Smulpaapje kookt! – Bosbessencake met citroen & kokos



Yoghurt in een cake, ik vind het zo’n top manier om je cake lekker sappig te houden. Ik gebruikte dit keer een nieuwe yoghurtsoort, Skyr, die qua structuur wat weg heeft van Griekse yoghurt.

Door ook nog eens citroenrasp te gebruiken én bosbessen werd het nóg lekkerder. Oh en het beslag is letterlijk in een handomdraai klaar, dus gauw aan de slag!

Voor één cake (ongeveer 10 plakken)

250g zelfrijzend bakmeel
rasp van 1 citroen
200g zachte boter
150g suiker
3 eieren
1tl vanille extract
4el dikke yoghurt (ik gebruikte Skyr van Arla)
150g bosbessen
4el geraspte kokos (Conimex)

Cakeblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 160C

Bosbessencake

Mix de boter en suiker met een handmixer tot alles crémig is, ga uit van een minuut of 3. Dan één voor één de eieren erbij, terwijl je blijft mixen. Roer er daarna de vanille en yoghurt door heen.

Yoghurt in je cake

In een kom meng je bakmeel, citroen en kokos goed door elkaar. Doe dit nu beetje bij beetje bij het eimengsel, tot alles goed is opgenomen. Tot slot spatel je de bosbessen door het beslag. Giet het nu in het cakeblik en bak een uur in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit de cake komt.

In het blik even laten afkoelen, voor je ‘op een rooster verder helemaal laat afkoelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Gepubliceerd op 27 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.