Fruitsalade met citrus



Fris, gezond en lekker. Deze fruitsalade met citrus is een mooie aanvulling op de ontbijttafel of een lekker begin van je kerstontbijt.

Naast al het culinaire geweld tijdens de feestdagen wil je namelijk ook gewoon lekker wat vitaminen binnenkrijgen, zonder teveel gedoe. Deze frisse fruitsalade is dan ideaal.

Eigenlijk is het meeste werk de grapefruitpartjes snijden, maar ook daar heb ik een handige tip voor!

Per persoon nodig

  • 1 sinaasappel, partjes
  • 1 grapefruit, partjes (gebruik een rode)
  • verse munt, alleen de blaadjes
  • 1 tl honing
  • granaatappelpitjes (optioneel)

fruitsalade

Zo haal je zonder knoeien partjes uit een grapefruit

Dit is de handigste manier, om zonder teveel geknoei, mooie partjes uit je grapefruit te halen: Snijd van de boven en onderkant de kapjes van de grapefruit. Leg ‘nu op de snijplank met een vlakke kant naar beneden. Snijd in één vloeiende beweging nu van boven, rondom, naar beneden de schil eraf. Volg de rondingen van de grapefruit, zodat je niet teveel vruchtvlees verliest, maar echt alleen de schil snijdt.Als je alle schil eraf hebt snijd je nu, partje voor partje, het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Heel makkelijk!

Fruitsalade met citrus

De partjes sinaasappel en grapefruit op een mooie bordje leggen. Besprenkel de sinaasappel en grapefruit met de honing en garneer met wat blaadjes verse munt. Zit er nog wat vruchtvlees aan de schillen, knijp dat dan hier boven uit. Hou je van granaatappel, garneer dan met wat granaatappelpitjes voor extra vitaminen en kleur. Zo simpel kan lekker dus zijn!

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!