Smulpaapje kookt! – Bosbessenyoghurt cake



Eigenlijk is deze cake gewoon hartstikke gezond. Er zit fruit in. En zuivel. Kan toch niet slecht zijn? Oké, boter, suiker en eieren zijn niet echt superfoods, maar ze maken een cake wel lekkerder 😉 Maar af en toe even zondigen moet kunnen, zeker in het weekend, vind je ook niet?

Deze cake is door het gebruik van yoghurt heerlijk fris en luchtig. En dat de bosbessen soms naar de bodem zakken is geen ramp, hij smaakt er niks minder lekker om!

Wat heb je nodig

170g zachte boter
170g suiker
3 eieren
190g bloem
7g bakpoeder
snufje zout
2 flinke eetlepels yoghurt (liefst griekse of halfvolle)
125g bosbessen
handje amandelschaafsel

Verhit je oven voor op 170C

Cakebeslag

Mix in een grote kom de boter en suiker tot het mooi bleek en luchtig is. Dan, één voor één, de eieren erbij. Schraap het beslag van de zijkanten van de kom, zodat alles goed gemengd wordt. In een aparte kom zeef je de bloem en bakpoeder bij elkaar en doe je het zout erbij. Dit mengsel nu beetje bij beetje door het ei/suikermengsel mengen. Als laatste de yoghurt en bosbessen erdoor en nog een keer goed mengen.

Tip; zo check je of je cake klaar is

Giet het beslag in een goed ingevet cakeblik en strijk de bovenkant met een paletmes (of een siliconen spatel) goed glad en bestrooi met amandelschaafsel. Bak de cake nu 50-60 minuten in de oven. De cake is gaar en klaar als je er een satéprikker insteekt en die schoon uit de cake komt. Probeer dit voor de eerste keer na 50 minuten. Nog niet gaar? Laat ‘dan nog 5 minuten staan en controleer opnieuw.

Vers het aller-lekkerst

Haal de cake nu uit de oven en laat in het blik goed afkoelen. Dan voorzichtig de randjes lossnijden met een (palet)mes en de cake er voorzichtig, ondersteboven, uithalen. Laat op een plank of rooster nu verder helemaal afkoelen. Meteen serveren, want vers is ‘ie het aller-lekkerst.

Gepubliceerd op 3 juli 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!