Smulpaapje kookt! – Cranberry cruesli



Yoghurt met cruesli, ik vind het een fijn begin van de dag. Het vult goed en door de vele granen heb je een langer vol gevoel en minder neiging tussendoor te snoepen.

Maar kant en klare pakken bevatten vaak toch ook heel veel suiker. Dus ging ik aan de slag om eens te kijken of zelfgemaakt niet veel lekkerder is (én gezonder, toch ook fijn meegenomen). En wat blijkt, het is ook nog eens makkelijker dan je denkt.

Wat heb je nodig

200g havermout
50g gemalen kokos
35g lijnzaad
¼ tl zout
75g kokosolie
50g agavesiroop (of honing)
25g rietsuiker
30ml water
75g amandelschaafsel
200g cranberries

Verwarm je oven voor op 175C en bedek een bakblik met bakpapier.

Zelfgemaakte cruesli in een handomdraai

Meng in één kom de havermout, kokos, lijnzaad en zout. In een pannetje verwarm je de kokosolie met de agave, suiker en water tot de suiker helemaal is opgelost. Giet dat bij het havermoutmengsel en roer heel goed door, zodat alles goed bedekt is. Tot slot meng je het amandelschaafsel er goed door heen.

Cranberry cruesli

Spreid dit mengsel uit op de bakplaat in een gelijkmatige laag. Bak dat 15-30 minuten in de voorverwarmde oven. Om de 10 minuten even omscheppen, zodat alles gelijkmatig kan bakken. Houd de oven en bakplaat wel in de gaten. Iedere oven is anders dus het kan zijn dat jouw muesli al eerder goudbruin en krokant is. Zodra alle muesli goudkleurig is haal je de bakplaat uit de oven en laat je ‘even tien minuten afkoelen. Daarna de cranberries er door heen mixen.

Cruesli en yoghurt_web.jpg

Bewaartip

Bewaar in een luchtdichte trommel en geniet morgen van je yoghurt met zelfgemaakte cruesli! Lekker ook om er nog wat bosbessen of ander fruit aan toe te voegen.

Gepubliceerd op 17 september 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.