Smulpaapje kookt! Briochebroodpudding met mango



Als je een goede rijpe mango op de markt te pakken hebt, neem er dit weekend dan twee mee!

Niet alleen kun je dan de tropische kip maken. Je hebt ook meteen de basis voor dit heerlijke dessert te pakken. En heeft jouw bakker/supermarkt geen brioche in huis, gebruik dan croissants.

Voor vier personen

Een ovenschaal, ingevet
6 sneetjes brioche (of zoveel er in je ovenschaal passen)
Roomboter
2 el jam
1 mango, schoongemaakt en in reepjes gesneden
1 mandarijn
1 el, bruine suiker
4 el (bloed)sinaasappelsap (versgeperst)

Verwarm de oven voor op 200C

Rotterdamsche confituur

Beboter de sneetjes brioche en leg die, dakpansgewijs, in de ovenschaal. Zorg dat de hele bodem goed bedekt is. Besmeer dit met de jam van jouw keuze. Wij gebruikten Sinaasappel/wortel jam met kardemom van Rotterdamsche confituur, maar een neutralere abrikozenjam kan ook prima.

Gezonder dan klassieke broodpudding

Beleg met de reepjes verse mango en maak in het midden een mooi zonnetje met mandarijnpartjes. Besprenkel alles met de suiker en giet het sap over de brioche, zodat die lekker vochtig is. Bak 20 minuten tot de randjes van de brioche goudbruin kleuren en iets knapperig zijn. Serveer warm!

Wil je ook een keer de klassieke broodpudding maken? Kijk dan eens naar dit recept!
 

Gepubliceerd op 6 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.