Smulpaapje kookt! – Double chocolate brownies met sinaasappel



In mijn boek Wat eten we vandaag? deel ik mijn recept voor de ultieme brownies. Een lekkernij die me al menig huwelijksaanzoek heeft opgeleverd 😉

Laat ik dat recept nou nóg verder geperfectioneerd hebben. Een vleugje sinaasappel, nog steeds lekkere kleverig van binnen en knapperig van buiten. De ultieme brownie is zojuist nóg lekkerder geworden!

Voor +/- 24 stuks

250g roomboter (ja, echt. Niet over nadenken)
100g Lindt sinaasappel excellent chocola
145g 70% chocolade
rasp van 1 sinaasappel
400g suiker
150g walnoot, in stukjes
150 pecan, in stukjes
3 eieren (XL)
1tl vanille extract
45g bloem
60g cacao

Brownieblik voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

De lekkerste brownies ooit

In een grote kom gaat de suiker, bloem, cacao, sinaasappelrasp en de noten. Breek de chocola in stukjes en doe die daarbij. In een pan smelt je op laag vuur de boter (niet te lang over hoeveelheid nadenken), zorg dat ‘ie niet te heet wordt. Daar gaan nu alle droge ingrediënten bij. Goed roeren en het vuur uitzetten. De chocola hoeft 100% te smelten, dat gebeurt straks in de oven wel.

Klop de eieren los met de vanille en roer die goed door het warme chocolademengsel, tot alles is opgenomen. Giet dit in je brownieblik, strijk de bovenkant glad en bak 50 minuten in de voorverwarmd oven.

Brownies met sinaasappel

Haal het blik daarna uit de oven en laat, in de vorm, tot kamertemperatuur afkoelen. Daarna zet je het, met blik en al, in de koelkast. Minstens 4 uur. Het wachten is het moeilijkste deel van dit recept, maar het is nodig om de brownies goed stevig te laten worden. Haal ze er dan uit en snijd in de gewenste grootte. Hou er rekening mee dat dit een machtige brownie is, dus snijd ze ook niet te groot. Op kamertemperatuur serveren is trouwens het lekkerst, dan is de binnenkant zo lekker smeuïg.

Gaat niet alles in één keer op? Geen ramp! Deze brownies kun je geweldig invriezen. Per keer laat je ze dan op kamertemperatuur ontdooien. Zo kun je er van blijven genieten, zonder in één keer het hele blik tegelijk op te eten 😉

Gepubliceerd op 7 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.