Smulpaapje kookt! – Chilislawrap (uit Less is More)



Een van de eerste gerechten uit Less is more die me opviel was deze snelle chili. Net even anders dan ik ‘zelf maak en heel origineel opgediend in wraps van ijsbergsla. Ik heb het recept wel ietsie aangepast, om ‘net een kleine beetje meer pit te geven.

Maar nog steeds maak je met weinig ingrediënten iets heel lekkers. En lekker is meer zo bleek wel. Want onze kleuter at maar liefst twee kommetjes vol, zo lekker vond ze het!

Voor vier personen

30g zilvervliesrijst
1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
olie
zout & peper
1tl paprikapoeder (mild)
1 snuf chilipoeder
1mespunt kerriepoeder
1mespunt gerookt paprikapoeder
1 blik chilibonen (400g)
1 blik San Marzanotomaten
300g rundergehakt
150g mais (uit blik)
1el citroensap
Krop ijsbergsla

Less is more

Kook de rijst volgens de instructie op het pak gaar en zet apart om af te koelen. Bak de sjalot en knoflook in de olie glazig en schep daarna om met het citroensap, de paprikapoeder, gerookte paprika, kerrie- en chilipoeder. Voeg de afgekoelde rijst en de tomaten uit blik toe.

Snelle chili

In een koekenpan bak je, zonder toegevoegde olie, het gehakt rul. Voeg dat toe aan het bonenmengsel. Schep als laatste de mais erbij en warm alles goed door. Proef en breng indien nodig nog verder op smaak met zout en peper.

Wrap van sla

Haal van de ijsbergsla mooie grote bladen af en doe die in een kommetje. Schep hier de chili in. Voor extra smaak kun je een schepje zure room toevoegen en maak het geheel af met geraspte pittige kaas. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat onze kleuter álles op at, behalve de sla 😉

Gepubliceerd op 10 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!