Smulpaapje kookt! – Couscoussalade



Eén gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Heerlijk vinden we dat. Deze couscoussalade is de basis voor twee hele lekkere gerechten. En makkelijk van te voren klaar te maken. Dus met recht een makkelijke maaltijd!
 

Variaties

Varieer vooral met wat je in huis hebt. Wil je meer zuidvruchten erdoor? Dat kan! Misschien zelfs wel wat geroosterde pijnboompitjes? Doen! Dit recept is slechts een uitgangspunt. Gebruik lekker je eigen fantasie voor andere varianten.

Voor 4 personen

250g couscous
250ml groentebouillon
scheutje lekkere olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
Paprikapoeder, naar smaak
Olie om in te bakken
halve courgette, kleine blokjes
halve rode paprika, kleine blokjes
gewelde of gedroogde abrikozen, fijngehakt
Fetakaas, in blokjes
Platte peterselie, fijngehakt
Versgemalen zwarte peper & zout, naar smaak

Voor de couscous

Maak de groentebouillon, giet die in een grote kom en doe daar de couscous bij. Laat wellen tot de couscous alle bouillon heeft opgenomen. Maak daarna met een vork los en giet er een klein scheutje lekkere olijfolie bij voor de smaak. Laat daarna afkoelen.

Smaakmakers voor de salade

Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes een minuut of vijf aan. Dan de paprika en courgette erbij en nog een minuut of tien zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Doe dit bij de afgekoelde couscous en roer goed om. Dan de abrikozen, feta en peterselie erbij en nog een keer goed omroeren. Dit kun je zo rustig een nacht in de koelkast laten staan. Het wordt er alleen maar lekkerder van. Zorg dat je het wel op kamertemperatuur serveert.

Serveren

Deze couscoussalade is zo al lekker. Serveer ‘m bijvoorbeeld bij lamsvlees. Of misschien zelfs wel als bijgerecht bij de BBQ. Maar waarom maak je er niet eens gevulde paprika’s mee? Kijk hier voor het recept!
 

Gepubliceerd op 1 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.