Smulpaapje kookt! – Chermoula (Marokkaanse kruidensaus)



Deze kruidensaus is multifunctioneel. Wij gebruikten ‘als topping voor vis uit de oven.

Maar een lepel ervan door de couscous geroerd of gewoon met een stukje vers brood erin dopen. Het kan allemaal!
 

Wat heb je nodig

3 tenen knoflook
bosje peterselie
bosje koriander
sap van 1 citroen
1el olijfolie
6el griekse yoghurt
1tl milde paprika
½ tl gerookte paprika
1tl gemalen komijn

Gebruik flinke bossen kruiden, dus niet de 15g verpakking van de supermarkt, want de kruiden zijn echt de fundering van je saus. De Turkse of Marokkaanse supermarkt verkoopt goede kwaliteit kruiden voor een mooie prijs.

Maak je kruidensaus

Doe alle ingrediënten in een hoge mengbeker (of maatbeker) en zet er de staafmixer op. Pureer het geheel tot een gladde saus. Proef en kijk of je meer of minder kruiden/smaakmakers er nog door heen wilt.

Als marinade voor vis

Gebruik je de saus als marinade voor je vis, doe dan de vis in een ovenschaal en bedek met een goede laag Chermoula. Laat een half uurtje staan voor je de vis in een hete oven bakt. Lekker met bijvoorbeeld schelvisfilet of stukjes kabeljauw. Ondanks dat ik het niet had verwacht vanwege de vele knoflook smulde ook onze peuter er van mee.

Gepubliceerd op 19 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!