Smulpaapje kookt! – Chilislawrap (uit Less is More)



Een van de eerste gerechten uit Less is more die me opviel was deze snelle chili. Net even anders dan ik ‘zelf maak en heel origineel opgediend in wraps van ijsbergsla. Ik heb het recept wel ietsie aangepast, om ‘net een kleine beetje meer pit te geven.

Maar nog steeds maak je met weinig ingrediënten iets heel lekkers. En lekker is meer zo bleek wel. Want onze kleuter at maar liefst twee kommetjes vol, zo lekker vond ze het!

Voor vier personen

30g zilvervliesrijst
1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
olie
zout & peper
1tl paprikapoeder (mild)
1 snuf chilipoeder
1mespunt kerriepoeder
1mespunt gerookt paprikapoeder
1 blik chilibonen (400g)
1 blik San Marzanotomaten
300g rundergehakt
150g mais (uit blik)
1el citroensap
Krop ijsbergsla

Less is more

Kook de rijst volgens de instructie op het pak gaar en zet apart om af te koelen. Bak de sjalot en knoflook in de olie glazig en schep daarna om met het citroensap, de paprikapoeder, gerookte paprika, kerrie- en chilipoeder. Voeg de afgekoelde rijst en de tomaten uit blik toe.

Snelle chili

In een koekenpan bak je, zonder toegevoegde olie, het gehakt rul. Voeg dat toe aan het bonenmengsel. Schep als laatste de mais erbij en warm alles goed door. Proef en breng indien nodig nog verder op smaak met zout en peper.

Wrap van sla

Haal van de ijsbergsla mooie grote bladen af en doe die in een kommetje. Schep hier de chili in. Voor extra smaak kun je een schepje zure room toevoegen en maak het geheel af met geraspte pittige kaas. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat onze kleuter álles op at, behalve de sla 😉

Gepubliceerd op 10 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.