Smulpaapje kookt! – Doperwtjes met baconsalade



Bijgerechten kun je soms nét dat beetje extra smaak geven door wat toevoegingen die niet altijd even voor de hand liggen.

Deze erwtjessalade is een ideale begeleider bij barbecues in plaats van de eeuwige groene salades, maar doet het ook heel goed bij de doordeweekse aardappelen, groente en vlees!

Voor vier ruime porties

500g doperwten (diepvries) – gebruik niet de extra fijne erwtjes
6 plakjes bacon, uitgebakken
½ rode paprika, in kleine blokjes
1el mayonaise (Hellmans)
1el olijfolie
zeezout & versgemalen zwarte peper
2el geraspte Parmezaanse kaas

Snelle lauwwarme salade

Kook de doperwtjes in ruim kokend water een aantal minuten, zodat ze wel gaar zijn maar nog lekker wat bite hebben. Bak de bacon krokant en dep met keukenpapier het overtollige vet eraf. Snijd in dunne reepjes

In een kom gaan de erwtjes, paprika, bacon, mayonaise en scheutje olijfolie. Meng dit goed en breng op smaak met zout en peper. Tot slot de fijn geraspte Parmezaanse kaas erdoor mengen en lauwwarm serveren.

Gepubliceerd op 2 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.