Smulpaapje kookt! – Eenpansmaaltijd met pasta & vis



Koken in één pan. Dat maakt je leven niet alleen makkelijker, maar ook lekkerder. Zeker als het resultaat een romige pasta is met veel groente en lekkere vis.

Klaar in nog geen 20 minuten en amper afwas. Wie wil dat nou niet?!

Voor 4 personen

1el olie
1 sjalot, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
350g (ongekookte) pasta, bijvoorbeeld mini penne
½ L groentebouillon
300g verse spinazie
200g peultjes, schoongemaakt
250 gerookte (schel)vis, in stukjes *)
1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
2el crème fraîche
geraspte Parmezaanse kaas

Eenpansmaaltijd met pasta

Verhit in een grote pan (hapjespan, of een Le Creusetachtige gietijzeren pan) een scheutje olie en fruit hierin de sjalot en knoflook een paar minuten zachtjes aan. Mini penne erbij, omscheppen en dan de bouillon erbij gieten. Breng aan de kook en laat het 10 minuutjes zachtjes koken. Schep de pasta regelmatig om. De laatste 5 minuten mogen de peultjes erbij.

Pasta, veel groente én vis

Het overgrote deel van de bouillon is nu opgenomen door de pasta en peultjes, maar dat beetje dat er nog in zit gaat de basis zijn voor de rest van het gerecht. Doe beetje bij beetje de spinazie erbij en laat slinken (nu snap je waarom het handig is om een grote pan te gebruiken!) tot alle spinazie is opgenomen. Schep dan de vis erdoor, die gaar wordt door de warmte van de pasta, alsook de mozzarella en creme fraiche. Goed doorscheppen en dan met de deksel op de pan 3 minuten laten staan. Hierdoor smelt de mozzarella in de crème fraîche.

Snelle pasta

Schep alles nog een keer goed door, breng op smaakt met wat verse peper en bestrooi met Parmezaanse kaas. Meteen serveren!

*) Vis in de pasta

Gerookte schelvis is in Nederland slecht verkrijgbaar, maar gelukkig kun je voor deze pastaschotel allerlei soorten vis gebruiken. Wil je die gerookte smaak, denk dan eens aan gerookte zalm of een gestoomde makreel. Maar ook met "gewoon" kabeljauw of stukjes zalm heb je een hele lekkere pastamaaltijd.

 

 

Gepubliceerd op 24 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!