Smulpaapje kookt! – Chilislawrap (uit Less is More)



Een van de eerste gerechten uit Less is more die me opviel was deze snelle chili. Net even anders dan ik ‘zelf maak en heel origineel opgediend in wraps van ijsbergsla. Ik heb het recept wel ietsie aangepast, om ‘net een kleine beetje meer pit te geven.

Maar nog steeds maak je met weinig ingrediënten iets heel lekkers. En lekker is meer zo bleek wel. Want onze kleuter at maar liefst twee kommetjes vol, zo lekker vond ze het!

Voor vier personen

30g zilvervliesrijst
1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
olie
zout & peper
1tl paprikapoeder (mild)
1 snuf chilipoeder
1mespunt kerriepoeder
1mespunt gerookt paprikapoeder
1 blik chilibonen (400g)
1 blik San Marzanotomaten
300g rundergehakt
150g mais (uit blik)
1el citroensap
Krop ijsbergsla

Less is more

Kook de rijst volgens de instructie op het pak gaar en zet apart om af te koelen. Bak de sjalot en knoflook in de olie glazig en schep daarna om met het citroensap, de paprikapoeder, gerookte paprika, kerrie- en chilipoeder. Voeg de afgekoelde rijst en de tomaten uit blik toe.

Snelle chili

In een koekenpan bak je, zonder toegevoegde olie, het gehakt rul. Voeg dat toe aan het bonenmengsel. Schep als laatste de mais erbij en warm alles goed door. Proef en breng indien nodig nog verder op smaak met zout en peper.

Wrap van sla

Haal van de ijsbergsla mooie grote bladen af en doe die in een kommetje. Schep hier de chili in. Voor extra smaak kun je een schepje zure room toevoegen en maak het geheel af met geraspte pittige kaas. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat onze kleuter álles op at, behalve de sla 😉

Gepubliceerd op 10 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.