Smulpaapje kookt! – Bosbessenyoghurt cake



Eigenlijk is deze cake gewoon hartstikke gezond. Er zit fruit in. En zuivel. Kan toch niet slecht zijn? Oké, boter, suiker en eieren zijn niet echt superfoods, maar ze maken een cake wel lekkerder 😉 Maar af en toe even zondigen moet kunnen, zeker in het weekend, vind je ook niet?

Deze cake is door het gebruik van yoghurt heerlijk fris en luchtig. En dat de bosbessen soms naar de bodem zakken is geen ramp, hij smaakt er niks minder lekker om!

Wat heb je nodig

170g zachte boter
170g suiker
3 eieren
190g bloem
7g bakpoeder
snufje zout
2 flinke eetlepels yoghurt (liefst griekse of halfvolle)
125g bosbessen
handje amandelschaafsel

Verhit je oven voor op 170C

Cakebeslag

Mix in een grote kom de boter en suiker tot het mooi bleek en luchtig is. Dan, één voor één, de eieren erbij. Schraap het beslag van de zijkanten van de kom, zodat alles goed gemengd wordt. In een aparte kom zeef je de bloem en bakpoeder bij elkaar en doe je het zout erbij. Dit mengsel nu beetje bij beetje door het ei/suikermengsel mengen. Als laatste de yoghurt en bosbessen erdoor en nog een keer goed mengen.

Tip; zo check je of je cake klaar is

Giet het beslag in een goed ingevet cakeblik en strijk de bovenkant met een paletmes (of een siliconen spatel) goed glad en bestrooi met amandelschaafsel. Bak de cake nu 50-60 minuten in de oven. De cake is gaar en klaar als je er een satéprikker insteekt en die schoon uit de cake komt. Probeer dit voor de eerste keer na 50 minuten. Nog niet gaar? Laat ‘dan nog 5 minuten staan en controleer opnieuw.

Vers het aller-lekkerst

Haal de cake nu uit de oven en laat in het blik goed afkoelen. Dan voorzichtig de randjes lossnijden met een (palet)mes en de cake er voorzichtig, ondersteboven, uithalen. Laat op een plank of rooster nu verder helemaal afkoelen. Meteen serveren, want vers is ‘ie het aller-lekkerst.

Gepubliceerd op 3 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.