Smulpaapje kookt! – Carolines gemarineerde kipvleugeltjes



Caroline stuurde meerdere favorieten in, waaronder haar familie favoriet, deze gekruide kipvleugeltjes. Lekker bij een rijstgerecht of als borrelhapje, zoals wij deden. Omdat we niet de precieze hoeveelheden wisten ben ik wat gaan uitproberen.

Het resultaat waren deze heerlijke, kleverige kippetjes. Met een beetje pit door de chilisaus en knoflook. Maar zacht genoeg door de honing. Ideaal dus om ook met kinderen te kluiven!

Voor een grote schaal heb je nodig

1kg kipvleugels
5el ketjap
3el chilisaus
2el honing
2 teentjes knoflook
1 sinaasappel, rasp

Marinade voor de kip

Doe de kipvleugels en alle andere ingrediënten in een grote kom of handiger nog grote plastic zak (denk pedaalemmerzakje) en kneed de marinade goed in de kip, zodat alles er onder zit. Leg dit nu in de koelkast en laat zo lang mogelijk marineren. Liefst de hele dag, want hoe langer je marineert des te lekkerder je kip wordt.

Pittige kipvleugels

Verwarm de oven voor op 200C. Haal de kip uit de marinade en leg op een bakplaat die je bedekt met een dubbele laag aluminiumfolie. Bestrijk eventueel nog met wat extra marinade. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kip 20 minuten, tot ‘ie mooi goudbruin kleurt. Laat even afkoelen en serveer dan met eventueel nog wat extra chilisaus om in te dippen. Of serveer bij je favoriete rijstgerecht.

 

 

Gepubliceerd op 5 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.