Smulpaapje kookt! – Carolines gemarineerde kipvleugeltjes



Caroline stuurde meerdere favorieten in, waaronder haar familie favoriet, deze gekruide kipvleugeltjes. Lekker bij een rijstgerecht of als borrelhapje, zoals wij deden. Omdat we niet de precieze hoeveelheden wisten ben ik wat gaan uitproberen.

Het resultaat waren deze heerlijke, kleverige kippetjes. Met een beetje pit door de chilisaus en knoflook. Maar zacht genoeg door de honing. Ideaal dus om ook met kinderen te kluiven!

Voor een grote schaal heb je nodig

1kg kipvleugels
5el ketjap
3el chilisaus
2el honing
2 teentjes knoflook
1 sinaasappel, rasp

Marinade voor de kip

Doe de kipvleugels en alle andere ingrediënten in een grote kom of handiger nog grote plastic zak (denk pedaalemmerzakje) en kneed de marinade goed in de kip, zodat alles er onder zit. Leg dit nu in de koelkast en laat zo lang mogelijk marineren. Liefst de hele dag, want hoe langer je marineert des te lekkerder je kip wordt.

Pittige kipvleugels

Verwarm de oven voor op 200C. Haal de kip uit de marinade en leg op een bakplaat die je bedekt met een dubbele laag aluminiumfolie. Bestrijk eventueel nog met wat extra marinade. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kip 20 minuten, tot ‘ie mooi goudbruin kleurt. Laat even afkoelen en serveer dan met eventueel nog wat extra chilisaus om in te dippen. Of serveer bij je favoriete rijstgerecht.

 

 

Gepubliceerd op 5 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.