Smulpaapje kookt! – Couscoussalade met falafel



Wat is couscous toch een feest om te maken. Aangevuld met je favoriete groente, geserveerd met vis, vlees óf falafel.

En zo veelzijdig als het is, zo lekker is het om als hoofdmaaltijd te eten, maar de restjes zijn nét zo lekker de dag erna bij de lunch en zelfs in de lunchtrommel!

4-6 personen

150g peultjes, schoongemaakt
150g sperziebonen, gehalveerd
1 rode paprika, blokjes
1 gele paprika, blokjes
3el zongedroogde tomaten
zwarte olijven, naar smaak
½ komkommer
150g feta
300g couscous
kippenbouillon
3tl Sumak (Souq)
zout & peper
1el citroenolie
2el extra vierge olijfolie

Bakje falafel (Turkse supermarkt)

Yoghurt sausje

200ml Griekse yoghurt
¼ komkommer, geraspt
1el fijngesneden verse munt
1tl knoflookpoeder
1tl Sumak

Couscoussalade

Begin met de couscous. In plaats van alleen water maak je van het kokend water met de kippenbouillon een smaakmaker waar je de couscous in welt. Terwijl de couscous de bouillon opzuigt blancheer je de boontjes en peultjes 4 minuten in kokend water. Snijd de rest van de groente.

Yoghurt sausje

Meng alle ingrediënten, proef en breng waar nodig op smaak met zout & peper.

Groentefeest

De gewelde couscous meng je nu met de sumak, zout, peper en olie. Doe hier alle groente doorheen en verkruimel de feta erdoor. Tot slot de gedroogde tomaatjes en olijven er door scheppen. Bak de falafel in een hete pan met een beetje olie om en om goudbruin en serveer met de couscoussalade. Heb je tijd, maar dan ook eens je falafel zelf met dit recept!

Gepubliceerd op 6 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.