Smulpaapje kookt! – Chermoula (Marokkaanse kruidensaus)



Deze kruidensaus is multifunctioneel. Wij gebruikten ‘als topping voor vis uit de oven.

Maar een lepel ervan door de couscous geroerd of gewoon met een stukje vers brood erin dopen. Het kan allemaal!
 

Wat heb je nodig

3 tenen knoflook
bosje peterselie
bosje koriander
sap van 1 citroen
1el olijfolie
6el griekse yoghurt
1tl milde paprika
½ tl gerookte paprika
1tl gemalen komijn

Gebruik flinke bossen kruiden, dus niet de 15g verpakking van de supermarkt, want de kruiden zijn echt de fundering van je saus. De Turkse of Marokkaanse supermarkt verkoopt goede kwaliteit kruiden voor een mooie prijs.

Maak je kruidensaus

Doe alle ingrediënten in een hoge mengbeker (of maatbeker) en zet er de staafmixer op. Pureer het geheel tot een gladde saus. Proef en kijk of je meer of minder kruiden/smaakmakers er nog door heen wilt.

Als marinade voor vis

Gebruik je de saus als marinade voor je vis, doe dan de vis in een ovenschaal en bedek met een goede laag Chermoula. Laat een half uurtje staan voor je de vis in een hete oven bakt. Lekker met bijvoorbeeld schelvisfilet of stukjes kabeljauw. Ondanks dat ik het niet had verwacht vanwege de vele knoflook smulde ook onze peuter er van mee.

Gepubliceerd op 19 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.