Smulpaapje kookt! – Couscoussalade met falafel



Wat is couscous toch een feest om te maken. Aangevuld met je favoriete groente, geserveerd met vis, vlees óf falafel.

En zo veelzijdig als het is, zo lekker is het om als hoofdmaaltijd te eten, maar de restjes zijn nét zo lekker de dag erna bij de lunch en zelfs in de lunchtrommel!

4-6 personen

150g peultjes, schoongemaakt
150g sperziebonen, gehalveerd
1 rode paprika, blokjes
1 gele paprika, blokjes
3el zongedroogde tomaten
zwarte olijven, naar smaak
½ komkommer
150g feta
300g couscous
kippenbouillon
3tl Sumak (Souq)
zout & peper
1el citroenolie
2el extra vierge olijfolie

Bakje falafel (Turkse supermarkt)

Yoghurt sausje

200ml Griekse yoghurt
¼ komkommer, geraspt
1el fijngesneden verse munt
1tl knoflookpoeder
1tl Sumak

Couscoussalade

Begin met de couscous. In plaats van alleen water maak je van het kokend water met de kippenbouillon een smaakmaker waar je de couscous in welt. Terwijl de couscous de bouillon opzuigt blancheer je de boontjes en peultjes 4 minuten in kokend water. Snijd de rest van de groente.

Yoghurt sausje

Meng alle ingrediënten, proef en breng waar nodig op smaak met zout & peper.

Groentefeest

De gewelde couscous meng je nu met de sumak, zout, peper en olie. Doe hier alle groente doorheen en verkruimel de feta erdoor. Tot slot de gedroogde tomaatjes en olijven er door scheppen. Bak de falafel in een hete pan met een beetje olie om en om goudbruin en serveer met de couscoussalade. Heb je tijd, maar dan ook eens je falafel zelf met dit recept!

Gepubliceerd op 6 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.