Smulpaapje kookt! – Broccoli thijmsoep



Niet zo vullend, gezond én lekker als een kom zelfgemaakte soep. Als lunch (mee naar kantoor, in thermosfles) of als warme maaltijd ’s avonds met wat vers brood erbij.

Deze soep staat in een kwartiertje op tafel en laat zich ook heel fijn invriezen voor drukke dagen.

Voor één grote pan soep

500g broccoli, in grove stukken (met stronk)
1 sjalotje, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
1el olijfolie
1,25L bouillon (naar keuze)
1 aardappel, in blokjes
klein bosje thijm (ongeveer 10 takjes), samengebonden

Soep in een handomdraai

Verhit in een grote pan doe olijfolie en fruit de sjalot en knoflook daarin een paar minuutjes op zacht vuur aan. Ze hoeven geen kleur te krijgen, alleen smaak af te geven. Doe de broccoli en aardappel erbij, roer even om en giet er dan de bouillon bij. Leg het samengebonden takje thijm erop en breng aan de kook. De thijm vind je op deze manier straks makkelijker terug, hij hoeft namelijk alleen zijn smaak af te geven.

Makkelijke maaltijd

Laat de soep nu 10-15 minuten pruttelen, totdat de broccoli mooi beetgaar is. Haal de thijm eruit. Met een staafmixer pureer je het nu tot een gladde soep. Breng op smaak met wat versgemalen peper en een klein beetje zout. De soep iets rijker maken? Doe er eens wat uitgebakken spekjes door, als doordeweekse maaltijd. Of garneer met Hollandse garnaaltjes en serveer de soep voorafgaand aan een etentje thuis.

Gepubliceerd op 29 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.