Smulpaapje kookt! – Couscoussalade



Eén gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Heerlijk vinden we dat. Deze couscoussalade is de basis voor twee hele lekkere gerechten. En makkelijk van te voren klaar te maken. Dus met recht een makkelijke maaltijd!
 

Variaties

Varieer vooral met wat je in huis hebt. Wil je meer zuidvruchten erdoor? Dat kan! Misschien zelfs wel wat geroosterde pijnboompitjes? Doen! Dit recept is slechts een uitgangspunt. Gebruik lekker je eigen fantasie voor andere varianten.

Voor 4 personen

250g couscous
250ml groentebouillon
scheutje lekkere olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
Paprikapoeder, naar smaak
Olie om in te bakken
halve courgette, kleine blokjes
halve rode paprika, kleine blokjes
gewelde of gedroogde abrikozen, fijngehakt
Fetakaas, in blokjes
Platte peterselie, fijngehakt
Versgemalen zwarte peper & zout, naar smaak

Voor de couscous

Maak de groentebouillon, giet die in een grote kom en doe daar de couscous bij. Laat wellen tot de couscous alle bouillon heeft opgenomen. Maak daarna met een vork los en giet er een klein scheutje lekkere olijfolie bij voor de smaak. Laat daarna afkoelen.

Smaakmakers voor de salade

Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes een minuut of vijf aan. Dan de paprika en courgette erbij en nog een minuut of tien zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Doe dit bij de afgekoelde couscous en roer goed om. Dan de abrikozen, feta en peterselie erbij en nog een keer goed omroeren. Dit kun je zo rustig een nacht in de koelkast laten staan. Het wordt er alleen maar lekkerder van. Zorg dat je het wel op kamertemperatuur serveert.

Serveren

Deze couscoussalade is zo al lekker. Serveer ‘m bijvoorbeeld bij lamsvlees. Of misschien zelfs wel als bijgerecht bij de BBQ. Maar waarom maak je er niet eens gevulde paprika’s mee? Kijk hier voor het recept!
 

Gepubliceerd op 1 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd