Smulpaapje kookt! – Bosbessencake met citroen & kokos



Yoghurt in een cake, ik vind het zo’n top manier om je cake lekker sappig te houden. Ik gebruikte dit keer een nieuwe yoghurtsoort, Skyr, die qua structuur wat weg heeft van Griekse yoghurt.

Door ook nog eens citroenrasp te gebruiken én bosbessen werd het nóg lekkerder. Oh en het beslag is letterlijk in een handomdraai klaar, dus gauw aan de slag!

Voor één cake (ongeveer 10 plakken)

250g zelfrijzend bakmeel
rasp van 1 citroen
200g zachte boter
150g suiker
3 eieren
1tl vanille extract
4el dikke yoghurt (ik gebruikte Skyr van Arla)
150g bosbessen
4el geraspte kokos (Conimex)

Cakeblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 160C

Bosbessencake

Mix de boter en suiker met een handmixer tot alles crémig is, ga uit van een minuut of 3. Dan één voor één de eieren erbij, terwijl je blijft mixen. Roer er daarna de vanille en yoghurt door heen.

Yoghurt in je cake

In een kom meng je bakmeel, citroen en kokos goed door elkaar. Doe dit nu beetje bij beetje bij het eimengsel, tot alles goed is opgenomen. Tot slot spatel je de bosbessen door het beslag. Giet het nu in het cakeblik en bak een uur in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit de cake komt.

In het blik even laten afkoelen, voor je ‘op een rooster verder helemaal laat afkoelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Gepubliceerd op 27 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.