Smulpaapje kookt! – Carrotcake met kokos



Eigenlijk is deze cake onderdeel van je dagelijkse groente inname, er zit tenslotte echt wortel in. Helaas niet genoeg om aan je dagelijkse behoefte te voldoen, maar toch.

Zoek je een betere reden om ‘te bakken, dan denk ik dat ‘ont-zettend lekker’ wel het beste argument is!

Voor één cake, ongeveer 12 plakken

100ml zonnebloemolie
125g halfvolle yoghurt
2 eieren
1tl vanille
225g bloem
150g fijn geraspte wortel
175g suiker
75g geraspte kokos
65g pecannoten, grof gehakt
1tl bakpoeder
1tl kaneel
½ tl zout
¼ tl nootmuskaat
¼ tl bakingsoda

Oven voorverwarmen op 175C Cakeblik voorzien van bakpapier

Carrotcake maak je zo

In één kom meng je de bloem, wortel, suiker, kokos, pecan noten, bakpoeder, kaneel, zout, nootmuskaat en bakingsoda goed door elkaar. In een maatbeker de zonnebloemolie, eieren en vanille. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng even door elkaar. Dan nog de yoghurt erbij, nog een keer goed mengen en giet dit in het cakeblik.

Bak de carrotcake in de voorverwarmde oven, ongeveer 55 minuten. Met een satéprikker controleer je of de cake gaar is. Komt die schoon uit de cake, dan kun je hem eruit halen. Laat even afkoelen in het blik, voor je de cake op een rooster verder laat afkoelen.

Gepubliceerd op 23 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.