Chocolade Chai muffins
Chai muffins
Ik heb een theefase. Niet alleen om te drinken, maar vooral om mee te koken en bakken. Na de hangop en de amandelcake die ik met de thee van Dilmah maakte, vond ik in de FDbox van Foodelicious de lekkerste Chai thee die ik tot nu toe heb geproefd.
En ook met die thee kun je dus weer veel meer dan alleen er een kop thee van te zetten. Deze muffins zijn daar wel weer het beste bewijs van!
Voor 12 muffins
230g bloem
80g bruine basterdsuiker
1 ½ tl bakpoeder
1el cacao
100g chocolate chips
80ml zonnebloemolie
300ml warme melk
2tl losse Chai thee (Foodelicious)
1 ei
Muffinblik, ingevet. Oven voorverwarmen 175C (hetelucht)
Chocolade muffins met chai
Begin met de melk warm te maken, doe in een thee-ei de losse thee en hang die in de melk. Hoe langer je ‘laat trekken hoe meer smaak de melk en dus ook de muffins krijgen. Proef dus voor je de melk straks bij het beslag doet! Je kunt dit uiteraard ook doen met twee zakjes chai (Celestial heeft ook lekkere chai)
Bakken met Chai thee
Meng in een grote kom de droge ingrediënten en in een maatbeker de olie, melk en het ei. Die twee meng je tot één beslag, waar je als laatste de chocolatechips bij doet en er door heen mengt. Verdeel het beslag over de holtes van het muffinblik en bak dit 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen, voor je ze vers, want dan zijn ze toch echt het lekkerst, met een grote kop Chai thee serveert.
Chai = thee
Eigenlijk is het niet juist om het chai thee te noemen, want chai betekent in het Indiaas al thee. Maar voor ons is het een aanduiding dat de thee chai kruiden en specerijen in zich heeft. Het is een van mijn favoriete theesoorten.
Gepubliceerd op 27 februari 2015