Smulpaapje kookt! – Eenpansmaaltijd met linzen en garnalen



Dit gerecht ontstond doordat ik graag weer iets met linzen wilde maken. Ook wilde ik weer eens garnalen op tafel zetten. Een aangename verandering van altijd maar vlees of zalm.

Onverwacht ontstond een dit gerecht dat in één pan te maken is, en ook nog eens lekker snel klaar is. Maar bovenal is het echt héél lekker!

Voor 4-6 personen

1teen knoflook, fijngehakt
1ui, gesnipperd
1el olie
2 blikken linzen (á 410g)
1 blik San Marzano tomaten (Foodelicious of AH)
500g verse spinazie, goed gewassen en uitgelekt
3 trostomaten, in partjes (de zaadlijst verwijderd)
500g tijgergarnalen
½ tl gerookt paprikapoeder (Foodelicious of AH) – meer als je van pittiger houdt
wild garlic zout (Foodelicious) – of gebruik gewoon grof zeezout
versgemalen zwarte peper

Eenpansmaaltijd met spinazie en tomaat

Als altijd is de basis het fruiten van ui en knoflook in verwarmde olie. De linzen die ik gebruikte (en uit Frankrijk meenam) zaten in het blik in een op smaak gebracht vocht. Gebruik je naturel linzen giet die dan af en spoel ze onder de kraan even schoon. Beide blikken mogen er nu bij, net als de tomaten (mét sap!)

Smakelijk met linzen en garnaal

Bestrooi met de paprikapoeder, zout en peper en als alles lekker warm is mag beetje bij beetje de spinazie erbij, die slinkt door de warmte. Als laatste de tomatenpartjes en de garnalen en het enige dat je nu nog hoeft te doen is dit warm te laten worden. Zodra de garnalen roze kleuren zijn ze gaar en kun je aan tafel!

Serveer eventueel met wat stevig brood, zodat je die lekker in de saus kunt dopen.

Gepubliceerd op 29 oktober 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 oktober 2020
stoofschotel kip en venkel
 
Stoofschotel met kip & venkel

Deze kipstoofschotel wordt op smaak gebracht met venkel, paprika, tomaat én sinaasappel. Zo heb je een stoofschotel met kip nog nooit gegeten.
26 oktober 2020
linzensoep
 
Linzensoep met knolselderij

Linzen zijn zo verdraaid veelzijdig dat ik ze altijd in huis heb. Nu leverde het een verrassende soep met linzen en knolselderij op. In een half uurtje op tafel!
25 oktober 2020
pumkinspice granola
 
Pumpkin spice granola

Met deze pumkin spice granola kom je de herfst wel door! De granola maak je in de oven, zo wordt je granola extra knapperig.
24 oktober 2020
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
24 oktober 2020
stoofschotel hert
 
Wildstoofschotel met hert en tomaat

Een verrassende Italiaanse stoofschotel met hert en tomaat, die je gewoon thuis in je Nederlandse keuken maakt.
23 oktober 2020
Foss Curacao Kokosnoot
 
7x eten uit eigen tuin op Curaçao

Maaike verhuisde naar een nieuw huis met een paradijselijke tuin waar je dus gewoon tropisch uit kunt eten. Wat? Maaike zet het voor je op een rijtje.