Smulpaapje kookt! – Eenpansmaaltijd met linzen en garnalen



Dit gerecht ontstond doordat ik graag weer iets met linzen wilde maken. Ook wilde ik weer eens garnalen op tafel zetten. Een aangename verandering van altijd maar vlees of zalm.

Onverwacht ontstond een dit gerecht dat in één pan te maken is, en ook nog eens lekker snel klaar is. Maar bovenal is het echt héél lekker!

Voor 4-6 personen

1teen knoflook, fijngehakt
1ui, gesnipperd
1el olie
2 blikken linzen (á 410g)
1 blik San Marzano tomaten (Foodelicious of AH)
500g verse spinazie, goed gewassen en uitgelekt
3 trostomaten, in partjes (de zaadlijst verwijderd)
500g tijgergarnalen
½ tl gerookt paprikapoeder (Foodelicious of AH) – meer als je van pittiger houdt
wild garlic zout (Foodelicious) – of gebruik gewoon grof zeezout
versgemalen zwarte peper

Eenpansmaaltijd met spinazie en tomaat

Als altijd is de basis het fruiten van ui en knoflook in verwarmde olie. De linzen die ik gebruikte (en uit Frankrijk meenam) zaten in het blik in een op smaak gebracht vocht. Gebruik je naturel linzen giet die dan af en spoel ze onder de kraan even schoon. Beide blikken mogen er nu bij, net als de tomaten (mét sap!)

Smakelijk met linzen en garnaal

Bestrooi met de paprikapoeder, zout en peper en als alles lekker warm is mag beetje bij beetje de spinazie erbij, die slinkt door de warmte. Als laatste de tomatenpartjes en de garnalen en het enige dat je nu nog hoeft te doen is dit warm te laten worden. Zodra de garnalen roze kleuren zijn ze gaar en kun je aan tafel!

Serveer eventueel met wat stevig brood, zodat je die lekker in de saus kunt dopen.

Gepubliceerd op 29 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.