Smulpaapje kookt! – Carolines gemarineerde kipvleugeltjes
Caroline stuurde meerdere favorieten in, waaronder haar familie favoriet, deze gekruide kipvleugeltjes. Lekker bij een rijstgerecht of als borrelhapje, zoals wij deden. Omdat we niet de precieze hoeveelheden wisten ben ik wat gaan uitproberen.
Het resultaat waren deze heerlijke, kleverige kippetjes. Met een beetje pit door de chilisaus en knoflook. Maar zacht genoeg door de honing. Ideaal dus om ook met kinderen te kluiven!
Voor een grote schaal heb je nodig
1kg kipvleugels
5el ketjap
3el chilisaus
2el honing
2 teentjes knoflook
1 sinaasappel, rasp
Marinade voor de kip
Doe de kipvleugels en alle andere ingrediënten in een grote kom of handiger nog grote plastic zak (denk pedaalemmerzakje) en kneed de marinade goed in de kip, zodat alles er onder zit. Leg dit nu in de koelkast en laat zo lang mogelijk marineren. Liefst de hele dag, want hoe langer je marineert des te lekkerder je kip wordt.
Pittige kipvleugels
Verwarm de oven voor op 200C. Haal de kip uit de marinade en leg op een bakplaat die je bedekt met een dubbele laag aluminiumfolie. Bestrijk eventueel nog met wat extra marinade. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kip 20 minuten, tot ‘ie mooi goudbruin kleurt. Laat even afkoelen en serveer dan met eventueel nog wat extra chilisaus om in te dippen. Of serveer bij je favoriete rijstgerecht.
Gepubliceerd op 5 augustus 2014