Smulpaapje kookt! – Couscoussalade



Eén gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Heerlijk vinden we dat. Deze couscoussalade is de basis voor twee hele lekkere gerechten. En makkelijk van te voren klaar te maken. Dus met recht een makkelijke maaltijd!
 

Variaties

Varieer vooral met wat je in huis hebt. Wil je meer zuidvruchten erdoor? Dat kan! Misschien zelfs wel wat geroosterde pijnboompitjes? Doen! Dit recept is slechts een uitgangspunt. Gebruik lekker je eigen fantasie voor andere varianten.

Voor 4 personen

250g couscous
250ml groentebouillon
scheutje lekkere olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
Paprikapoeder, naar smaak
Olie om in te bakken
halve courgette, kleine blokjes
halve rode paprika, kleine blokjes
gewelde of gedroogde abrikozen, fijngehakt
Fetakaas, in blokjes
Platte peterselie, fijngehakt
Versgemalen zwarte peper & zout, naar smaak

Voor de couscous

Maak de groentebouillon, giet die in een grote kom en doe daar de couscous bij. Laat wellen tot de couscous alle bouillon heeft opgenomen. Maak daarna met een vork los en giet er een klein scheutje lekkere olijfolie bij voor de smaak. Laat daarna afkoelen.

Smaakmakers voor de salade

Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes een minuut of vijf aan. Dan de paprika en courgette erbij en nog een minuut of tien zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Doe dit bij de afgekoelde couscous en roer goed om. Dan de abrikozen, feta en peterselie erbij en nog een keer goed omroeren. Dit kun je zo rustig een nacht in de koelkast laten staan. Het wordt er alleen maar lekkerder van. Zorg dat je het wel op kamertemperatuur serveert.

Serveren

Deze couscoussalade is zo al lekker. Serveer ‘m bijvoorbeeld bij lamsvlees. Of misschien zelfs wel als bijgerecht bij de BBQ. Maar waarom maak je er niet eens gevulde paprika’s mee? Kijk hier voor het recept!
 

Gepubliceerd op 1 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!