Smulpaapje kookt! – Carolines gemarineerde kipvleugeltjes



Caroline stuurde meerdere favorieten in, waaronder haar familie favoriet, deze gekruide kipvleugeltjes. Lekker bij een rijstgerecht of als borrelhapje, zoals wij deden. Omdat we niet de precieze hoeveelheden wisten ben ik wat gaan uitproberen.

Het resultaat waren deze heerlijke, kleverige kippetjes. Met een beetje pit door de chilisaus en knoflook. Maar zacht genoeg door de honing. Ideaal dus om ook met kinderen te kluiven!

Voor een grote schaal heb je nodig

1kg kipvleugels
5el ketjap
3el chilisaus
2el honing
2 teentjes knoflook
1 sinaasappel, rasp

Marinade voor de kip

Doe de kipvleugels en alle andere ingrediënten in een grote kom of handiger nog grote plastic zak (denk pedaalemmerzakje) en kneed de marinade goed in de kip, zodat alles er onder zit. Leg dit nu in de koelkast en laat zo lang mogelijk marineren. Liefst de hele dag, want hoe langer je marineert des te lekkerder je kip wordt.

Pittige kipvleugels

Verwarm de oven voor op 200C. Haal de kip uit de marinade en leg op een bakplaat die je bedekt met een dubbele laag aluminiumfolie. Bestrijk eventueel nog met wat extra marinade. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kip 20 minuten, tot ‘ie mooi goudbruin kleurt. Laat even afkoelen en serveer dan met eventueel nog wat extra chilisaus om in te dippen. Of serveer bij je favoriete rijstgerecht.

 

 

Gepubliceerd op 5 augustus 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd