luchtig door het eierbeslag. Laat het daarna even 5 minuten staan. Zet in de tussentijd een bakplaat of brownieblik klaar en vet deze in. Of makkelijker nog, leg er een vel bakpapier in. Giet het mengsel hierin en zet het in de oven, ongeveer een minuut of vijftien. Check na tien minuten of het al goudbruin is, als dat zo is mag het er ook eerder uit.

Laat het goed afkoelen, verwijder het bakpapier en snijd ze in stukjes of steek er met een vormpje figuurtjes uit. Direct opeten is het lekkerst, maar luchtdicht opgeborgen zijn ze nog een dag of twee houdbaar.

Variatie

Je kunt de suiker vervangen door zoetstof naar smaak. Wat ook leuk is, is om de eierkoeken in een muffinblik te bakken en te versieren met wat marsepein, uitgestoken in leuke vormpjes. Dan heb je op slag een lekkere traktatie!

Gepubliceerd op 22 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!