Smulpaapje kookt! – Chow mein garnalen



Ken je die avonden? Laat thuis en drie kwartier later wil je eigenlijk gaan sporten. In de tussentijd wil je ook je gezin nog wat fatsoenlijks te eten geven en zelf iets dat niet te zwaar op de maag ligt.

Aan al deze ingrediënten voldoet dit gerecht. Letterlijk in de tijd dat je de noodles kookt en laat uitlekken kun je de rest klaar maken. Fast Food, maar dan Smulpaapje proof!

Voor vier personen

1el zonnebloemolie
1 teen knoflook, geraspt
verse gember, geraspt (naar smaak, ongeveer 1 cm)
100g hamblokjes
100g grote garnalen
1 verpakking Chow Mein noodles (Lidl)
200g  Peultjes, gehalveerd
1 mini paksoi, in reepjes
1el Ketjap
½ el sesamolie
optioneel: (zwarte) sesamzaadjes

Chow mein maak je zo

Kook de noodles volgens de verpakking.Verhit de olie in een wok en fruit daar zachtjes de gember en knoflook in aan, ze hoeven alleen maar hun smaak af te geven dus zet het vuur niet te hoog. Daarbij de peultjes en paksoi, dan het vuur wat hoger en goed wokken. Afhankelijk van hoe beetgaar je ze wilt hebben de peultjes max 10 minuten nodig. Wil je sneller? Blancheer de peultjes dan even van te voren. Maar het hoeft niet.

Smaakmakers

Dan de garnalen en ham erbij en even kort meewarmen. Breng alles op smaak met ketjap en sesamolie. Proef of je het zo lekker vindt of dat je nog meer van het een of ander erbij wilt. Ik vond het zo voldoende. Uitgelekte noodles erbij en even goed husselen. Garneer met de bosuitjes en optioneel het sesamzaad. Met stokjes eten mag, maar hoeft niet natuurlijk!

Gepubliceerd op 11 juni 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.