Smulpaapje kookt! – Double chocolate brownies met sinaasappel



In mijn boek Wat eten we vandaag? deel ik mijn recept voor de ultieme brownies. Een lekkernij die me al menig huwelijksaanzoek heeft opgeleverd 😉

Laat ik dat recept nou nóg verder geperfectioneerd hebben. Een vleugje sinaasappel, nog steeds lekkere kleverig van binnen en knapperig van buiten. De ultieme brownie is zojuist nóg lekkerder geworden!

Voor +/- 24 stuks

250g roomboter (ja, echt. Niet over nadenken)
100g Lindt sinaasappel excellent chocola
145g 70% chocolade
rasp van 1 sinaasappel
400g suiker
150g walnoot, in stukjes
150 pecan, in stukjes
3 eieren (XL)
1tl vanille extract
45g bloem
60g cacao

Brownieblik voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

De lekkerste brownies ooit

In een grote kom gaat de suiker, bloem, cacao, sinaasappelrasp en de noten. Breek de chocola in stukjes en doe die daarbij. In een pan smelt je op laag vuur de boter (niet te lang over hoeveelheid nadenken), zorg dat ‘ie niet te heet wordt. Daar gaan nu alle droge ingrediënten bij. Goed roeren en het vuur uitzetten. De chocola hoeft 100% te smelten, dat gebeurt straks in de oven wel.

Klop de eieren los met de vanille en roer die goed door het warme chocolademengsel, tot alles is opgenomen. Giet dit in je brownieblik, strijk de bovenkant glad en bak 50 minuten in de voorverwarmd oven.

Brownies met sinaasappel

Haal het blik daarna uit de oven en laat, in de vorm, tot kamertemperatuur afkoelen. Daarna zet je het, met blik en al, in de koelkast. Minstens 4 uur. Het wachten is het moeilijkste deel van dit recept, maar het is nodig om de brownies goed stevig te laten worden. Haal ze er dan uit en snijd in de gewenste grootte. Hou er rekening mee dat dit een machtige brownie is, dus snijd ze ook niet te groot. Op kamertemperatuur serveren is trouwens het lekkerst, dan is de binnenkant zo lekker smeuïg.

Gaat niet alles in één keer op? Geen ramp! Deze brownies kun je geweldig invriezen. Per keer laat je ze dan op kamertemperatuur ontdooien. Zo kun je er van blijven genieten, zonder in één keer het hele blik tegelijk op te eten 😉

Gepubliceerd op 7 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!