Smulpaapje kookt! – Chimichurri kruidenmarinade



In de Zuid-Amerikaanse keuken wordt veel vlees gebruikt. En deze kruidenmarinade wordt er met grote regelmaat bij geserveerd. Nu eten wij niet heel veel vlees, maar met deze marinade wordt vlees wel echt heel veel lekkerder.

Zeker vlees dat op de BBQ gebakken is, zoals biefstuk of entrecote. Iedere familie in Zuid Amerika kent zijn eigen chimichurri recept, ik geef je onze variant!

Voor de marinade

15g platte peterselie, fijngesneden
15g koriander, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
100ml lekkere extra vierge olijfolie
2-3 el frambozenazijn (of rode wijnazijn)

Zelf marinade maken

De kunst is om de verse kruiden zo fijn mogelijk te snijden. Meng die met de knoflook, olie en azijn en breng om smaak met zout en peper. Idealiter maak je dit de avond of ochtend voor gebruik al klaar, zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken.

Smaakmaker

Gril je vlees, op de bbq of in de pan, en serveer met genereuze hoeveelheid chimichurri. Overigens ook heel lekker als dip voor vers stokbrood. Serveer ook eens bij een stukje gegrilde witvis.

 

Gepubliceerd op 29 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!