Smulpaapje kookt! – Bosbessenyoghurt cake



Eigenlijk is deze cake gewoon hartstikke gezond. Er zit fruit in. En zuivel. Kan toch niet slecht zijn? Oké, boter, suiker en eieren zijn niet echt superfoods, maar ze maken een cake wel lekkerder 😉 Maar af en toe even zondigen moet kunnen, zeker in het weekend, vind je ook niet?

Deze cake is door het gebruik van yoghurt heerlijk fris en luchtig. En dat de bosbessen soms naar de bodem zakken is geen ramp, hij smaakt er niks minder lekker om!

Wat heb je nodig

170g zachte boter
170g suiker
3 eieren
190g bloem
7g bakpoeder
snufje zout
2 flinke eetlepels yoghurt (liefst griekse of halfvolle)
125g bosbessen
handje amandelschaafsel

Verhit je oven voor op 170C

Cakebeslag

Mix in een grote kom de boter en suiker tot het mooi bleek en luchtig is. Dan, één voor één, de eieren erbij. Schraap het beslag van de zijkanten van de kom, zodat alles goed gemengd wordt. In een aparte kom zeef je de bloem en bakpoeder bij elkaar en doe je het zout erbij. Dit mengsel nu beetje bij beetje door het ei/suikermengsel mengen. Als laatste de yoghurt en bosbessen erdoor en nog een keer goed mengen.

Tip; zo check je of je cake klaar is

Giet het beslag in een goed ingevet cakeblik en strijk de bovenkant met een paletmes (of een siliconen spatel) goed glad en bestrooi met amandelschaafsel. Bak de cake nu 50-60 minuten in de oven. De cake is gaar en klaar als je er een satéprikker insteekt en die schoon uit de cake komt. Probeer dit voor de eerste keer na 50 minuten. Nog niet gaar? Laat ‘dan nog 5 minuten staan en controleer opnieuw.

Vers het aller-lekkerst

Haal de cake nu uit de oven en laat in het blik goed afkoelen. Dan voorzichtig de randjes lossnijden met een (palet)mes en de cake er voorzichtig, ondersteboven, uithalen. Laat op een plank of rooster nu verder helemaal afkoelen. Meteen serveren, want vers is ‘ie het aller-lekkerst.

Gepubliceerd op 3 juli 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!