Smulpaapje kookt! – Broccoli thijmsoep



Niet zo vullend, gezond én lekker als een kom zelfgemaakte soep. Als lunch (mee naar kantoor, in thermosfles) of als warme maaltijd ’s avonds met wat vers brood erbij.

Deze soep staat in een kwartiertje op tafel en laat zich ook heel fijn invriezen voor drukke dagen.

Voor één grote pan soep

500g broccoli, in grove stukken (met stronk)
1 sjalotje, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
1el olijfolie
1,25L bouillon (naar keuze)
1 aardappel, in blokjes
klein bosje thijm (ongeveer 10 takjes), samengebonden

Soep in een handomdraai

Verhit in een grote pan doe olijfolie en fruit de sjalot en knoflook daarin een paar minuutjes op zacht vuur aan. Ze hoeven geen kleur te krijgen, alleen smaak af te geven. Doe de broccoli en aardappel erbij, roer even om en giet er dan de bouillon bij. Leg het samengebonden takje thijm erop en breng aan de kook. De thijm vind je op deze manier straks makkelijker terug, hij hoeft namelijk alleen zijn smaak af te geven.

Makkelijke maaltijd

Laat de soep nu 10-15 minuten pruttelen, totdat de broccoli mooi beetgaar is. Haal de thijm eruit. Met een staafmixer pureer je het nu tot een gladde soep. Breng op smaak met wat versgemalen peper en een klein beetje zout. De soep iets rijker maken? Doe er eens wat uitgebakken spekjes door, als doordeweekse maaltijd. Of garneer met Hollandse garnaaltjes en serveer de soep voorafgaand aan een etentje thuis.

Gepubliceerd op 29 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.