Smulpaapje kookt! – Couscoussalade met falafel



Wat is couscous toch een feest om te maken. Aangevuld met je favoriete groente, geserveerd met vis, vlees óf falafel.

En zo veelzijdig als het is, zo lekker is het om als hoofdmaaltijd te eten, maar de restjes zijn nét zo lekker de dag erna bij de lunch en zelfs in de lunchtrommel!

4-6 personen

150g peultjes, schoongemaakt
150g sperziebonen, gehalveerd
1 rode paprika, blokjes
1 gele paprika, blokjes
3el zongedroogde tomaten
zwarte olijven, naar smaak
½ komkommer
150g feta
300g couscous
kippenbouillon
3tl Sumak (Souq)
zout & peper
1el citroenolie
2el extra vierge olijfolie

Bakje falafel (Turkse supermarkt)

Yoghurt sausje

200ml Griekse yoghurt
¼ komkommer, geraspt
1el fijngesneden verse munt
1tl knoflookpoeder
1tl Sumak

Couscoussalade

Begin met de couscous. In plaats van alleen water maak je van het kokend water met de kippenbouillon een smaakmaker waar je de couscous in welt. Terwijl de couscous de bouillon opzuigt blancheer je de boontjes en peultjes 4 minuten in kokend water. Snijd de rest van de groente.

Yoghurt sausje

Meng alle ingrediënten, proef en breng waar nodig op smaak met zout & peper.

Groentefeest

De gewelde couscous meng je nu met de sumak, zout, peper en olie. Doe hier alle groente doorheen en verkruimel de feta erdoor. Tot slot de gedroogde tomaatjes en olijven er door scheppen. Bak de falafel in een hete pan met een beetje olie om en om goudbruin en serveer met de couscoussalade. Heb je tijd, maar dan ook eens je falafel zelf met dit recept!

Gepubliceerd op 6 september 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd