Smulpaapje kookt! – Eenpansmaaltijd met linzen en garnalen



Dit gerecht ontstond doordat ik graag weer iets met linzen wilde maken. Ook wilde ik weer eens garnalen op tafel zetten. Een aangename verandering van altijd maar vlees of zalm.

Onverwacht ontstond een dit gerecht dat in één pan te maken is, en ook nog eens lekker snel klaar is. Maar bovenal is het echt héél lekker!

Voor 4-6 personen

1teen knoflook, fijngehakt
1ui, gesnipperd
1el olie
2 blikken linzen (á 410g)
1 blik San Marzano tomaten (Foodelicious of AH)
500g verse spinazie, goed gewassen en uitgelekt
3 trostomaten, in partjes (de zaadlijst verwijderd)
500g tijgergarnalen
½ tl gerookt paprikapoeder (Foodelicious of AH) – meer als je van pittiger houdt
wild garlic zout (Foodelicious) – of gebruik gewoon grof zeezout
versgemalen zwarte peper

Eenpansmaaltijd met spinazie en tomaat

Als altijd is de basis het fruiten van ui en knoflook in verwarmde olie. De linzen die ik gebruikte (en uit Frankrijk meenam) zaten in het blik in een op smaak gebracht vocht. Gebruik je naturel linzen giet die dan af en spoel ze onder de kraan even schoon. Beide blikken mogen er nu bij, net als de tomaten (mét sap!)

Smakelijk met linzen en garnaal

Bestrooi met de paprikapoeder, zout en peper en als alles lekker warm is mag beetje bij beetje de spinazie erbij, die slinkt door de warmte. Als laatste de tomatenpartjes en de garnalen en het enige dat je nu nog hoeft te doen is dit warm te laten worden. Zodra de garnalen roze kleuren zijn ze gaar en kun je aan tafel!

Serveer eventueel met wat stevig brood, zodat je die lekker in de saus kunt dopen.

Gepubliceerd op 29 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.