Smulpaapje kookt! – Eenpansmaaltijd met pasta & vis



Koken in één pan. Dat maakt je leven niet alleen makkelijker, maar ook lekkerder. Zeker als het resultaat een romige pasta is met veel groente en lekkere vis.

Klaar in nog geen 20 minuten en amper afwas. Wie wil dat nou niet?!

Voor 4 personen

1el olie
1 sjalot, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
350g (ongekookte) pasta, bijvoorbeeld mini penne
½ L groentebouillon
300g verse spinazie
200g peultjes, schoongemaakt
250 gerookte (schel)vis, in stukjes *)
1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
2el crème fraîche
geraspte Parmezaanse kaas

Eenpansmaaltijd met pasta

Verhit in een grote pan (hapjespan, of een Le Creusetachtige gietijzeren pan) een scheutje olie en fruit hierin de sjalot en knoflook een paar minuten zachtjes aan. Mini penne erbij, omscheppen en dan de bouillon erbij gieten. Breng aan de kook en laat het 10 minuutjes zachtjes koken. Schep de pasta regelmatig om. De laatste 5 minuten mogen de peultjes erbij.

Pasta, veel groente én vis

Het overgrote deel van de bouillon is nu opgenomen door de pasta en peultjes, maar dat beetje dat er nog in zit gaat de basis zijn voor de rest van het gerecht. Doe beetje bij beetje de spinazie erbij en laat slinken (nu snap je waarom het handig is om een grote pan te gebruiken!) tot alle spinazie is opgenomen. Schep dan de vis erdoor, die gaar wordt door de warmte van de pasta, alsook de mozzarella en creme fraiche. Goed doorscheppen en dan met de deksel op de pan 3 minuten laten staan. Hierdoor smelt de mozzarella in de crème fraîche.

Snelle pasta

Schep alles nog een keer goed door, breng op smaakt met wat verse peper en bestrooi met Parmezaanse kaas. Meteen serveren!

*) Vis in de pasta

Gerookte schelvis is in Nederland slecht verkrijgbaar, maar gelukkig kun je voor deze pastaschotel allerlei soorten vis gebruiken. Wil je die gerookte smaak, denk dan eens aan gerookte zalm of een gestoomde makreel. Maar ook met "gewoon" kabeljauw of stukjes zalm heb je een hele lekkere pastamaaltijd.

 

 

Gepubliceerd op 24 september 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!