Smulpaapje kookt! – Chow mein garnalen



Ken je die avonden? Laat thuis en drie kwartier later wil je eigenlijk gaan sporten. In de tussentijd wil je ook je gezin nog wat fatsoenlijks te eten geven en zelf iets dat niet te zwaar op de maag ligt.

Aan al deze ingrediënten voldoet dit gerecht. Letterlijk in de tijd dat je de noodles kookt en laat uitlekken kun je de rest klaar maken. Fast Food, maar dan Smulpaapje proof!

Voor vier personen

1el zonnebloemolie
1 teen knoflook, geraspt
verse gember, geraspt (naar smaak, ongeveer 1 cm)
100g hamblokjes
100g grote garnalen
1 verpakking Chow Mein noodles (Lidl)
200g  Peultjes, gehalveerd
1 mini paksoi, in reepjes
1el Ketjap
½ el sesamolie
optioneel: (zwarte) sesamzaadjes

Chow mein maak je zo

Kook de noodles volgens de verpakking.Verhit de olie in een wok en fruit daar zachtjes de gember en knoflook in aan, ze hoeven alleen maar hun smaak af te geven dus zet het vuur niet te hoog. Daarbij de peultjes en paksoi, dan het vuur wat hoger en goed wokken. Afhankelijk van hoe beetgaar je ze wilt hebben de peultjes max 10 minuten nodig. Wil je sneller? Blancheer de peultjes dan even van te voren. Maar het hoeft niet.

Smaakmakers

Dan de garnalen en ham erbij en even kort meewarmen. Breng alles op smaak met ketjap en sesamolie. Proef of je het zo lekker vindt of dat je nog meer van het een of ander erbij wilt. Ik vond het zo voldoende. Uitgelekte noodles erbij en even goed husselen. Garneer met de bosuitjes en optioneel het sesamzaad. Met stokjes eten mag, maar hoeft niet natuurlijk!

Gepubliceerd op 11 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.