Smulpaapje kookt! – De perfecte Chai Latte



Warme melk, daar hou ik niet zo van. Warme melk met thee en specerijen daarentegen is een ware traktatie. Dat is wat een Chai Latte in principe is.

Zeker ook voor kinderen is dit een heerlijk verwarmend drankje tijdens de koude winterdagen. Probeer maar eens!

Voor 2 grote mokken

400ml heet water
1el kerstthee (ik gebruikte die van Betjeman, reguliere zwarte thee kan ook)
1cm verse gember, geschild en in stukjes
2 kaneelstokjes
1 stokje vanille, opengesneden en zaadjes eruit (stokje niet weggooien!
2 steranijs
1 kruidnagel
3 kardemom peulen, opengemaakt
sinaasappelschil naar smaak

Warme melk
Honing, naar smaak
Gemalen kaneel, naar smaak

Zelfgemaakte Chai

Begin met het water te koken. Als dat gekookt is laat je het even een minuutje staan, voordat je het in een klein pannetje doet samen met de thee en alle specerijen en het opengesneden vanillestokje. Laat dit op een heel zacht vuur minstens 15 minuten trekken. Hoe langer het staat, des te meer tijd de specerijen hebben om hun smaak af te geven. Let wel op dat je ook niet overdrijft en het té lang laat staan, daar wordt de thee bitter (en dus niet lekker) van.

Verwarm tot slot de melk. Volle melk geeft een rijkere smaak. Ik gebruikte halfvolle van Arla, omdat die ook heerlijk romig is. Ik verwarmde mijn melk in de cappucino opschuimer, dan krijg je als bonus zo’n lekker schuim laagje. Maar voor de smaak maakt het niet uit hoe je de melk verwarmd.

Chai met honing & kaneel

Pak een groot glas, of een grote mok. Giet hier de helft van het theemengsel (door een zeefje!) in en doe daar de helft van de melk bij. Breng verder op smaak met honing en bestrooi met gemalen kaneel!

Dit recept is mijn variant op het recept uit het kookboek Hemels.

Gepubliceerd op 3 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.