Smulpaapje kookt! – Bosbessenyoghurt cake



Eigenlijk is deze cake gewoon hartstikke gezond. Er zit fruit in. En zuivel. Kan toch niet slecht zijn? Oké, boter, suiker en eieren zijn niet echt superfoods, maar ze maken een cake wel lekkerder 😉 Maar af en toe even zondigen moet kunnen, zeker in het weekend, vind je ook niet?

Deze cake is door het gebruik van yoghurt heerlijk fris en luchtig. En dat de bosbessen soms naar de bodem zakken is geen ramp, hij smaakt er niks minder lekker om!

Wat heb je nodig

170g zachte boter
170g suiker
3 eieren
190g bloem
7g bakpoeder
snufje zout
2 flinke eetlepels yoghurt (liefst griekse of halfvolle)
125g bosbessen
handje amandelschaafsel

Verhit je oven voor op 170C

Cakebeslag

Mix in een grote kom de boter en suiker tot het mooi bleek en luchtig is. Dan, één voor één, de eieren erbij. Schraap het beslag van de zijkanten van de kom, zodat alles goed gemengd wordt. In een aparte kom zeef je de bloem en bakpoeder bij elkaar en doe je het zout erbij. Dit mengsel nu beetje bij beetje door het ei/suikermengsel mengen. Als laatste de yoghurt en bosbessen erdoor en nog een keer goed mengen.

Tip; zo check je of je cake klaar is

Giet het beslag in een goed ingevet cakeblik en strijk de bovenkant met een paletmes (of een siliconen spatel) goed glad en bestrooi met amandelschaafsel. Bak de cake nu 50-60 minuten in de oven. De cake is gaar en klaar als je er een satéprikker insteekt en die schoon uit de cake komt. Probeer dit voor de eerste keer na 50 minuten. Nog niet gaar? Laat ‘dan nog 5 minuten staan en controleer opnieuw.

Vers het aller-lekkerst

Haal de cake nu uit de oven en laat in het blik goed afkoelen. Dan voorzichtig de randjes lossnijden met een (palet)mes en de cake er voorzichtig, ondersteboven, uithalen. Laat op een plank of rooster nu verder helemaal afkoelen. Meteen serveren, want vers is ‘ie het aller-lekkerst.

Gepubliceerd op 3 juli 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.