Smulpaapje kookt! Briochebroodpudding met mango



Als je een goede rijpe mango op de markt te pakken hebt, neem er dit weekend dan twee mee!

Niet alleen kun je dan de tropische kip maken. Je hebt ook meteen de basis voor dit heerlijke dessert te pakken. En heeft jouw bakker/supermarkt geen brioche in huis, gebruik dan croissants.

Voor vier personen

Een ovenschaal, ingevet
6 sneetjes brioche (of zoveel er in je ovenschaal passen)
Roomboter
2 el jam
1 mango, schoongemaakt en in reepjes gesneden
1 mandarijn
1 el, bruine suiker
4 el (bloed)sinaasappelsap (versgeperst)

Verwarm de oven voor op 200C

Rotterdamsche confituur

Beboter de sneetjes brioche en leg die, dakpansgewijs, in de ovenschaal. Zorg dat de hele bodem goed bedekt is. Besmeer dit met de jam van jouw keuze. Wij gebruikten Sinaasappel/wortel jam met kardemom van Rotterdamsche confituur, maar een neutralere abrikozenjam kan ook prima.

Gezonder dan klassieke broodpudding

Beleg met de reepjes verse mango en maak in het midden een mooi zonnetje met mandarijnpartjes. Besprenkel alles met de suiker en giet het sap over de brioche, zodat die lekker vochtig is. Bak 20 minuten tot de randjes van de brioche goudbruin kleuren en iets knapperig zijn. Serveer warm!

Wil je ook een keer de klassieke broodpudding maken? Kijk dan eens naar dit recept!
 

Gepubliceerd op 6 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.