Smulpaapje kookt! – Ciabatta met Pancetta
Van die ontdekkingen dat je je afvraagt waarom je daar niet eerder op bent gekomen. Dit simpele lunchgerecht bleek een volstrekt schot in de roos en bevat eigenlijk maar 3 ingrediënten.
De kunst is om aan goede pancetta te komen. De Albert Heijn verkoopt het tegenwoordig, maar heb je een Italiaanse delicatessenzaak in de buurt dan is het die paar euro/moeite meer dan waard!
Voor één broodje
Verse (of zelf afgebakken) ciabatta
2-3 plakjes Pancetta
handje rucola
Italiaans broodje
In een droge, hete pan bak je de pancetta uit. Net als dat je dat met spek of bacon doet. Zodra ‘ie lekker goudbruin en knapperig is haal je ‘uit de pan en laat je het even op keukenpapier uitlekken.
Snijd je broodje open, doe daar – naar smaak – wat rucola in en beleg met de uitgebakken pancetta. Eventueel kun je nog een paar slow roasted tomaatjes toevoegen, maar ook zonder is dit broodje overheerlijk! Pak een goed boek, iets lekker te drinken en waan je even in Italië!
Gepubliceerd op 1 september 2014