Smulpaapje kookt! – Cranberry cruesli

Yoghurt met cruesli, ik vind het een fijn begin van de dag. Het vult goed en door de vele granen heb je een langer vol gevoel en minder neiging tussendoor te snoepen.
Maar kant en klare pakken bevatten vaak toch ook heel veel suiker. Dus ging ik aan de slag om eens te kijken of zelfgemaakt niet veel lekkerder is (én gezonder, toch ook fijn meegenomen). En wat blijkt, het is ook nog eens makkelijker dan je denkt.
Wat heb je nodig
200g havermout
50g gemalen kokos
35g lijnzaad
¼ tl zout
75g kokosolie
50g agavesiroop (of honing)
25g rietsuiker
30ml water
75g amandelschaafsel
200g cranberries
Verwarm je oven voor op 175C en bedek een bakblik met bakpapier.
Zelfgemaakte cruesli in een handomdraai
Meng in één kom de havermout, kokos, lijnzaad en zout. In een pannetje verwarm je de kokosolie met de agave, suiker en water tot de suiker helemaal is opgelost. Giet dat bij het havermoutmengsel en roer heel goed door, zodat alles goed bedekt is. Tot slot meng je het amandelschaafsel er goed door heen.
Cranberry cruesli
Spreid dit mengsel uit op de bakplaat in een gelijkmatige laag. Bak dat 15-30 minuten in de voorverwarmde oven. Om de 10 minuten even omscheppen, zodat alles gelijkmatig kan bakken. Houd de oven en bakplaat wel in de gaten. Iedere oven is anders dus het kan zijn dat jouw muesli al eerder goudbruin en krokant is. Zodra alle muesli goudkleurig is haal je de bakplaat uit de oven en laat je ‘even tien minuten afkoelen. Daarna de cranberries er door heen mixen.
Bewaartip
Bewaar in een luchtdichte trommel en geniet morgen van je yoghurt met zelfgemaakte cruesli! Lekker ook om er nog wat bosbessen of ander fruit aan toe te voegen.
Gepubliceerd op 17 september 2014