Smulpaapje kookt! – Chow mein garnalen
Ken je die avonden? Laat thuis en drie kwartier later wil je eigenlijk gaan sporten. In de tussentijd wil je ook je gezin nog wat fatsoenlijks te eten geven en zelf iets dat niet te zwaar op de maag ligt.
Aan al deze ingrediënten voldoet dit gerecht. Letterlijk in de tijd dat je de noodles kookt en laat uitlekken kun je de rest klaar maken. Fast Food, maar dan Smulpaapje proof!
Voor vier personen
1el zonnebloemolie
1 teen knoflook, geraspt
verse gember, geraspt (naar smaak, ongeveer 1 cm)
100g hamblokjes
100g grote garnalen
1 verpakking Chow Mein noodles (Lidl)
200g Peultjes, gehalveerd
1 mini paksoi, in reepjes
1el Ketjap
½ el sesamolie
optioneel: (zwarte) sesamzaadjes
Chow mein maak je zo
Kook de noodles volgens de verpakking.Verhit de olie in een wok en fruit daar zachtjes de gember en knoflook in aan, ze hoeven alleen maar hun smaak af te geven dus zet het vuur niet te hoog. Daarbij de peultjes en paksoi, dan het vuur wat hoger en goed wokken. Afhankelijk van hoe beetgaar je ze wilt hebben de peultjes max 10 minuten nodig. Wil je sneller? Blancheer de peultjes dan even van te voren. Maar het hoeft niet.
Smaakmakers
Dan de garnalen en ham erbij en even kort meewarmen. Breng alles op smaak met ketjap en sesamolie. Proef of je het zo lekker vindt of dat je nog meer van het een of ander erbij wilt. Ik vond het zo voldoende. Uitgelekte noodles erbij en even goed husselen. Garneer met de bosuitjes en optioneel het sesamzaad. Met stokjes eten mag, maar hoeft niet natuurlijk!
Gepubliceerd op 11 juni 2014