Smulpaapje kookt! – Cranberry cruesli



Yoghurt met cruesli, ik vind het een fijn begin van de dag. Het vult goed en door de vele granen heb je een langer vol gevoel en minder neiging tussendoor te snoepen.

Maar kant en klare pakken bevatten vaak toch ook heel veel suiker. Dus ging ik aan de slag om eens te kijken of zelfgemaakt niet veel lekkerder is (én gezonder, toch ook fijn meegenomen). En wat blijkt, het is ook nog eens makkelijker dan je denkt.

Wat heb je nodig

200g havermout
50g gemalen kokos
35g lijnzaad
¼ tl zout
75g kokosolie
50g agavesiroop (of honing)
25g rietsuiker
30ml water
75g amandelschaafsel
200g cranberries

Verwarm je oven voor op 175C en bedek een bakblik met bakpapier.

Zelfgemaakte cruesli in een handomdraai

Meng in één kom de havermout, kokos, lijnzaad en zout. In een pannetje verwarm je de kokosolie met de agave, suiker en water tot de suiker helemaal is opgelost. Giet dat bij het havermoutmengsel en roer heel goed door, zodat alles goed bedekt is. Tot slot meng je het amandelschaafsel er goed door heen.

Cranberry cruesli

Spreid dit mengsel uit op de bakplaat in een gelijkmatige laag. Bak dat 15-30 minuten in de voorverwarmde oven. Om de 10 minuten even omscheppen, zodat alles gelijkmatig kan bakken. Houd de oven en bakplaat wel in de gaten. Iedere oven is anders dus het kan zijn dat jouw muesli al eerder goudbruin en krokant is. Zodra alle muesli goudkleurig is haal je de bakplaat uit de oven en laat je ‘even tien minuten afkoelen. Daarna de cranberries er door heen mixen.

Cruesli en yoghurt_web.jpg

Bewaartip

Bewaar in een luchtdichte trommel en geniet morgen van je yoghurt met zelfgemaakte cruesli! Lekker ook om er nog wat bosbessen of ander fruit aan toe te voegen.

Gepubliceerd op 17 september 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!