Smulpaapje kookt! – Double chocolate brownies met sinaasappel



In mijn boek Wat eten we vandaag? deel ik mijn recept voor de ultieme brownies. Een lekkernij die me al menig huwelijksaanzoek heeft opgeleverd 😉

Laat ik dat recept nou nóg verder geperfectioneerd hebben. Een vleugje sinaasappel, nog steeds lekkere kleverig van binnen en knapperig van buiten. De ultieme brownie is zojuist nóg lekkerder geworden!

Voor +/- 24 stuks

250g roomboter (ja, echt. Niet over nadenken)
100g Lindt sinaasappel excellent chocola
145g 70% chocolade
rasp van 1 sinaasappel
400g suiker
150g walnoot, in stukjes
150 pecan, in stukjes
3 eieren (XL)
1tl vanille extract
45g bloem
60g cacao

Brownieblik voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

De lekkerste brownies ooit

In een grote kom gaat de suiker, bloem, cacao, sinaasappelrasp en de noten. Breek de chocola in stukjes en doe die daarbij. In een pan smelt je op laag vuur de boter (niet te lang over hoeveelheid nadenken), zorg dat ‘ie niet te heet wordt. Daar gaan nu alle droge ingrediënten bij. Goed roeren en het vuur uitzetten. De chocola hoeft 100% te smelten, dat gebeurt straks in de oven wel.

Klop de eieren los met de vanille en roer die goed door het warme chocolademengsel, tot alles is opgenomen. Giet dit in je brownieblik, strijk de bovenkant glad en bak 50 minuten in de voorverwarmd oven.

Brownies met sinaasappel

Haal het blik daarna uit de oven en laat, in de vorm, tot kamertemperatuur afkoelen. Daarna zet je het, met blik en al, in de koelkast. Minstens 4 uur. Het wachten is het moeilijkste deel van dit recept, maar het is nodig om de brownies goed stevig te laten worden. Haal ze er dan uit en snijd in de gewenste grootte. Hou er rekening mee dat dit een machtige brownie is, dus snijd ze ook niet te groot. Op kamertemperatuur serveren is trouwens het lekkerst, dan is de binnenkant zo lekker smeuïg.

Gaat niet alles in één keer op? Geen ramp! Deze brownies kun je geweldig invriezen. Per keer laat je ze dan op kamertemperatuur ontdooien. Zo kun je er van blijven genieten, zonder in één keer het hele blik tegelijk op te eten 😉

Gepubliceerd op 7 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.