Smulpaapje kookt! – Brownie met bietjes



Of iets kon bedenken voor de voorgekookte bietjes die we in de supermarkt vinden. Een typisch geval van #pimpmyfood. Persoonlijk hou ik van bietjes. Maar ik weet ook dat niet heel veel kinderen van deze aardse smaak houden. De meeste volwassenen vinden het al een uitdaging.

Dus combineerde ik het met een ingrediënt waar bijna iedereen wel van houdt. Chocola!

Voor ongeveer 24 brownies

250g lichte basterdsuiker
3 eieren
1tl vanille
200g chocola, 70% in grove stukken
500g voorgekookte, schoongemaakte bietjes, in kwarten
100g zachte boter
100g bloem

Keukenmachine
Brownieblik
Oven voorverwarmen op 180C

Brownies met bietjes

Doe de suiker, vanille en eieren samen in een kom en met een handmixer klop je deze luchtig. Tot ze lichtgeel en schuimig zijn (een minuut of twee). In een keukenmachine combineer je de chocola, bietjes, boter. Laat de keukenmachine draaien tot alles in elkaar is opgenomen en goed gemalen is. Je houdt een bietjespuree over.

Bijzondere combinatie

Spatel de bietjes/chocoladepuree door je luchtig geklopte eieren heen. Niet te hard roeren, je wilt zoveel mogelijk lucht erin houden. Als laatste zeef je de bloem erdoor en spatel je die door het mengsel. Bedek het blik met een vel bakpapier en doe daar het beslag in. Strijk de bovenkant mooi glad

Chocola en bietjes

Bak de brownies ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. De lekkerste brownies zijn van binnen smeuïg, dus bak ze niet te lang. De binnenkant moet niet door en door gaar zijn, want dan wordt het cake. Laat afkoelen in het blik, voordat je ze in stukjes snijd. Ik ben héél benieuwd hoe jullie deze combinatie gaan vinden. De deelnemers aan mijn bakworkshop waren het testpanel voor dit recept en daar gingen de bordjes bijna allemaal schoon op!

 

Gepubliceerd op 23 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.