Smulpaapje kookt! – Bosbessenyoghurt cake



Eigenlijk is deze cake gewoon hartstikke gezond. Er zit fruit in. En zuivel. Kan toch niet slecht zijn? Oké, boter, suiker en eieren zijn niet echt superfoods, maar ze maken een cake wel lekkerder 😉 Maar af en toe even zondigen moet kunnen, zeker in het weekend, vind je ook niet?

Deze cake is door het gebruik van yoghurt heerlijk fris en luchtig. En dat de bosbessen soms naar de bodem zakken is geen ramp, hij smaakt er niks minder lekker om!

Wat heb je nodig

170g zachte boter
170g suiker
3 eieren
190g bloem
7g bakpoeder
snufje zout
2 flinke eetlepels yoghurt (liefst griekse of halfvolle)
125g bosbessen
handje amandelschaafsel

Verhit je oven voor op 170C

Cakebeslag

Mix in een grote kom de boter en suiker tot het mooi bleek en luchtig is. Dan, één voor één, de eieren erbij. Schraap het beslag van de zijkanten van de kom, zodat alles goed gemengd wordt. In een aparte kom zeef je de bloem en bakpoeder bij elkaar en doe je het zout erbij. Dit mengsel nu beetje bij beetje door het ei/suikermengsel mengen. Als laatste de yoghurt en bosbessen erdoor en nog een keer goed mengen.

Tip; zo check je of je cake klaar is

Giet het beslag in een goed ingevet cakeblik en strijk de bovenkant met een paletmes (of een siliconen spatel) goed glad en bestrooi met amandelschaafsel. Bak de cake nu 50-60 minuten in de oven. De cake is gaar en klaar als je er een satéprikker insteekt en die schoon uit de cake komt. Probeer dit voor de eerste keer na 50 minuten. Nog niet gaar? Laat ‘dan nog 5 minuten staan en controleer opnieuw.

Vers het aller-lekkerst

Haal de cake nu uit de oven en laat in het blik goed afkoelen. Dan voorzichtig de randjes lossnijden met een (palet)mes en de cake er voorzichtig, ondersteboven, uithalen. Laat op een plank of rooster nu verder helemaal afkoelen. Meteen serveren, want vers is ‘ie het aller-lekkerst.

Gepubliceerd op 3 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!