Smulpaapje kookt! – Brownie met bietjes



Of iets kon bedenken voor de voorgekookte bietjes die we in de supermarkt vinden. Een typisch geval van #pimpmyfood. Persoonlijk hou ik van bietjes. Maar ik weet ook dat niet heel veel kinderen van deze aardse smaak houden. De meeste volwassenen vinden het al een uitdaging.

Dus combineerde ik het met een ingrediënt waar bijna iedereen wel van houdt. Chocola!

Voor ongeveer 24 brownies

250g lichte basterdsuiker
3 eieren
1tl vanille
200g chocola, 70% in grove stukken
500g voorgekookte, schoongemaakte bietjes, in kwarten
100g zachte boter
100g bloem

Keukenmachine
Brownieblik
Oven voorverwarmen op 180C

Brownies met bietjes

Doe de suiker, vanille en eieren samen in een kom en met een handmixer klop je deze luchtig. Tot ze lichtgeel en schuimig zijn (een minuut of twee). In een keukenmachine combineer je de chocola, bietjes, boter. Laat de keukenmachine draaien tot alles in elkaar is opgenomen en goed gemalen is. Je houdt een bietjespuree over.

Bijzondere combinatie

Spatel de bietjes/chocoladepuree door je luchtig geklopte eieren heen. Niet te hard roeren, je wilt zoveel mogelijk lucht erin houden. Als laatste zeef je de bloem erdoor en spatel je die door het mengsel. Bedek het blik met een vel bakpapier en doe daar het beslag in. Strijk de bovenkant mooi glad

Chocola en bietjes

Bak de brownies ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. De lekkerste brownies zijn van binnen smeuïg, dus bak ze niet te lang. De binnenkant moet niet door en door gaar zijn, want dan wordt het cake. Laat afkoelen in het blik, voordat je ze in stukjes snijd. Ik ben héél benieuwd hoe jullie deze combinatie gaan vinden. De deelnemers aan mijn bakworkshop waren het testpanel voor dit recept en daar gingen de bordjes bijna allemaal schoon op!

 

Gepubliceerd op 23 oktober 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd