Fruitsalade met citrus

Fris, gezond en lekker. Deze fruitsalade met citrus is een mooie aanvulling op de ontbijttafel of een lekker begin van je kerstontbijt.
Naast al het culinaire geweld tijdens de feestdagen wil je namelijk ook gewoon lekker wat vitaminen binnenkrijgen, zonder teveel gedoe. Deze frisse fruitsalade is dan ideaal.
Eigenlijk is het meeste werk de grapefruitpartjes snijden, maar ook daar heb ik een handige tip voor!
Per persoon nodig
- 1 sinaasappel, partjes
- 1 grapefruit, partjes (gebruik een rode)
- verse munt, alleen de blaadjes
- 1 tl honing
- granaatappelpitjes (optioneel)
Zo haal je zonder knoeien partjes uit een grapefruit
Dit is de handigste manier, om zonder teveel geknoei, mooie partjes uit je grapefruit te halen: Snijd van de boven en onderkant de kapjes van de grapefruit. Leg ‘nu op de snijplank met een vlakke kant naar beneden. Snijd in één vloeiende beweging nu van boven, rondom, naar beneden de schil eraf. Volg de rondingen van de grapefruit, zodat je niet teveel vruchtvlees verliest, maar echt alleen de schil snijdt.Als je alle schil eraf hebt snijd je nu, partje voor partje, het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Heel makkelijk!
Fruitsalade met citrus
De partjes sinaasappel en grapefruit op een mooie bordje leggen. Besprenkel de sinaasappel en grapefruit met de honing en garneer met wat blaadjes verse munt. Zit er nog wat vruchtvlees aan de schillen, knijp dat dan hier boven uit. Hou je van granaatappel, garneer dan met wat granaatappelpitjes voor extra vitaminen en kleur. Zo simpel kan lekker dus zijn!
Gepubliceerd op 9 december 2015