Smulpaapje kookt! – Cranberry cruesli



Yoghurt met cruesli, ik vind het een fijn begin van de dag. Het vult goed en door de vele granen heb je een langer vol gevoel en minder neiging tussendoor te snoepen.

Maar kant en klare pakken bevatten vaak toch ook heel veel suiker. Dus ging ik aan de slag om eens te kijken of zelfgemaakt niet veel lekkerder is (én gezonder, toch ook fijn meegenomen). En wat blijkt, het is ook nog eens makkelijker dan je denkt.

Wat heb je nodig

200g havermout
50g gemalen kokos
35g lijnzaad
¼ tl zout
75g kokosolie
50g agavesiroop (of honing)
25g rietsuiker
30ml water
75g amandelschaafsel
200g cranberries

Verwarm je oven voor op 175C en bedek een bakblik met bakpapier.

Zelfgemaakte cruesli in een handomdraai

Meng in één kom de havermout, kokos, lijnzaad en zout. In een pannetje verwarm je de kokosolie met de agave, suiker en water tot de suiker helemaal is opgelost. Giet dat bij het havermoutmengsel en roer heel goed door, zodat alles goed bedekt is. Tot slot meng je het amandelschaafsel er goed door heen.

Cranberry cruesli

Spreid dit mengsel uit op de bakplaat in een gelijkmatige laag. Bak dat 15-30 minuten in de voorverwarmde oven. Om de 10 minuten even omscheppen, zodat alles gelijkmatig kan bakken. Houd de oven en bakplaat wel in de gaten. Iedere oven is anders dus het kan zijn dat jouw muesli al eerder goudbruin en krokant is. Zodra alle muesli goudkleurig is haal je de bakplaat uit de oven en laat je ‘even tien minuten afkoelen. Daarna de cranberries er door heen mixen.

Cruesli en yoghurt_web.jpg

Bewaartip

Bewaar in een luchtdichte trommel en geniet morgen van je yoghurt met zelfgemaakte cruesli! Lekker ook om er nog wat bosbessen of ander fruit aan toe te voegen.

Gepubliceerd op 17 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.