Smulpaapje kookt! Briochebroodpudding met mango
Als je een goede rijpe mango op de markt te pakken hebt, neem er dit weekend dan twee mee!
Niet alleen kun je dan de tropische kip maken. Je hebt ook meteen de basis voor dit heerlijke dessert te pakken. En heeft jouw bakker/supermarkt geen brioche in huis, gebruik dan croissants.
Voor vier personen
Een ovenschaal, ingevet
6 sneetjes brioche (of zoveel er in je ovenschaal passen)
Roomboter
2 el jam
1 mango, schoongemaakt en in reepjes gesneden
1 mandarijn
1 el, bruine suiker
4 el (bloed)sinaasappelsap (versgeperst)
Verwarm de oven voor op 200C
Rotterdamsche confituur
Beboter de sneetjes brioche en leg die, dakpansgewijs, in de ovenschaal. Zorg dat de hele bodem goed bedekt is. Besmeer dit met de jam van jouw keuze. Wij gebruikten Sinaasappel/wortel jam met kardemom van Rotterdamsche confituur, maar een neutralere abrikozenjam kan ook prima.
Gezonder dan klassieke broodpudding
Beleg met de reepjes verse mango en maak in het midden een mooi zonnetje met mandarijnpartjes. Besprenkel alles met de suiker en giet het sap over de brioche, zodat die lekker vochtig is. Bak 20 minuten tot de randjes van de brioche goudbruin kleuren en iets knapperig zijn. Serveer warm!
Wil je ook een keer de klassieke broodpudding maken? Kijk dan eens naar dit recept!
Gepubliceerd op 6 maart 2014