Smulpaapje kookt! – Brownie met bietjes



Of iets kon bedenken voor de voorgekookte bietjes die we in de supermarkt vinden. Een typisch geval van #pimpmyfood. Persoonlijk hou ik van bietjes. Maar ik weet ook dat niet heel veel kinderen van deze aardse smaak houden. De meeste volwassenen vinden het al een uitdaging.

Dus combineerde ik het met een ingrediënt waar bijna iedereen wel van houdt. Chocola!

Voor ongeveer 24 brownies

250g lichte basterdsuiker
3 eieren
1tl vanille
200g chocola, 70% in grove stukken
500g voorgekookte, schoongemaakte bietjes, in kwarten
100g zachte boter
100g bloem

Keukenmachine
Brownieblik
Oven voorverwarmen op 180C

Brownies met bietjes

Doe de suiker, vanille en eieren samen in een kom en met een handmixer klop je deze luchtig. Tot ze lichtgeel en schuimig zijn (een minuut of twee). In een keukenmachine combineer je de chocola, bietjes, boter. Laat de keukenmachine draaien tot alles in elkaar is opgenomen en goed gemalen is. Je houdt een bietjespuree over.

Bijzondere combinatie

Spatel de bietjes/chocoladepuree door je luchtig geklopte eieren heen. Niet te hard roeren, je wilt zoveel mogelijk lucht erin houden. Als laatste zeef je de bloem erdoor en spatel je die door het mengsel. Bedek het blik met een vel bakpapier en doe daar het beslag in. Strijk de bovenkant mooi glad

Chocola en bietjes

Bak de brownies ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. De lekkerste brownies zijn van binnen smeuïg, dus bak ze niet te lang. De binnenkant moet niet door en door gaar zijn, want dan wordt het cake. Laat afkoelen in het blik, voordat je ze in stukjes snijd. Ik ben héél benieuwd hoe jullie deze combinatie gaan vinden. De deelnemers aan mijn bakworkshop waren het testpanel voor dit recept en daar gingen de bordjes bijna allemaal schoon op!

 

Gepubliceerd op 23 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.