Smulpaapje kookt! – Chimichurri kruidenmarinade
In de Zuid-Amerikaanse keuken wordt veel vlees gebruikt. En deze kruidenmarinade wordt er met grote regelmaat bij geserveerd. Nu eten wij niet heel veel vlees, maar met deze marinade wordt vlees wel echt heel veel lekkerder.
Zeker vlees dat op de BBQ gebakken is, zoals biefstuk of entrecote. Iedere familie in Zuid Amerika kent zijn eigen chimichurri recept, ik geef je onze variant!
Voor de marinade
15g platte peterselie, fijngesneden
15g koriander, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
100ml lekkere extra vierge olijfolie
2-3 el frambozenazijn (of rode wijnazijn)
Zelf marinade maken
De kunst is om de verse kruiden zo fijn mogelijk te snijden. Meng die met de knoflook, olie en azijn en breng om smaak met zout en peper. Idealiter maak je dit de avond of ochtend voor gebruik al klaar, zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken.
Smaakmaker
Gril je vlees, op de bbq of in de pan, en serveer met genereuze hoeveelheid chimichurri. Overigens ook heel lekker als dip voor vers stokbrood. Serveer ook eens bij een stukje gegrilde witvis.
Gepubliceerd op 29 mei 2014