Smulpaapje kookt! – Courgette chips



Wij hebben er altijd voor gekozen om groente niet te verstoppen voor onze dochter, maar om haar op verschillende manieren kennis te laten maken met groente in zijn puurste vorm. Deze courgette chips zijn daar weer een leuke manier voor.

Lekker als bijgerecht, bij bijvoorbeeld een stukje vis. Maar ook super om zo in een bakje als snack te serveren.

Voor een bakje vol

1 courgette, plakjes van ½ cm dik
25g bloem
25g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
50g Panko
zwarte peper, paprikapoeder (naar smaak)
1 ei
2 eetlepels zonnebloemolie

Courgette chips

Zet drie grote kommen klaar. In eentje doe je de bloem, in de ander meng je de Panko met Parmezaanse kaas en in de laatste klop je het ei los. Er zijn nu twee manieren om de courgette te paneren. De geduldige, nette manier. Plakje voor plakje. Of de ‘hoe bedoel je ongeduldig’ in twee etappes en klaar manier.

Paneren doe je zo

Welke manier je ook kiest, de courgette hussel je eerste door de bloem, dan door het ei en tot slot bedek je ‘in een goede laag kaas/paneer. Leg ze nu wel één voor één in de hete pan met een eetlepel olie en bak ze in 5-7 minuten om en om goudbruin aan. Haal uit de pan en leg op keukenpapier, terwijl je de volgende lading bakt in weer een eetlepel olie.

Het lekkerste zijn ze als je ze nu meteen serveert. Wat ook kan is ze de dag erna nog even op te piepen in een voorverwarmde oven, op 175C. Ze hebben dan maar een paar minuutjes nodig om weer knapperig te worden.

Gepubliceerd op 18 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!