Smulpaapje kookt! – Bosbessencake met citroen & kokos



Yoghurt in een cake, ik vind het zo’n top manier om je cake lekker sappig te houden. Ik gebruikte dit keer een nieuwe yoghurtsoort, Skyr, die qua structuur wat weg heeft van Griekse yoghurt.

Door ook nog eens citroenrasp te gebruiken én bosbessen werd het nóg lekkerder. Oh en het beslag is letterlijk in een handomdraai klaar, dus gauw aan de slag!

Voor één cake (ongeveer 10 plakken)

250g zelfrijzend bakmeel
rasp van 1 citroen
200g zachte boter
150g suiker
3 eieren
1tl vanille extract
4el dikke yoghurt (ik gebruikte Skyr van Arla)
150g bosbessen
4el geraspte kokos (Conimex)

Cakeblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 160C

Bosbessencake

Mix de boter en suiker met een handmixer tot alles crémig is, ga uit van een minuut of 3. Dan één voor één de eieren erbij, terwijl je blijft mixen. Roer er daarna de vanille en yoghurt door heen.

Yoghurt in je cake

In een kom meng je bakmeel, citroen en kokos goed door elkaar. Doe dit nu beetje bij beetje bij het eimengsel, tot alles goed is opgenomen. Tot slot spatel je de bosbessen door het beslag. Giet het nu in het cakeblik en bak een uur in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit de cake komt.

In het blik even laten afkoelen, voor je ‘op een rooster verder helemaal laat afkoelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Gepubliceerd op 27 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.