Smulpaapje kookt! – Eenpansmaaltijd met linzen en garnalen



Dit gerecht ontstond doordat ik graag weer iets met linzen wilde maken. Ook wilde ik weer eens garnalen op tafel zetten. Een aangename verandering van altijd maar vlees of zalm.

Onverwacht ontstond een dit gerecht dat in één pan te maken is, en ook nog eens lekker snel klaar is. Maar bovenal is het echt héél lekker!

Voor 4-6 personen

1teen knoflook, fijngehakt
1ui, gesnipperd
1el olie
2 blikken linzen (á 410g)
1 blik San Marzano tomaten (Foodelicious of AH)
500g verse spinazie, goed gewassen en uitgelekt
3 trostomaten, in partjes (de zaadlijst verwijderd)
500g tijgergarnalen
½ tl gerookt paprikapoeder (Foodelicious of AH) – meer als je van pittiger houdt
wild garlic zout (Foodelicious) – of gebruik gewoon grof zeezout
versgemalen zwarte peper

Eenpansmaaltijd met spinazie en tomaat

Als altijd is de basis het fruiten van ui en knoflook in verwarmde olie. De linzen die ik gebruikte (en uit Frankrijk meenam) zaten in het blik in een op smaak gebracht vocht. Gebruik je naturel linzen giet die dan af en spoel ze onder de kraan even schoon. Beide blikken mogen er nu bij, net als de tomaten (mét sap!)

Smakelijk met linzen en garnaal

Bestrooi met de paprikapoeder, zout en peper en als alles lekker warm is mag beetje bij beetje de spinazie erbij, die slinkt door de warmte. Als laatste de tomatenpartjes en de garnalen en het enige dat je nu nog hoeft te doen is dit warm te laten worden. Zodra de garnalen roze kleuren zijn ze gaar en kun je aan tafel!

Serveer eventueel met wat stevig brood, zodat je die lekker in de saus kunt dopen.

Gepubliceerd op 29 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.