Smulpaapje kookt! – Bramen cobbler met maple syrup



Als je in de buurt van een bos of park woont waar bramenstruiken staat is nú de tijd om je slag te slaan. Moeder natuur heeft struiken vól rijpe bramen hangen, klaar om geplukt te worden. Een mooier kadootje is er niet!

Of toch wel? Want met die bramen kun je – naast bijvoorbeeld jam – dit geweldige Amerikaanse dessert maken. Een feestelijke afsluiting van je maaltijd en weer eens wat anders dan een bakje vla of yoghurt 😉

Voor 6-8 personen

700 – 800g bramen (of gebruik ontdooide diepvriesbramen, uitgelekt)
50ml Maple Syrup
1tl vanille extract
1-2 el bloem (mochten de bramen heel vochtig van sap zijn)

Voor de topping

90g koude boter, in blokjes
175g bloem
80g suiker
100ml karnemelk
1tl vanille extract
1 ei

Oven voorverwarmen op 175C

Koken met Maple Syrup

Vet een grote ovenschaal in met een beetje boter. Meng de bramen met de Maple Syrup en vanille. Als er erg veel sap uit de bramen komt hussel dan ook wat bloem er door heen. Doe dit bramenmengsel in de ingevette ovenschaal

Dessert uit de oven

In een aparte kom de bloem en suiker mengen. Met je handen verkruimel je nu de boter hier doorheen tot je een zanderig deeg hebt. Meng in een maatbeker de karnemelk, vanille en het ei en doe dit bij het bloemmengsel, goed door roeren. Van dit beslag lepel je hoopjes op de bramen. Je hoeft er niet een gelijkmatig geheel van te maken.

Bak de cobbler een minuut of veertig in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is. Laat even iets afkoelen, je wilt het lauwwarm eten. Schep in schaaltje en serveer als dessert.

Variaties

Je kunt dit dessert met eigenlijk alle soorten zacht fruit maken. Denk aan pruimen, nectarines en zelfs mooie rijpe peren!

 

Gepubliceerd op 21 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
18 oktober 2024
nacho's beemster
 
Loaded cheesy Beemster nacho’s

Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!