Deconstructed Salade Nicoise

Wat deconstructed eígenlijk wil zeggen is dat ik te lui was om alles door elkaar te doen en dus de losse onderdelen van deze heerlijke salade los op een bord heb gelegd. Kijk, zo makkelijk is koken dus soms.
Er zijn vele varianten op deze typisch Franse salade, dit is de mijne!
Voor 2 personen
250g sperziebonen, 8 minuten gekookt
3 eieren, 8 minuten gekookt (gewoon samen met de boontjes doen dus) in kwarten
3 rijpe tomaten, in kwarten
200 g krieltjes in de schil, gekookt en afgekoeld
Zwarte olijven, zo veel als je wilt
Blikje tonijn in water, uitgelekt
Truffelmayonaise, 2 theelepels
Maldon (of ander grof zee) zout
Little Romaine sla, losse blaadjes
Versgemalen peper
Optioneel: lekkere olijfolie en wat extra cherry tomaatjes
Luie versie salade Niçoise
Pak het mooiste en grootste bord dat je hebt en maak voor iedereen een eigen bord. Leg alle ingrediënten er naast elkaar op. In plaats van truffelmayonaise kun je natuurlijk iedere ander mayonaise gebruiken, maar deze heeft net wat meer smaak.
Je kunt er eventueel nog brood bij serveren, maar als je er genoeg aardappeltjes bij geeft is dat eigenlijk niet nodig.
Gepubliceerd op 21 juli 2014