Broccoli mosterdsoep



Verse soep met broccoli maak je heel eenvoudig zelf, zonder pakjes of zakjes. Je broccolisoep staat in nog geen kwartier op tafel!

Tijdens de koudere maanden is er niets lekkerder dan een kom  soep. En hoe fijn dat verse groentesoep in letterlijk 15 minuten gemaakt is. Ook als je niet kunt koken kun je soep maken!

Deze heerlijke, vitaminerijke broccolisoep krijgt wat extra oempf doordat ik er aan het eind nog wat mosterd door heen roer. Wil je een romigere broccolisoep dan kun je in plaats van mosterd ook een lepel crème fraiche erdoor doen.

Maar hoe fijn dat met maar een paar ingrediënten, in een kwartier, zo’n verwarmende, gezonde kom soep op tafel staat.

Voor 4 grote kommen

750g – 1kg broccoli, in roosjes
1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1 el olie
1,25 – 1,5L kippen- of groentebouillon
1-2 el grove mosterd
zout & peper
geraspte (Cheddar) kaas, extra belegen

verder nodig: blender/staafmixer

Broccolisoep

Verse broccolisoep

Als basis voor je verse broccolisoep begin je met in een grote (soep)pan de olie te verwarmen. Fruit daarin, een paar minuten de sjalot en knoflook aan. Dan gaan de broccoliroosjes erbij, even omscheppen, en dan giet je genoeg bouillon erbij dat de broccoliroosjes onderstaan. Vuur omhoog, aan de kook brengen en 10 minuten laten pruttelen tot de broccoli gaar is.

Makkelijk soeprecept

Met een staafmixer (of als je hebt, in de blender) maak je nu de broccoli helemaal fijn, tot je een gladde soep overhoudt. Breng op smaak met zout en goed wat versgemalen zwarte peper. Tot slot roer je de mosterd erdoor (begin met een eetlepel, meer kan daarna nog altijd) tot die goed is opgenomen. Serveer met heel veel liefde en wat extra geraspte kaas in de kom. Als dat geen makkelijk soeprecept is?!

Gepubliceerd op 2 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.