Smulpaapje kookt! – Chilislawrap (uit Less is More)
Een van de eerste gerechten uit Less is more die me opviel was deze snelle chili. Net even anders dan ik ‘zelf maak en heel origineel opgediend in wraps van ijsbergsla. Ik heb het recept wel ietsie aangepast, om ‘net een kleine beetje meer pit te geven.
Maar nog steeds maak je met weinig ingrediënten iets heel lekkers. En lekker is meer zo bleek wel. Want onze kleuter at maar liefst twee kommetjes vol, zo lekker vond ze het!
Voor vier personen
30g zilvervliesrijst
1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
olie
zout & peper
1tl paprikapoeder (mild)
1 snuf chilipoeder
1mespunt kerriepoeder
1mespunt gerookt paprikapoeder
1 blik chilibonen (400g)
1 blik San Marzanotomaten
300g rundergehakt
150g mais (uit blik)
1el citroensap
Krop ijsbergsla
Less is more
Kook de rijst volgens de instructie op het pak gaar en zet apart om af te koelen. Bak de sjalot en knoflook in de olie glazig en schep daarna om met het citroensap, de paprikapoeder, gerookte paprika, kerrie- en chilipoeder. Voeg de afgekoelde rijst en de tomaten uit blik toe.
Snelle chili
In een koekenpan bak je, zonder toegevoegde olie, het gehakt rul. Voeg dat toe aan het bonenmengsel. Schep als laatste de mais erbij en warm alles goed door. Proef en breng indien nodig nog verder op smaak met zout en peper.
Wrap van sla
Haal van de ijsbergsla mooie grote bladen af en doe die in een kommetje. Schep hier de chili in. Voor extra smaak kun je een schepje zure room toevoegen en maak het geheel af met geraspte pittige kaas. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat onze kleuter álles op at, behalve de sla 😉
Gepubliceerd op 10 november 2015