Smulpaapje kookt! – Couscoussalade



Eén gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Heerlijk vinden we dat. Deze couscoussalade is de basis voor twee hele lekkere gerechten. En makkelijk van te voren klaar te maken. Dus met recht een makkelijke maaltijd!
 

Variaties

Varieer vooral met wat je in huis hebt. Wil je meer zuidvruchten erdoor? Dat kan! Misschien zelfs wel wat geroosterde pijnboompitjes? Doen! Dit recept is slechts een uitgangspunt. Gebruik lekker je eigen fantasie voor andere varianten.

Voor 4 personen

250g couscous
250ml groentebouillon
scheutje lekkere olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
Paprikapoeder, naar smaak
Olie om in te bakken
halve courgette, kleine blokjes
halve rode paprika, kleine blokjes
gewelde of gedroogde abrikozen, fijngehakt
Fetakaas, in blokjes
Platte peterselie, fijngehakt
Versgemalen zwarte peper & zout, naar smaak

Voor de couscous

Maak de groentebouillon, giet die in een grote kom en doe daar de couscous bij. Laat wellen tot de couscous alle bouillon heeft opgenomen. Maak daarna met een vork los en giet er een klein scheutje lekkere olijfolie bij voor de smaak. Laat daarna afkoelen.

Smaakmakers voor de salade

Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes een minuut of vijf aan. Dan de paprika en courgette erbij en nog een minuut of tien zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Doe dit bij de afgekoelde couscous en roer goed om. Dan de abrikozen, feta en peterselie erbij en nog een keer goed omroeren. Dit kun je zo rustig een nacht in de koelkast laten staan. Het wordt er alleen maar lekkerder van. Zorg dat je het wel op kamertemperatuur serveert.

Serveren

Deze couscoussalade is zo al lekker. Serveer ‘m bijvoorbeeld bij lamsvlees. Of misschien zelfs wel als bijgerecht bij de BBQ. Maar waarom maak je er niet eens gevulde paprika’s mee? Kijk hier voor het recept!
 

Gepubliceerd op 1 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 oktober 2021
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2021 – week 43

Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.
19 oktober 2021
vietnamees recept met mie
 
Eiermie met tomaat en bimi

Uit het heerlijke boek Vietnamees van Uyen Luu komt deze eiermie met tomaat en bimi. Een supersnelle Vietnamese vegetarische maaltijd met mie.
18 oktober 2021
taco's met bloemkool
 
Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa

Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
18 oktober 2021
spruitjes recept
 
Winterse salade met spruitjes

Ja hoor, ook in de koudere tijden van het jaar is een salade een goed plan. En zo eet je weer eens een ander spruitjes recept dan je normaal zou maken.
17 oktober 2021
wafels
 
De 5 lekkerste wafels

Als je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.
17 oktober 2021
wafels met chocola
 
Schwarzwalder wafels met warme kersen

Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.