Smulpaapje kookt! Briochebroodpudding met mango



Als je een goede rijpe mango op de markt te pakken hebt, neem er dit weekend dan twee mee!

Niet alleen kun je dan de tropische kip maken. Je hebt ook meteen de basis voor dit heerlijke dessert te pakken. En heeft jouw bakker/supermarkt geen brioche in huis, gebruik dan croissants.

Voor vier personen

Een ovenschaal, ingevet
6 sneetjes brioche (of zoveel er in je ovenschaal passen)
Roomboter
2 el jam
1 mango, schoongemaakt en in reepjes gesneden
1 mandarijn
1 el, bruine suiker
4 el (bloed)sinaasappelsap (versgeperst)

Verwarm de oven voor op 200C

Rotterdamsche confituur

Beboter de sneetjes brioche en leg die, dakpansgewijs, in de ovenschaal. Zorg dat de hele bodem goed bedekt is. Besmeer dit met de jam van jouw keuze. Wij gebruikten Sinaasappel/wortel jam met kardemom van Rotterdamsche confituur, maar een neutralere abrikozenjam kan ook prima.

Gezonder dan klassieke broodpudding

Beleg met de reepjes verse mango en maak in het midden een mooi zonnetje met mandarijnpartjes. Besprenkel alles met de suiker en giet het sap over de brioche, zodat die lekker vochtig is. Bak 20 minuten tot de randjes van de brioche goudbruin kleuren en iets knapperig zijn. Serveer warm!

Wil je ook een keer de klassieke broodpudding maken? Kijk dan eens naar dit recept!
 

Gepubliceerd op 6 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!