Smulpaapje kookt! – Bosbessencake met citroen & kokos



Yoghurt in een cake, ik vind het zo’n top manier om je cake lekker sappig te houden. Ik gebruikte dit keer een nieuwe yoghurtsoort, Skyr, die qua structuur wat weg heeft van Griekse yoghurt.

Door ook nog eens citroenrasp te gebruiken én bosbessen werd het nóg lekkerder. Oh en het beslag is letterlijk in een handomdraai klaar, dus gauw aan de slag!

Voor één cake (ongeveer 10 plakken)

250g zelfrijzend bakmeel
rasp van 1 citroen
200g zachte boter
150g suiker
3 eieren
1tl vanille extract
4el dikke yoghurt (ik gebruikte Skyr van Arla)
150g bosbessen
4el geraspte kokos (Conimex)

Cakeblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 160C

Bosbessencake

Mix de boter en suiker met een handmixer tot alles crémig is, ga uit van een minuut of 3. Dan één voor één de eieren erbij, terwijl je blijft mixen. Roer er daarna de vanille en yoghurt door heen.

Yoghurt in je cake

In een kom meng je bakmeel, citroen en kokos goed door elkaar. Doe dit nu beetje bij beetje bij het eimengsel, tot alles goed is opgenomen. Tot slot spatel je de bosbessen door het beslag. Giet het nu in het cakeblik en bak een uur in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit de cake komt.

In het blik even laten afkoelen, voor je ‘op een rooster verder helemaal laat afkoelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Gepubliceerd op 27 september 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!