Smulpaapje kookt! – Chimichurri kruidenmarinade



In de Zuid-Amerikaanse keuken wordt veel vlees gebruikt. En deze kruidenmarinade wordt er met grote regelmaat bij geserveerd. Nu eten wij niet heel veel vlees, maar met deze marinade wordt vlees wel echt heel veel lekkerder.

Zeker vlees dat op de BBQ gebakken is, zoals biefstuk of entrecote. Iedere familie in Zuid Amerika kent zijn eigen chimichurri recept, ik geef je onze variant!

Voor de marinade

15g platte peterselie, fijngesneden
15g koriander, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
100ml lekkere extra vierge olijfolie
2-3 el frambozenazijn (of rode wijnazijn)

Zelf marinade maken

De kunst is om de verse kruiden zo fijn mogelijk te snijden. Meng die met de knoflook, olie en azijn en breng om smaak met zout en peper. Idealiter maak je dit de avond of ochtend voor gebruik al klaar, zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken.

Smaakmaker

Gril je vlees, op de bbq of in de pan, en serveer met genereuze hoeveelheid chimichurri. Overigens ook heel lekker als dip voor vers stokbrood. Serveer ook eens bij een stukje gegrilde witvis.

 

Gepubliceerd op 29 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.