Smulpaapje kookt! – Doperwtjes met baconsalade

Bijgerechten kun je soms nét dat beetje extra smaak geven door wat toevoegingen die niet altijd even voor de hand liggen.
Deze erwtjessalade is een ideale begeleider bij barbecues in plaats van de eeuwige groene salades, maar doet het ook heel goed bij de doordeweekse aardappelen, groente en vlees!
Voor vier ruime porties
500g doperwten (diepvries) – gebruik niet de extra fijne erwtjes
6 plakjes bacon, uitgebakken
½ rode paprika, in kleine blokjes
1el mayonaise (Hellmans)
1el olijfolie
zeezout & versgemalen zwarte peper
2el geraspte Parmezaanse kaas
Snelle lauwwarme salade
Kook de doperwtjes in ruim kokend water een aantal minuten, zodat ze wel gaar zijn maar nog lekker wat bite hebben. Bak de bacon krokant en dep met keukenpapier het overtollige vet eraf. Snijd in dunne reepjes
In een kom gaan de erwtjes, paprika, bacon, mayonaise en scheutje olijfolie. Meng dit goed en breng op smaak met zout en peper. Tot slot de fijn geraspte Parmezaanse kaas erdoor mengen en lauwwarm serveren.
Gepubliceerd op 2 juni 2015