Smulpaapje kookt! – Brownie met bietjes



Of iets kon bedenken voor de voorgekookte bietjes die we in de supermarkt vinden. Een typisch geval van #pimpmyfood. Persoonlijk hou ik van bietjes. Maar ik weet ook dat niet heel veel kinderen van deze aardse smaak houden. De meeste volwassenen vinden het al een uitdaging.

Dus combineerde ik het met een ingrediënt waar bijna iedereen wel van houdt. Chocola!

Voor ongeveer 24 brownies

250g lichte basterdsuiker
3 eieren
1tl vanille
200g chocola, 70% in grove stukken
500g voorgekookte, schoongemaakte bietjes, in kwarten
100g zachte boter
100g bloem

Keukenmachine
Brownieblik
Oven voorverwarmen op 180C

Brownies met bietjes

Doe de suiker, vanille en eieren samen in een kom en met een handmixer klop je deze luchtig. Tot ze lichtgeel en schuimig zijn (een minuut of twee). In een keukenmachine combineer je de chocola, bietjes, boter. Laat de keukenmachine draaien tot alles in elkaar is opgenomen en goed gemalen is. Je houdt een bietjespuree over.

Bijzondere combinatie

Spatel de bietjes/chocoladepuree door je luchtig geklopte eieren heen. Niet te hard roeren, je wilt zoveel mogelijk lucht erin houden. Als laatste zeef je de bloem erdoor en spatel je die door het mengsel. Bedek het blik met een vel bakpapier en doe daar het beslag in. Strijk de bovenkant mooi glad

Chocola en bietjes

Bak de brownies ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. De lekkerste brownies zijn van binnen smeuïg, dus bak ze niet te lang. De binnenkant moet niet door en door gaar zijn, want dan wordt het cake. Laat afkoelen in het blik, voordat je ze in stukjes snijd. Ik ben héél benieuwd hoe jullie deze combinatie gaan vinden. De deelnemers aan mijn bakworkshop waren het testpanel voor dit recept en daar gingen de bordjes bijna allemaal schoon op!

 

Gepubliceerd op 23 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!