Smulpaapje kookt! – Cranberry cruesli



Yoghurt met cruesli, ik vind het een fijn begin van de dag. Het vult goed en door de vele granen heb je een langer vol gevoel en minder neiging tussendoor te snoepen.

Maar kant en klare pakken bevatten vaak toch ook heel veel suiker. Dus ging ik aan de slag om eens te kijken of zelfgemaakt niet veel lekkerder is (én gezonder, toch ook fijn meegenomen). En wat blijkt, het is ook nog eens makkelijker dan je denkt.

Wat heb je nodig

200g havermout
50g gemalen kokos
35g lijnzaad
¼ tl zout
75g kokosolie
50g agavesiroop (of honing)
25g rietsuiker
30ml water
75g amandelschaafsel
200g cranberries

Verwarm je oven voor op 175C en bedek een bakblik met bakpapier.

Zelfgemaakte cruesli in een handomdraai

Meng in één kom de havermout, kokos, lijnzaad en zout. In een pannetje verwarm je de kokosolie met de agave, suiker en water tot de suiker helemaal is opgelost. Giet dat bij het havermoutmengsel en roer heel goed door, zodat alles goed bedekt is. Tot slot meng je het amandelschaafsel er goed door heen.

Cranberry cruesli

Spreid dit mengsel uit op de bakplaat in een gelijkmatige laag. Bak dat 15-30 minuten in de voorverwarmde oven. Om de 10 minuten even omscheppen, zodat alles gelijkmatig kan bakken. Houd de oven en bakplaat wel in de gaten. Iedere oven is anders dus het kan zijn dat jouw muesli al eerder goudbruin en krokant is. Zodra alle muesli goudkleurig is haal je de bakplaat uit de oven en laat je ‘even tien minuten afkoelen. Daarna de cranberries er door heen mixen.

Cruesli en yoghurt_web.jpg

Bewaartip

Bewaar in een luchtdichte trommel en geniet morgen van je yoghurt met zelfgemaakte cruesli! Lekker ook om er nog wat bosbessen of ander fruit aan toe te voegen.

Gepubliceerd op 17 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!