Smulpaapje kookt! – Chow mein garnalen



Ken je die avonden? Laat thuis en drie kwartier later wil je eigenlijk gaan sporten. In de tussentijd wil je ook je gezin nog wat fatsoenlijks te eten geven en zelf iets dat niet te zwaar op de maag ligt.

Aan al deze ingrediënten voldoet dit gerecht. Letterlijk in de tijd dat je de noodles kookt en laat uitlekken kun je de rest klaar maken. Fast Food, maar dan Smulpaapje proof!

Voor vier personen

1el zonnebloemolie
1 teen knoflook, geraspt
verse gember, geraspt (naar smaak, ongeveer 1 cm)
100g hamblokjes
100g grote garnalen
1 verpakking Chow Mein noodles (Lidl)
200g  Peultjes, gehalveerd
1 mini paksoi, in reepjes
1el Ketjap
½ el sesamolie
optioneel: (zwarte) sesamzaadjes

Chow mein maak je zo

Kook de noodles volgens de verpakking.Verhit de olie in een wok en fruit daar zachtjes de gember en knoflook in aan, ze hoeven alleen maar hun smaak af te geven dus zet het vuur niet te hoog. Daarbij de peultjes en paksoi, dan het vuur wat hoger en goed wokken. Afhankelijk van hoe beetgaar je ze wilt hebben de peultjes max 10 minuten nodig. Wil je sneller? Blancheer de peultjes dan even van te voren. Maar het hoeft niet.

Smaakmakers

Dan de garnalen en ham erbij en even kort meewarmen. Breng alles op smaak met ketjap en sesamolie. Proef of je het zo lekker vindt of dat je nog meer van het een of ander erbij wilt. Ik vond het zo voldoende. Uitgelekte noodles erbij en even goed husselen. Garneer met de bosuitjes en optioneel het sesamzaad. Met stokjes eten mag, maar hoeft niet natuurlijk!

Gepubliceerd op 11 juni 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.