Smulpaapje kookt! – Eenpansmaaltijd met pasta & vis



Koken in één pan. Dat maakt je leven niet alleen makkelijker, maar ook lekkerder. Zeker als het resultaat een romige pasta is met veel groente en lekkere vis.

Klaar in nog geen 20 minuten en amper afwas. Wie wil dat nou niet?!

Voor 4 personen

1el olie
1 sjalot, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
350g (ongekookte) pasta, bijvoorbeeld mini penne
½ L groentebouillon
300g verse spinazie
200g peultjes, schoongemaakt
250 gerookte (schel)vis, in stukjes *)
1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
2el crème fraîche
geraspte Parmezaanse kaas

Eenpansmaaltijd met pasta

Verhit in een grote pan (hapjespan, of een Le Creusetachtige gietijzeren pan) een scheutje olie en fruit hierin de sjalot en knoflook een paar minuten zachtjes aan. Mini penne erbij, omscheppen en dan de bouillon erbij gieten. Breng aan de kook en laat het 10 minuutjes zachtjes koken. Schep de pasta regelmatig om. De laatste 5 minuten mogen de peultjes erbij.

Pasta, veel groente én vis

Het overgrote deel van de bouillon is nu opgenomen door de pasta en peultjes, maar dat beetje dat er nog in zit gaat de basis zijn voor de rest van het gerecht. Doe beetje bij beetje de spinazie erbij en laat slinken (nu snap je waarom het handig is om een grote pan te gebruiken!) tot alle spinazie is opgenomen. Schep dan de vis erdoor, die gaar wordt door de warmte van de pasta, alsook de mozzarella en creme fraiche. Goed doorscheppen en dan met de deksel op de pan 3 minuten laten staan. Hierdoor smelt de mozzarella in de crème fraîche.

Snelle pasta

Schep alles nog een keer goed door, breng op smaakt met wat verse peper en bestrooi met Parmezaanse kaas. Meteen serveren!

*) Vis in de pasta

Gerookte schelvis is in Nederland slecht verkrijgbaar, maar gelukkig kun je voor deze pastaschotel allerlei soorten vis gebruiken. Wil je die gerookte smaak, denk dan eens aan gerookte zalm of een gestoomde makreel. Maar ook met "gewoon" kabeljauw of stukjes zalm heb je een hele lekkere pastamaaltijd.

 

 

Gepubliceerd op 24 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!