Deconstructed Salade Nicoise



Wat deconstructed eígenlijk wil zeggen is dat ik te lui was om alles door elkaar te doen en dus de losse onderdelen van deze heerlijke salade los op een bord heb gelegd. Kijk, zo makkelijk is koken dus soms.

Er zijn vele varianten op deze typisch Franse salade, dit is de mijne!

Nicoise salade.jpg

Voor 2 personen

250g sperziebonen, 8 minuten gekookt
3 eieren, 8 minuten gekookt (gewoon samen met de boontjes doen dus) in kwarten
3 rijpe tomaten, in kwarten
200 g krieltjes in de schil, gekookt en afgekoeld
Zwarte olijven, zo veel als je wilt
Blikje tonijn in water, uitgelekt
Truffelmayonaise, 2 theelepels
Maldon (of ander grof zee) zout
Little Romaine sla, losse blaadjes
Versgemalen peper
Optioneel: lekkere olijfolie en wat extra cherry tomaatjes

Luie versie salade Niçoise

Pak het mooiste en grootste bord dat je hebt en maak voor iedereen een eigen bord. Leg alle ingrediënten er naast elkaar op. In plaats van truffelmayonaise kun je natuurlijk iedere ander mayonaise gebruiken, maar deze heeft net wat meer smaak.

Je kunt er eventueel nog brood bij serveren, maar als je er genoeg aardappeltjes bij geeft is dat eigenlijk niet nodig.

Gepubliceerd op 21 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.