Smulpaapje kookt! – Ciabatta met Pancetta



Van die ontdekkingen dat je je afvraagt waarom je daar niet eerder op bent gekomen. Dit simpele lunchgerecht bleek een volstrekt schot in de roos en bevat eigenlijk maar 3 ingrediënten.

De kunst is om aan goede pancetta te komen. De Albert Heijn verkoopt het tegenwoordig, maar heb je een Italiaanse delicatessenzaak in de buurt dan is het die paar euro/moeite meer dan waard!

CiabattaPancetta.jpg

Voor één broodje

Verse (of zelf afgebakken) ciabatta
2-3 plakjes Pancetta
handje rucola

Italiaans broodje

In een droge, hete pan bak je de pancetta uit. Net als dat je dat met spek of bacon doet. Zodra ‘ie lekker goudbruin en knapperig is haal je ‘uit de pan en laat je het even op keukenpapier uitlekken.

Snijd je broodje open, doe daar – naar smaak –  wat rucola in en beleg met de uitgebakken pancetta. Eventueel kun je nog een paar slow roasted tomaatjes toevoegen, maar ook zonder is dit broodje overheerlijk! Pak een goed boek, iets lekker te drinken en waan je even in Italië!

Gepubliceerd op 1 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.