Citroenmuffins met frambozen



Citroenmuffins met framboos

De combinatie van het frisse van de citroen en het zoete van de framboos geeft deze muffins die lekkere voorjaarskick waar ik momenteel zo van hou. Daarnaast is het natuurlijk ook super fijn dat met heel weinig moeite je iets ongelofelijk lekkers snel op tafel zet.

Kortom, wat houd je nog tegen?!

Voor 12 muffins

350g zelfrijzend bakmeel
100g suiker
180ml zonnebloemolie
3 eieren
140g halfvolle yoghurt
1tl vanille extract
1 citroen, rasp en sap van 1 helft
1 doosje frambozen

Oven voorverwarmen op 175C – muffinblik invetten of voorzien van papieren vormpjes

Snelle muffins

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker en citroenrasp. In een maatbeker mix je de zonnebloemolie, eieren, yoghurt, vanille en citroensap. Giet dit bij het meel en meng kort door elkaar. Je hoeft geen glad beslag te krijgen, dus niet te lang mengen. Zo blijven je muffins straks ook lekker luchtig. Als laatste schep je de frambozen erdoor.

Voorjaarsmuffins

Schep nu het beslag in de holtes van je muffinblik en schuif dit in de voorverwarmde oven. In 20-25 minuten (temperaturen per oven kunnen verschillen!) haal je nu goudbruine, versgebakken muffins uit de oven. Laat ze kort afkoelen en eet ze daarna zo vers mogelijk meteen op! Muffins die je overhoudt (maar waarom zou je?!) kun je ook prima invriezen.

Gepubliceerd op 18 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.