Smulpaapje kookt! – Chermoula (Marokkaanse kruidensaus)



Deze kruidensaus is multifunctioneel. Wij gebruikten ‘als topping voor vis uit de oven.

Maar een lepel ervan door de couscous geroerd of gewoon met een stukje vers brood erin dopen. Het kan allemaal!
 

Wat heb je nodig

3 tenen knoflook
bosje peterselie
bosje koriander
sap van 1 citroen
1el olijfolie
6el griekse yoghurt
1tl milde paprika
½ tl gerookte paprika
1tl gemalen komijn

Gebruik flinke bossen kruiden, dus niet de 15g verpakking van de supermarkt, want de kruiden zijn echt de fundering van je saus. De Turkse of Marokkaanse supermarkt verkoopt goede kwaliteit kruiden voor een mooie prijs.

Maak je kruidensaus

Doe alle ingrediënten in een hoge mengbeker (of maatbeker) en zet er de staafmixer op. Pureer het geheel tot een gladde saus. Proef en kijk of je meer of minder kruiden/smaakmakers er nog door heen wilt.

Als marinade voor vis

Gebruik je de saus als marinade voor je vis, doe dan de vis in een ovenschaal en bedek met een goede laag Chermoula. Laat een half uurtje staan voor je de vis in een hete oven bakt. Lekker met bijvoorbeeld schelvisfilet of stukjes kabeljauw. Ondanks dat ik het niet had verwacht vanwege de vele knoflook smulde ook onze peuter er van mee.

Gepubliceerd op 19 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.